Vad är och hur öppnar jag en AI-fil utan Adobe Illustrator Online? (Exempel)

Tillägget .AI är en av de som hör till produktsortimentet Adobe, den högra handen på alla som vill skissa. I det här fallet skapas det av ett av dess verktyg, Illustrator, som ständigt används av grafiska formgivare.

Sammantaget är det illustration programvara Det låter dig skapa och redigera innehåll, men är inte lika repetitivt som andra Adobe-tillägg.

Följaktligen kan du behöva någon gång visa eller redigera ett projekt skapat med detta program och du är borta från datorn för att slutföra uppgiften.

Därför har andra typer av program skapats som kan hjälpa dig att göra mindre ändringar, samt tillägg som gör att du kan se innehållet.

Vad är Adobe Illustrator och dess .AI-tillägg?

Som nämnts ovan består den av en version av Adobe-programvara som tillåter tillägget skapa och redigera vektorgrafikvilket ger dem högsta möjliga definition, även om deras storlek ändras efter att de sparats.

Tack vare canvassystemet kan du skapa tavlor, tavlor och teckningar som utgör det projekt du planerar att genomföra.

Medan, som med alla program, dokument kan sparas i vilket format som helst, är standardinställningarna de som definierar bilder (JPG och PNG).

När projektet skapades men fortfarande är under utveckling, programvaran kommer automatiskt att spara den med tillägget .AI.

På detta sätt, varje gång en användare bestämmer sig för att öppna en fil i detta format, kommer han att kunna se data som utgör bilden som en serie länkade sökvägar.

Tyvärr, för att fortsätta redigera från en annan plats, är det värt att använda programinstallationen, eller i det här fallet använda alternativet som är assimilerat till verktyget.

Kan jag öppna en AI-fil utan att använda Adobe Illustrator?

Ja självklart! Internet är ett oändligt bibliotek av kunskap och innehåll av intresse, så det finns olika grupper av utvecklare som har visat enkla lösningar på den här typen av situationer.

Faktiskt det finns två sätt för att öppna den här typen av dokument, men det är direkt relaterat till den funktion du vill fylla.

Ändring via “Egenskaper”

Om du bara förtjänar att se projektet (avslutat eller inte), du kan ändra formatet som det sparades i.

I allmänhet rekommenderas det att konvertera filen till ett mer populärt tillägg så att du inte behöver installera andra program för att uppnå ditt mål.

Därför, för att göra denna ändring behöver du bara högerklicka på dokumentet och gå till slutet av rullgardinsmenyn för att klicka på “Egenskaper”.

Eftersom dessa instruktioner är baserade på Windows-metoden, visas ett litet fönster där du kan göra det ändra filtillägget .AI till JPG- eller PDF-formatberoende på dina preferenser. När du har sparat dina ändringar öppnar du helt enkelt dokumentet för att visa det.

Bläddra och redigera med alternativ

Som nämnts ovan låter internet dig välja, så det beror bara på vilken metod som uppfyller dina behov.

Ett av de viktigaste och mest rekommenderade verktygen är Inkscape från OfficeDocssom liksom Adobe Illustrator fungerar som grafikredigerare.

För att kunna använda den behöver du bara ladda in en fil med filtillägget .AI i molnet och sedan importera den till programmet, så att den kan öppnas och redigeras utan problem.

Men du kan också få bekvämligheten att göra båda via den närmaste mobila enheten oavsett om det är Android eller iOS eftersom båda har tillägget app med Autodesk SketchBook.

Eftersom det inte är svårt att manipulera Adobe-förlängningen nuförtiden, är det en verklig lättnad att se till att du kan öppna projektet oavsett vilken situation du befinner dig i.

Antingen via webbplatser eller snabbåtkomstapplikationer via en mobiltelefon, alternativ finns precis runt hörnet redigeringskvalitet.

Relaterade Artiklar

Back to top button