Vad är nytt som Apple skulle kunna implementera i iPadOS 15

0 Shares

Om Apple följer detta kommer iPadOS 15 att få allmänheten att bli kär

Som vi sa tidigare finns det inga tydliga indikationer på att iPadOS 15 eller någon annan Apple-programvara kommer att ge nya funktioner. Därför är det vi kommenterar nedan inte tekniskt rykten, utan snarare en önskelista som är mycket upprepad bland de mest lojala användarna av iPad, såväl som de som inte är användare och väntar på många av dessa implementeringar.

iPadOS 15

Mac-appar som fungerar på iPad

Nu när arkitekturen för processorer för Mac och iPad är densamma och vi till och med har iPad Pro med ett chip som är identiskt med några av dem, verkar det som att ankomsten av några professionella appar till iPad-miljön kommer närmare och närmare. Det finns många väldigt bra i iPadOS, men det råder ingen tvekan om att lägga till applikationer som t.ex Final Cut Pro , Logic Pro eller Xcode skulle kunna tjäna så att en bra del av den professionella miljön kan se sitt huvudsakliga arbetsverktyg på dessa enheter. Att lägga till en version av macOS till iPad är dock lite längre, så trots att det är mycket eftertraktat av många verkar det inte vara i de kortsiktiga planerna.

Final Cut

Appar som inte förstås som inte är det

Utöver professionella appar finns det några extremt enkla sådana som Kalkylator och Tid som inte anses vara frånvarande på Apples surfplattor när de är på iPhone. Det är inte så att de kommer att revolutionera landskapet, men visst blir de väldigt användbara för många användare.

calculadora ipad

Fleranvändare, perfekt för många saker

Detta om det har kommit att ryktas med viss kraft, vilket är ett extremt intressant alternativ. Att kunna ha flera användare med olika konfigurationer och appar kan vara något väldigt väl mottaget. Antingen för ensamanvändare som vill skilja den professionella delen av surfplattan från fritidsdelen, såväl som för de välbekanta iPads som används av både mamman, pappan och barnen.

multiusuario ipad

Gränssnitt anpassat på externa displayer

Med iPad Pro 2021 och dess Thunderbolt-kompatibilitet kommer det att avsevärt förbättra upplevelsen av att använda iPad på bildskärmar. Apple måste dock gå längre och låta både dessa och resten ha mer intressanta alternativ som att ha två olika skärmar och att det inte bara är en skärmspegling. Dessutom ska gränssnittet anpassas till bildskärmens format, utan de tråkiga sidofälten som för närvarande finns när man kopplar en iPad till en bildskärm.

Appbibliotek och widgets på hela skärmen

Även om det andra är något mer personligt och en fråga om estetik, skulle många tycka att det är lämpligt att tillåta widgets var som helst på iPad eftersom det redan händer på iPhone. När det gäller applikationsbiblioteket, om vi kan hitta en ännu större nytta än i iPhone, antingen i det format vi känner till eller via en Launchpad som liknar det på Mac, men det tvingar inte i något fall att ha om eller om apparna som beställs på huvudskärmar.

concepto widgets ipad

På WWDC 2021, som börjar den 7 juni, kommer vi att reda ut alla tvivel angående nyheterna i detta operativsystem. Kommer Apple att följa dessa önskemål? Kommer det några ännu bättre överraskningar? Vi rekommenderar att du inte slutar följa oss om du vill vara medveten om allt detta när det är dags.

0 Shares