Vad Ă€r och vad Ă€r Unlock Bootloader för alla Android? – GrundlĂ€ggande guide

0 Shares

Att bli bekant med hur din smartphone fungerar Àr mycket viktigt felsöka och utföra underhÄll. Den hÀr enheten har blivit det viktigaste arbetsverktyget för mÄnga mÀnniskor runt om i vÀrlden, och att inte kunna lita pÄ den kan vara kaotiskt.

Vad Àr en starthanterare?

Om smartphonetillverkare har försökt förbÀttra en sak har de redan gjort det sÀkerhetsnivÄ dessa. För att upprÀtthÄlla enhetens integritet, sÄvÀl som att dess operativsystem fungerar korrekt, har en Bootloader implementerats.

Detta Àr bara mjukvara för mobil enhet bootloadersom kommer att kontrollera driftsstatusen för att upptÀcka möjliga fel som kan pÄverka den.

Liknande, förhindrar att filer körs med okÀnt ursprung. Detta innebÀr att du installerar alla appar som laddas ner frÄn webbplatsen och inte frÄn Android App Store som kallas APK.

Varför lÄsa upp bootloadern?

Det finns nu ett stort antal nedladdningssidor APK applikationer för mobila enheter. MÄnga mÀnniskor runt om i vÀrlden vÀljer detta alternativ eftersom det Àr ett smidigare sÀtt att ladda ner en app och installera den pÄ din telefon.

De anvÀnds ocksÄ ofta för att fÄ applikationer som inte matchar din programvaruversion eller som kanske inte Àr tillgÀngliga i din region och dÀrför inte kan laddas ner frÄn Googles applikationsbutik.

LĂ„ser upp starthanteraren

Med denna ÄtgÀrd kan du nÄ installera en inofficiell version av programvaran för din mobila enhetgenom att anvÀnda funktioner som du normalt inte skulle kunna komma Ät pÄ grund av enhetstillverkarens begrÀnsningar.

Genom att lÄsa upp din mobila enhets bootloader kan du fÄ fler av funktionerna som den kan erbjuda dig ocksÄ njuta av programversioner som inte var tillgÀngliga för automatisk nedladdning och installation tillsammans med installation av applikationen via APK-filer.

Inledande kommentarer

Innan du startar upplÄsningsprocessen för bootloader, viktigt att göra sÀkerhetskopiering information som finns i din mobila enhet. För efter att ha gjort detta kommer alla dessa data (foton, videor, musik, dokument) att raderas.

Det Àr ocksÄ viktigt att ha program eller sidor som innehÄller drivrutiner för din Android-telefonmodell.

Om din mobila enhet nyligen har köpts och Àr under garanti, det faktum att Bootloader Àr upplÄst kan innebÀra att den gÄr förlorad. Vissa tillverkare anvÀnder inte dessa ÄtgÀrder, men det kommer att handla om att ge dig rÄd om detta beroende pÄ din telefonmodell.

Tillverkarens flexibilitet

Trots avsikten att ha total kontroll över den sÄlda enheten, har tillverkarna gjort det möjligt för anvÀndare att lÄsa upp denna bootloader.

LÄs upp bootloader pÄ vilken Android som helst

Varje Android-telefonmÀrke och -modell bör ha ett anpassat sÀtt att göra detta. I telefonmodeller som t.ex Samsung Y Motorola UpplÄsning kan göras pÄ följande sÀtt:

  1. GĂ„ in i “instĂ€llningspanelen” pĂ„ din enhet.
  2. TillgĂ„ng till “telefoninformation”.
  3. Hitta avsnittet “programmeringsalternativ”.
  4. Aktivera OEM-upplÄsning.
  5. Åtkomst för att radera all information för att fortsĂ€tta med avblockeringen.

I modeller XiaomiÄ andra sidan Àr proceduren densamma, Àven om du mÄste begÀra upplÄsningskoden det hÀr Àr varför. Denna kod kan köpas via webbplatsen som företaget tillhandahÄllit för sÄdana ÀndamÄl.

Äntligen i modellerna Huawei det visar sig praktiskt taget omöjligt att lĂ„sa upp Bootloader. Även om det finns webbplatser som erbjuder upplĂ„sningskoder i utbyte mot monetĂ€r belöning, rekommenderas inte denna typ av operation.

Alternativa vÀgar

Det finns program som du kan lÄsa upp din Bootloader med. Android SDK Àr en av dem. du kan anvÀnda den sÄ lÀnge du har andra komponenter, precis som drivrutinerna för din enhet.

0 Shares