Vad Àr och hur öppnar jag en AI-fil utan Adobe Illustrator Online? (Exempel)

0 Shares

TillÀgget .AI Àr en av de som hör till produktsortimentet Adobe, den högra handen pÄ alla som vill skissa. I det hÀr fallet skapas det av ett av dess verktyg, Illustrator, som stÀndigt anvÀnds av grafiska formgivare.

Sammantaget Àr det illustration programvara Det lÄter dig skapa och redigera innehÄll, men Àr inte lika repetitivt som andra Adobe-tillÀgg.

Följaktligen kan du behöva nÄgon gÄng visa eller redigera ett projekt skapat med detta program och du Àr borta frÄn datorn för att slutföra uppgiften.

DÀrför har andra typer av program skapats som kan hjÀlpa dig att göra mindre Àndringar, samt tillÀgg som gör att du kan se innehÄllet.

Vad Àr Adobe Illustrator och dess .AI-tillÀgg?

Som nÀmnts ovan bestÄr den av en version av Adobe-programvara som tillÄter tillÀgget skapa och redigera vektorgrafikvilket ger dem högsta möjliga definition, Àven om deras storlek Àndras efter att de sparats.

Tack vare canvassystemet kan du skapa tavlor, tavlor och teckningar som utgör det projekt du planerar att genomföra.

Medan, som med alla program, dokument kan sparas i vilket format som helst, Àr standardinstÀllningarna de som definierar bilder (JPG och PNG).

NÀr projektet skapades men fortfarande Àr under utveckling, programvaran kommer automatiskt att spara den med tillÀgget .AI.

PÄ detta sÀtt, varje gÄng en anvÀndare bestÀmmer sig för att öppna en fil i detta format, kommer han att kunna se data som utgör bilden som en serie lÀnkade sökvÀgar.

TyvÀrr, för att fortsÀtta redigera frÄn en annan plats, Àr det vÀrt att anvÀnda programinstallationen, eller i det hÀr fallet anvÀnda alternativet som Àr assimilerat till verktyget.

Kan jag öppna en AI-fil utan att anvÀnda Adobe Illustrator?

Ja sjÀlvklart! Internet Àr ett oÀndligt bibliotek av kunskap och innehÄll av intresse, sÄ det finns olika grupper av utvecklare som har visat enkla lösningar pÄ den hÀr typen av situationer.

Faktiskt det finns tvÄ sÀtt för att öppna den hÀr typen av dokument, men det Àr direkt relaterat till den funktion du vill fylla.

Ändring via “Egenskaper”

Om du bara förtjÀnar att se projektet (avslutat eller inte), du kan Àndra formatet som det sparades i.

I allmÀnhet rekommenderas det att konvertera filen till ett mer populÀrt tillÀgg sÄ att du inte behöver installera andra program för att uppnÄ ditt mÄl.

DĂ€rför, för att göra denna Ă€ndring behöver du bara högerklicka pĂ„ dokumentet och gĂ„ till slutet av rullgardinsmenyn för att klicka pĂ„ “Egenskaper”.

Eftersom dessa instruktioner Àr baserade pÄ Windows-metoden, visas ett litet fönster dÀr du kan göra det Àndra filtillÀgget .AI till JPG- eller PDF-formatberoende pÄ dina preferenser. NÀr du har sparat dina Àndringar öppnar du helt enkelt dokumentet för att visa det.

BlÀddra och redigera med alternativ

Som nÀmnts ovan lÄter internet dig vÀlja, sÄ det beror bara pÄ vilken metod som uppfyller dina behov.

Ett av de viktigaste och mest rekommenderade verktygen Àr Inkscape frÄn OfficeDocssom liksom Adobe Illustrator fungerar som grafikredigerare.

För att kunna anvÀnda den behöver du bara ladda in en fil med filtillÀgget .AI i molnet och sedan importera den till programmet, sÄ att den kan öppnas och redigeras utan problem.

Men du kan ocksÄ fÄ bekvÀmligheten att göra bÄda via den nÀrmaste mobila enheten oavsett om det Àr Android eller iOS eftersom bÄda har tillÀgget app med Autodesk SketchBook.

Eftersom det inte Àr svÄrt att manipulera Adobe-förlÀngningen nuförtiden, Àr det en verklig lÀttnad att se till att du kan öppna projektet oavsett vilken situation du befinner dig i.

Antingen via webbplatser eller snabbÄtkomstapplikationer via en mobiltelefon, alternativ finns precis runt hörnet redigeringskvalitet.

0 Shares