Vad Ă€r och vad Ă€r skillnaden mellan “öppningskontosaldo” och “tillgĂ€ngligt saldo”?

0 Shares

Ekonomin Àr en del av vÄr vardag. Pengar gör det pÄ samma sÀtt, för du mÄste veta hur utföra olika affÀrstransaktioner. Det Àr dÀrför pengar Àr sÄ viktiga i vÄra liv.

DÀrför, nÀr vi genomför affÀrstransaktioner, mÄste vi alltid göra betalningar och mobilisera vÄra pengar. Fysiskt eller virtuellt pÄ elektronisk vÀg som Paypal-applikationen.

PÄ sÄ sÀtt kan du ha olika betalningsmetoder. Men var och en av dem fungerar olika. Tja, trots samma syfte genomgÄr de olika elektroniska bedömningar och verifieringar för att sÀkerstÀlla att korrekt rörlighet för pengar.

DĂ€rför, nĂ€r vi kontrollerar saldot pĂ„ vĂ„rt sparkonto eller annan typ av konto, fĂ„r vi tvĂ„ olika frĂ„gor. Det första Ă€r öppningskontot och det andra Ă€r det tillgĂ€ngliga saldot. Även om man, för att nĂ€mna balanseringen av ett ord, kanske tror att de Ă€r samma.

Nu ska jag berÀtta allt du behöver veta om honom ingÄende kontosaldo och tillgÀngligt saldo. Naturligtvis kommer vi ocksÄ att visa dig skillnaden mellan de tvÄ indikatorerna.

Vad Àr den initiala jÀmvikten?

Som vi nÀmnde tidigare, för att genomföra en finansiell transaktion finns det flera sÀtt att genomföra den. Tja, det finns en grupp transaktioner som krÀver ytterligare verifiering. DÀrför kan det inte vara effektivt direkt.

En av dessa transaktioner Àr checkar. Det finns ingen sÄdan garanti vid avbokning med check personen har de pengarna pÄ hans konto. DÀrför mÄste banken vid mottagandet av den utföra en sÄdan verifiering. DÀrför tar det lÀngre tid att göra pengarna tillgÀngliga.

Tja, om personen som skrev checken inte hade det beloppet pÄ kontot, skulle transaktionen inte vara effektiv. Nu nÀr du startar verifieringsprocessen tar du ut pengarna frÄn transaktionen detta kommer att Äterspeglas i ditt konto delvis saldot pÄ öppningskontot.

Det innebÀr att saldot Àr det tillgÀngliga saldot som lÀggs till de penningavdrag som Àr under granskning. Efter att dessa verifikationer har slutförts och godkÀnts pengar tillkommer till ditt tillgÀngliga saldo.

Vad Àr det tillgÀngliga saldot?

Det tillgÀngliga saldot Àr pengarna som vi har tillgÄng till pÄ vÄrt konto. Det betyder att dessa pengar redan har verifierats och godkÀnts. I samband med, vi kan ta itu med honom.

Till exempel nÀr du överför pengar mellan konton som tillhör samma bank. Tja, just hÀr Bankverifieringsprocessen Àr omedelbar.

Jag menar en bank automatiskt kontrollera att medel finns tillgÀngliga. Om sÄ Àr fallet Äterspeglar det dem i det tillgÀngliga saldot för den person som tar emot dem.

Det tillgÀngliga saldot Àr det initiala saldot pÄ kontot som slÀpptes. DÀrför kan vi anvÀnda det göra betalningar och göra operationer.

Vad Ă€r skillnaden mellan “Initialt kontosaldo” och “TillgĂ€ngligt saldo”?

Som vi förklarade tidigare, Àven om banktransaktioner nu utförs automatiskt, kommer de inte undan bankverifieringar. DÀrför Àr vissa transaktioner tillgÀngliga lÀngre Àn andra.

NÀr pengaöverföring eller checkuttag inte Àr omedelbart tillgÀngligt. Detta kommer att Äterspeglas i ditt inledande kontosaldo. HÀr Àr banken kommer att granska kvittot som pengarna kommer ifrÄn. Om transaktionen godkÀnns kommer dessa pengar ocksÄ att Äterspeglas i ingÄende saldo.

DÀrför finns pengarna inte lÀngre i det ursprungliga kontosaldot först nÀr transaktionen inte har godkÀnts. Detta ses ofta nÀr du överför pengar frÄn ditt bankkonto till PayPal. Pengar kanske inte Àr tillgÀngliga för Paypal godkÀnner operationen.

Detta hÀnder Àven vid överföring mellan tvÄ Paypal-konton. Pengarna kommer in pÄ öppningskontot som en del av spÀrren och efter att transaktionen har godkÀnts av bÄda parter dessa pengar frigörs. Detta gör att personen kan anvÀnda den för att utföra andra operationer.

0 Shares