Vad är nytt med HubSpot Marketing Hub Enterprise?

HubSpot-Enterprise

När HubSpot-plattformen först introducerades var den positionerad som en plattform för marknadsföringsautomatisering. Den hade alla funktioner som du skulle behöva från en programvara som främst fungerade som ditt verktyg för e-postautomatisering, och den var inriktad på marknadsföringsteam.

Sedan de lanserades 2005 har HubSpot sett en otrolig tillväxt och deras plattform har vuxit därefter. De har lagt till flera “hubbar” till plattformen för att separera funktionerna för olika målgrupper och företag. Det tilltalar nu team utanför marknadsföringen med HubSpots Marketing Hub, Sales Hub, Service Hub och CMS Hub.

Men fram till förra året ansågs HubSpot vara en plattform riktad mot medelstora till små företag. Detta berodde inte på bredden av funktioner de erbjöd, utan på djupet av varje funktion när det gäller skalbarhet, anpassning och kapacitet.

Men med lanseringen av de nya företagsfunktionerna förändras det snabbt. Hittills har HubSpot i stort sett alla funktioner du behöver för att driva ditt företag från en frontoffice-synpunkt, oavsett ditt företags storlek.

Vad är nytt med HubSpot Marketing Hub Enterprise?

HubSpot har lagt ner massor av ansträngningar på att lägga till funktioner över hela linjen till plattformen under det senaste året eller så.

“Fram till i år kunde du inte göra några av de mer avancerade typerna av automatisering som du kunde göra med andra plattformar”, säger Guido Bartolacci, chef för efterfrågegenerering för New Breed. “Du kunde inte skicka meddelanden eller flytta människor från ett arbetsflöde till ett annat särskilt enkelt. Även om plattformen alltid var användarvänlig, var funktionerna inte alltid lika kraftfulla.”

Samma koncept gäller för integrationer, rapportering och möjligheten att manövrera och anpassa egenskaper.

När företag växer med HubSpot kommer funktionerna och kapaciteterna de behöver för att driva sin verksamhet i enlighet därmed. När HubSpot blev en kraftfullare mjukvara tog de beslutet att utöka sin plattform tillsammans med dessa företag genom att erbjuda de funktioner de behöver. Genom att göra det har de också kunnat öppna sig för en ny marknad: företaget på företagsnivå.

Kontobaserad marknadsföring (ABM)

En av de största uppdateringarna till HubSpot är tillägget av deras ABM-plattform. HubSpots ABM-verktyg låter dig kategorisera företag som målkonton, rangordna dem i nivåer, sortera kontakter associerade med målkonton i köproller och rapportera om engagemang från målkonton.

HubSpot har lagt till tre nya standardegenskaper, skapat en ny översiktssektion för företag i ditt CRM baserat på målkonton och även skapat anpassningsbara rapporter specifikt för att övervaka och spåra dina ABM-insatser.

Dessa funktioner är en spelväxlare för att effektivisera din tekniska stack för en ABM-strategi eftersom det eliminerar behovet av att hysa dessa konton och information på en annan plattform.

Intäktstillskrivning

Tillägget av anpassade intäktstillskrivningsrapporter är en enorm vinst för marknadsförare på HubSpot. Tillskrivningsrapporterna erbjuder den information du behöver för att förstå hur dina marknadsföringsinsatser bidrar till ditt företags resultat.

Intäktstillskrivningsrapporter låter dig ta en ordentlig titt på alla kontaktpunkter som inträffade under en affär och anpassa rapporten så att den matchar den tillskrivningsmodell som är mest lämplig för ditt företag.

Liksom alla rapporter i HubSpot är de lätta att använda och kan läggas till i dina instrumentpaneler för daglig övervakning och rapportering.

Vi använder dessa rapporter på New Breed för att spåra bidraget från varje medlem i vårt marknadsföringsteam till de intäkter vi genererar som ett helt företag. Detta säkerställer att vi får en verklig bild av vad som fungerar för våra kunder, vad som inte fungerar, vad vi kan göra för att förbättra och vem som ska få kredit för att hjälpa försäljningen att konvertera dessa kunder.

