Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Vad är nytt i CarPlay med iOS 17

Apple CarPlay är integrerat med iOS 17, Apples operativsystem för iPhone. Denna integration är logisk eftersom att ansluta en Mac till en bil inte skulle tjäna något praktiskt syfte. I det här inlägget kommer vi att fokusera på de enastående funktionerna i Apple CarPlay, den förstklassiga funktionaliteten den erbjuder.

Det är värt att notera att om din bil inte är kompatibel med Apple CarPlay, finns det olika tredjepartsalternativ tillgängliga som erbjuder en liknande upplevelse. Dessa alternativ låter dig njuta av den sömlösa integrationen av Apples ekosystem i din bil, vilket säkerställer att du kan få ut det mesta av din körupplevelse.

CarPlay

I den här senaste versionen av iOS 17 har Apple introducerat tre nya bakgrundsbilder som de vanligtvis gör med varje operativsystemuppdatering. Dessa tapeter kan anpassas för att matcha antingen ljust läge eller mörkt läge, vilket är tillgängligt i den andra betaversionen av iOS 17. Oavsett vilken bakgrundsbild som valts kan användare fortfarande njuta av möjligheten att använda antingen ljust läge eller mörkt läge.

Ett annat anmärkningsvärt tillägg i iOS 17 är inkluderingen av sensorinformation i bilens instrumentbräda. Detta innebär att användare nu kan se viktig information om sina fordons sensorer, såsom oljenivåer, strömstatus eller batteritillstånd, direkt i Apple CarPlay.

Dessutom finns det en ny funktion som låter användare ta ett foto av vilken ikon som helst som visas i bilen. Apple CarPlay kommer sedan att analysera bilden och tillhandahålla relevant information relaterad till ikonen. Det är viktigt att notera att den här funktionen är utformad för att förbättra användarupplevelsen med mer information, men dess tillgänglighet och noggrannhet kan variera.

Vad är nytt i applikationerna

Bland de olika apparna som finns tillgängliga på Apple CarPlay sticker Apple Music ut med betydande förändringar. När du spelar en låt finns det nu ett extra “Dela”-alternativ, vilket gör att alla i bilen kan ändra låten, oavsett om de har ett Apple Music-abonnemang.

Messages-appen har genomgått en fullständig förvandling i Apple CarPlay. När du kommer åt appen och väljer en kontakt aktiveras Siri, och ett lite större gränssnitt visas. Detta uppdaterade gränssnitt ger ytterligare åtgärder som att skicka ett meddelande eller avvisa inkommande meddelanden.

Den inbyggda Maps-applikationen introducerar också spännande nya funktioner. Användare kan nu se realtidsinformation om tillgängligheten av laddstationer för elbilar. Detta gör att de kan kontrollera om en station är upptagen eller om ett fordon har laddats under en längre period. Även om den för närvarande endast är tillgänglig i USA, förväntas den här funktionen expandera globalt med tiden, vilket ger ökad bekvämlighet för elbilsägare.

nytt carplay-gränssnitt

Framtiden för CarPlay-plattformen

Apple är dedikerade till att förbättra integrationen av Apple CarPlay med både våra fordon och iPhones, i syfte att skapa ett mer intuitivt och användarvänligt gränssnitt. Det primära målet är att säkerställa att förarna kan hålla fokus på vägen, vilket är av yttersta vikt.

Apples vision för framtiden är uppenbar, eftersom de har en tydlig färdplan i åtanke. Å ena sidan är de fokuserade på att förfina Apple CarPlay till sin fulla potential. Samtidigt har de siktet inställt på 2025, med planer på att introducera sin första bil, utrustad med ett fullt utvecklat operativsystem speciellt anpassat för deras fordonssträvanden.