Vad är nytt för din mobil i Android 12 Developer Preview 3 beta

Android 12 Developer Preview 3 beta

Så småningom närmar vi oss slutlig version av Android 12 , som borde se ljuset bredvid de nya pixlarna under årets sista tredjedel. Idag kan just ägarna av en Google-mobil prova Developer Preview 3, den tredje betaversionen av operativsystemet som kommer med några nya funktioner till dessa smartphones.

Som med varje ny version av programvaran har den nya funktioner och förbättringar från versionerna som släpptes för månader sedan så att systemet erbjuder bättre prestanda, säkerhet och integritet. Version 3 av betaversionen erbjuder en ny applanseringsupplevelse, nya behörigheter för larm och nya kamera- och videofunktioner.

Android 12

Så här förändras din mobil med Android 12 Developer Preview 3

Från vad vi har kunnat se tack vare killarna på XDA-utvecklare vet vi det Android 12 Developer Preview 3 erbjuder bättre användarupplevelseverktyg som börjar med en ny startanimering för alla appar, nya övergångar och en startskärm. Naturligtvis är den här nya upplevelsen också anpassningsbar eftersom du kan ändra bakgrundsfärgen på fönstret, använda ikonen eller animationen för den statiska startprogrammet, tiden för att avslöja applikationen eller konfigurera ljus/mörkt läge.

Som standard har alla delar av användargränssnittet som hade rundade hörn ännu fler rundade hörn. De sträcker sig till och med till widgets som användaren lägger till på startskärmen.

interfaz android 12

En ny mall för samtalsmeddelanden har skapats som möjliggör enklare förhandsgranskning och hantering. Detta ger mer skanningsbarhet och synlighet och stöder flera åtgärder, antingen anpassade eller standard. En annan stor nyhet är behörigheterna för larm, som kan hjälpa till att minimera påverkan på batteriet och bevara smartphonens autonomi genom funktioner som Doze och App Standby.

De senaste versionen av Android 12 erbjuder en bättre webblänk. Vissa ändringar inkluderar standardhanteringen av länkar som inte är verifierade, antingen genom manuellt godkännande eller Android-applänkar.

Har du många applikationer installerade? Har dessa appar massor av widgets? Om så är fallet kan du ha problem med att hitta rätt widget att lägga till på din startskärm. Det är därför i Android 12 DP3 , Google har lagt till ett sökfält i widgetväljaren. Dessutom visar den också några rekommenderade widgets överst.

widgets för Android 12

Andra viktiga nya funktioner i Android 12 inkluderar förbättringar av den haptiska upplevelsen, med fler tillgängliga verktyg för att generera informativ haptisk feedback, ytterligare effekter, verktyg för spelkontroll och förbättringar av videokodning. Dessutom läggs till stöd för Quad Bayer-kamerasensorer, snabbare maskininlärning, standardiserad GPU-bearbetning, bättre felsökning för systemkrascher och mer flexibilitet vid säkerhetskopiering.

Relaterade Artiklar

Back to top button