Vad är nytt och hur man testar den nya Ubuntu 21.04 Hirsute Hippo

0 Shares

Kodnamnet Hirsute Hippo , Canonical gjorde för bara några timmar sedan sin nya Ubuntu 21.04 tillgänglig för alla. Det finns många nya funktioner som vi kan hitta i den, så fans av operativsystemet bör uppdatera så snart som möjligt. Därför kommer vi till att börja med berätta att trots att det inte är revolutionerande nyheter som hände med andra versioner, så är förändringarna värda det.

Ubuntu 21.04 Hirsute Hippo

Många av dem är ansvariga för att förbättra användarupplevelsen så att kunderna kan få ut det mesta av operativsystemet.

De viktigaste nyheterna i Ubuntu 21.04 Hirsute Hippo

Vid det här laget kommer vi att berätta att bland dessa nya funktioner som vi pratar om är en av de mest representativa den Wayland blir den grafiska standardservern. Som du kan föreställa dig kommer denna viktiga förändring från Kanonisk med det sunda målet att avsevärt förbättra säkerheten för själva systemet. I sin tur påverkar det direkt andra vanliga Ubuntu-applikationer som Firefox, Electron eller OBS Studio . Alla kommer att kunna dra nytta av fördelarna som Wayland ger oss, både när det gäller säkerhet och drift.

Å andra sidan är det också värt att lyfta fram förändringen av något som efterfrågats av användare i flera år, behörigheter. Hittills, när du skapar en ny användare eller mapp, är standardbehörigheterna 755, något som inte rekommenderas för fleranvändarteam. Men nu redan i Ubuntu 21.04 kommer dessa behörigheter att ändras som standard och blir 750. Detta leder till en ökning av säkerhet och Integritet i generella termer.

Ubuntu 21 04

Som väntat använder Ubuntu 21.04 också Linux-kärnan 5.11 och kommer att stödjas under de kommande nio månaderna. Å andra sidan, säg att Python 3.9 kommer att installeras och konfigureras som standard. Med detta är det som uppnås att förbättra stödet för ZFS-enheter och även de applikationer som ingår i den nya distributionen uppdateras.

Hur man laddar ner nya Ubuntu just nu

Angående användargränssnitt av själva operativsystemet kommer vi också att hitta några intressanta nyheter. Därför, om vi fokuserar på den visuella delen, kommer vi att ha ett nytt mörkt tema som vi kan konfigurera. Samtidigt är det värt att nämna några förbättringar av tillgänglighet och navigering genom operativsystemet. Och inte minst designmässigt lanserar Canonical nya ikoner för filer och uppdaterar därmed detta avsnitt.

Det är mycket möjligt att många användare av den populära Linux operativsystem , börjar få motsvarande uppdateringar just nu. Med allt och med detta kan de som föredrar att ladda ner det för hand prova allt Nyheter så snart som möjligt, kommer också att kunna göra det enkelt. Detta är något som kan göras från samma länk.

0 Shares