Rapportering

“Att bara använda vanliga standardrapporter var ett stort hinder för HubSpot innan Enterprise introducerades, men de har löst nästan allt detta nu med sina nya rapporter och rapporteringsbiblioteket”, säger Guido.

Rapporteringsbiblioteket gör det enkelt för användare att bläddra i rapporter som är vanligt förekommande bland team och de är förfyllda med ditt företags data. Därifrån kan användaren gå in och ändra eller anpassa provrapporten för att uppfylla de exakta kriterier de behöver och lägga till den i sin instrumentpanel för enkel användning.

Fyra andra rapportgrupper som du nu kan titta på är dina betalda annonsers prestanda, försäljnings- och tjänsteproduktivitetsstatistik, ABM-statistik och formuläranalys.

Egenskaper

Allt i HubSpot, eller något CRM-system, är byggt kring egenskaper. Så här samlar du in information om dina potentiella kunder samt hur ditt team kommer att uppdatera leads- eller företagsstatus.

HubSpot gör det nu möjligt för mer avancerade fälttyper att läggas till i en kontakt- eller företagspost, inklusive beräkningar, poäng, filer och HubSpot-användare. Dessa fälttyper möjliggör mycket mer flexibilitet när det gäller att mäta leads engagemang, automatisera leadskvalificering och optimera lead handoff-processerna mellan marknadsföring, försäljning och tjänster.

Arbetsflöden

Arbetsflödesfunktionen i HubSpot har också fått en makeover. Du kan nu skapa arbetsflöden baserat på fler objekt inuti HubSpot som kontakt-, företags-, biljett- och produktegenskaper. Detta ger användarna mycket mer flexibilitet i de saker som de kan använda arbetsflöden för att automatisera.

“De integrationer du har inom ett arbetsflöde nu är extremt användbara för användarna”, säger Guido. “Du kan skicka meddelanden och uppdateringar till Slack eller Salesforce samt andra projektledningsverktyg.”

Du kan automatiskt generera biljetter, erbjudanden och uppgifter eller tilldela kontakter vilket gör dina interna processer och system smidigare och effektivare.

Ytterligare funktioner som rockar

Tvåfaktorsautentisering

Mer säkerhet är aldrig en dålig sak, och ju större företag du har att göra med, desto mer kritisk eller komplex är deras säkerhetsprocess.

Form uppföljningsmail

Du kan nu ställa in uppföljande e-postmeddelanden direkt i dina formulärinställningar. Förut skulle du ha behövt gå till e-postfliken och bygga den där och få det automatiska e-postmeddelandet att skicka när någon skickar in ditt formulär.

Adaptiv sidtestning

“Sidtestning eliminerar behovet av att ha en separat programvara för A/B-testning i din tekniska stack”, säger Guido.

HubSpot låter dig nu testa fem olika varianter, och det kommer att optimera den bästa för dig, vilket minskar ansträngningen från din sida.

Duplicerad kontakthantering

Den här funktionen låter användare rensa din databas genom att skanna efter möjliga dubbletter i din kontaktdatabas. Detta kommer att spara pengar när det gäller att betala för kontakter samt se till att du får korrekta mått när du skickar ut e-postmeddelanden.

Ytterligare domäner

Detta är tekniskt sett ett tillägg som du kan köpa, men stora företagsföretag har ofta flera domäner för olika regioner eller grenar av deras företag och du kan nu hantera alla dessa i ett HubSpot-konto.

Större kapacitet

När du köper fler funktioner och olika hubbar får du mer tillgänglighet när det gäller antalet instrumentpaneler du kan skapa och rapporter du kan köra. Detta lämpar sig väl för större företag som naturligtvis kommer att behöva fler av dessa föremål.

Takeaway

Med introduktionen av företagsfunktionerna har HubSpot klart ökat sitt spel vad gäller livslängd och kraft i mjukvaruvärlden.

Det fina med alla dessa funktioner är att även om du inte är ett företag på företagsnivå, är dessa funktioner fortfarande alternativ för ditt företag och har potential att i hög grad påverka din produktivitet och skalbarhet.

Relaterade Artiklar

Back to top button