Vad är nattsynsglasögon? Hur man gör och använder hemgjorda nattsynsglasögon

0 Shares

Använder nattsynsglasögon det har blivit vanligt i olika yrken och aktiviteter som jakt eller som utrustningskamrater för militären.

Det är därför det är viktigt att lära sig för människor med fantasi och fingerfärdighet och bär nattsynsglasögon.

Precis som det finns människor som gillar att spela med extremsporter som Bici-Cross och gillar att använda kameror för att spela in sina bedrifter.

Det finns människor som kan ha kul med mörkerseendeapparater, både för barn och unga i sinnet, och du undrar?Jag kan göra mörkerseendeapparater? I så fall leder vi dig genom processen här.

Här visar vi dig enkelt hur man lär sig att enkelt bygga och använda dessa objekt. Dessutom ska vi nämna varför det är viktigt att ha den här typen av verktyg. Om du vill veta om detta och mycket mer, tveka inte att fortsätta läsa den här artikeln.

Vad är nattsynsglasögon?

de är helt enkelt föremål som låter dig se bättre i mörker. Allt detta fungerar tack vare ljusförstärkaren som reflekteras från glasögonen, vilket gör din syn mycket bättre än normalt.

mörkerglasögon används i många yrken där du måste se perfekt i mörkret.

Därför är det väsentligt vet hur man använder dem om det behövs Varje dag; Som ett exempel kan vi ta ett foto i mörker eller i svagt ljus, glasögon hjälper oss förstås inte, men det här är ett bra exempel.

Å ena sidan börjar vi med hemgjorda glasögon, som sannolikt kommer att vara tillräckligt bra för dig att springa på natten, skjuta paintball och ha kul, eller för barn som leker ute på natten.

Det är också ett intressant hemkunskapsprojekt som kan överraska dig med resultaten. Däremot kan du behöva nattsynsglasögon för ett seriöst syfte.

Hur du gör dina nattsynsglasögon steg för steg

 • Köp blå eller röda teatergeler och några svetsglasögon med avtagbara linserplus en billig infraröd ficklampa.
 • Du behöver verktyg för verktygen hobbykniv eller multiverktyglim och en nypa tur.
 • Du kan skapa din egen infraröda ficklampa med åtta till tolv högintensiva infraröda lysdioder. Även för detta du behöver två 3-volts knappcellsbatterier.
 • Lite tunn elektrisk tråd, superlim och en lödkolv.
 • Skär två bitar av varje färgad gel för att täcka var och en av svetsglasögonlinserna.
 • Eftersom linserna måste vara avtagbara kan du använda dem som mall för form och storlek.
 • Stick de röda gellinserna (endast ytterkanten) på utsidan av glassvetslinserna och sedan fäst den blå gelén på den inre ytan.
 • Försök att placera dem så exakt du kan för att filtrera bort allt ljus.
 • Byt ut linserna i ramen på svetsglasögonen.
 • Om du gör din egen infraröda ficklampa, limma nu lysdioderna på ytterkanterna av hållarna, peka dem utåt för att lysa upp föremålen du tittar på.
 • Fäst batterierna på glasögonens hörlurar eller var det nu är bekvämt och koppla in LED-lamporna.
 • Om du har teknisk kunskap, lägg till omkopplaren som låt dem slå på och av med ett begränsande motstånd.
 • Om bilden ser svag och svag ut, lägg till ytterligare ett lager röd gel på utsidanmer blå gel inuti och ytterligare LED-lampor.

Hur nattsynsglasögon fungerar

Nyckelkomponenten är instrumentbrädan, även känd som mikrokamera eller spionkamera. För att vara tydlig menar jag en svartvit “low lux”-kamera (kan fungera i mycket svagt ljus, 0,5 lux är bra) .Z, inte en applikation där man kan ta bilder med telefonen avstängd.

Även känd som monokrom kamera. Dessa kameror skiljer sig från färg eftersom de inte har ett infrarött blockerande filter på linsen. Du kan nog gissa att det är viktigt.

eftersom det är precis ljuset vi vill se i mörkret. Dessutom har den monokroma typen en mycket enkel 3-trådsanslutning och kan hittas för bara $10. Min favorit onlineleverantör är www.esentia.com.

3-trådskabeln är enkel eftersom 2 ledningar används för 12V strömförsörjningen med DC, och den senare används som en kompositvideoutgång som ansluts direkt till kameran för videoinspelning eller inspelning.

Själva inställningen är kan producera en tydlig och borttagbar IR-bild. Ett enkelt test är att hitta en fjärrkontroll i ditt hem som är märkt infraröd.

Det kommer att blinka på din kamera. infrarött ljus, Det här är bara en ficklampa med en halogenlampa. hittade ingenstans för några dollar.

En halogenlampa skulle vara optimal pga producerar mest infrarött i vitt ljus, men en glödlampa ficklampa fungerar nästan lika bra och har fördelen att den inte blir så varm.

De bästa materialen för ett IR-passfilter

Själva plastskivan inuti det fyrkantiga locket.

Samma som ovan, bara de större 5,25 tum är mer användbara för att klippa ut former.

 • Cellulosafilm använd (framkallad).

För att göra detta, ta ett tomt foto (ingen blixt) i ett mörkt rum. Flera lager krävs vanligtvis för bästa resultat.

Slå på nattsynsglasögonen kan användas som underhållningsmedel i aktiviteter som paintball eller nattkrig. Därför är det viktigt att veta hur dessa verktyg fungerar.

Hur använder man mörkerseende?

Användningen av dessa glasögon är mycket enkel, du vet på några sekunder hur du använder dem dagligen. Följ bara stegen vi pekar ut nedan för att du ska komma igång använda dessa glasögon så kända och används i många yrken.

Slå på nattsynsglasögonen

I det här skedet behöver du bara sätta på mörkerseendeglasögonen och alla slags tillbehör som de innehåller, till exempel kikare. Se till att du slog på den ordentligt.

Välj ett platsområde

För att testa dina mörkerseende måste du vara på en plats där du kan hitta ett mål att titta på i mörkret. Få därför en plats där du kan omsätta dessa berömda föremål i praktiken.

Kamouflage i miljön

Efter att ha hittat en plats för att kunna observera ditt mål måste du dölja dig, det vill säga gömma sig så att den andra personen eller målet inte kan se dig. Du kan gömma dig i buskarna eller lägga dig på marken.

Analysera miljön

Du bör också kontrollera miljön för kontrollera att dina glasögon fungerar som de ska. Kontrollera alla platser och se till att du kan se varje hörn med lätthet.

Den här vägen, du kommer redan att lära dig hur du använder mörkerseende. Du behöver bara se till att du följer dessa steg varje gång du använder dem igen. Att använda dessa verktyg är inte svårt.

Glasögon ger dig stor fördel och vid utsikt på nattendärför är de perfekta för utomhusaktiviteter eller arbete i mörker.

Kom ihåg att mörkerseendeglasögon har andra verktyg som kikare och även belysning om de har en, och det är därför det är en viktig produkt för natt- och utomhusaktiviteter. Tveka därför inte att köpa dem och ha dem i din samling.

0 Shares