Vad är NAS-hemservrar och vad är de till för? Hur fungerar de och vad har de för användning? [Ejemplo]

Det är lättare att hitta varje dag hushåll med flera anslutna enheter. Följaktligen uppstår behovet av att ha en server hemma. Home NAS är perfekt för bostadsägande. De har blivit oumbärliga på grund av mångfalden av användningsområden som kan ges till dem.

Vad är en Home NAS?

NAS-lagringssystem eller Network Attached Storage som dess engelska akronym används centralisera information för ett företag eller ett hushåll. Detta säkerställer integriteten och skyddet av filer genom att regelbundet generera säkerhetskopior.

Ofta är en ordserver associerad med stora datorenheter med optimal bearbetningsprestanda jämfört med konventionella datorer. I alla fall, han Din gamla dator hemma kan fungera som en NAS göra några ändringar.

För att en dator ska fungera som server måste den vara en sådan ständigt på och ansluten direkt till routern. för att se till att den är tillgänglig. Fördelen med att distribuera en hem-NAS är att den kommer att vara tillgänglig för att lagra information hemma och borta från Internet.

Vad är NAS-servrar till för?

Med NAS ansluten hemma kan du skydda information på alla enheter har tillgång till det. Det spelar ingen roll om du är ansluten till ditt hemnätverk eller över Internet, du kommer att kunna komma åt alla dina lagrade filer.

Om du skapar flera användarkonton kan alla göra det använda servern som en molntjänst. Varje person kan tilldelas en plats för att spara filer och göra säkerhetskopior.

Smarta hem kan också dra nytta av att implementera en hem-NAS. För att de kan ta emot data från sensorer på elektriska enheter och smarta pluggar.

Vilken dator som helst kan användas för att utföra dessa uppgifter. Men att ha en dedikerad dator och ansluten 24/7 garanterar ett effektivt genomförande av verksamheten. För att inte tala om den sinnesfrid som kan skapa medvetenheten om att din data är säker på mer än en fysisk plats.

Hur fungerar NAS-servrar?

En karakteristisk egenskap hos NAS-servrar är deras kapacitet. Den måste ha minst en disk installerad och en flyttbar hårddisk för att skydda din information från eventuella förluster.

Det måste konfigureras med operativsystemet som FreeNAS som är baserad på fri programvara. Det är en av de mest använda eftersom det är mycket lätt att installera och eftersom dess grafiska gränssnitt är ganska intuitivt.

Slutligen måste datorn som ska vara servern vara en alltid på och ansluten till ditt hemnätverk. Den måste anslutas direkt till routern för anslutning.

Den använder en NAS-server

Dela filer på nätverket

Genom att spara all data på en dator kan vi komma åt dem från vilken enhet som helst. Undvik dubbletter av filer på telefonen och datorn och tar upp plats. Du kan konfigurera det av användare så att varje person kan komma åt sina filer individuellt, och till och med kategorisera dem till separata filtyper.

Säkerhetskopiering av filer

Säkerhetskopiera information från dina olika enheter genom att ställa in din NAS för att vara säker Dina filer sparas automatiskt och om din dator någon gång kraschar kan du få tillbaka all din information.

nöjescentrum

Hantera alla dina filmer, videor och bilder på ett ställe. Spela upp hemmafilmer från vilken enhet som helst och även med en smart TV. Detta är ett utmärkt alternativ för att spara och komma åt dina videor när som helst.

Molnlagring

Det finns företag som skyddar din data, som Dropbox och Google. Men du kan generera din egen lagringstjänst och privat. Spara dina filer på NAS:en och få tillgång till dem över Internet från var som helst i världen.

Nedladdningscenter

Ladda ner installationsfilerna från ett ställespeciellt de tunga filerna som tar timmar att ladda ner. Sedan kan du komma åt nedladdningsfilen från vilken enhet som helst, vilket sparar tid och diskutrymme.

Relaterade Artiklar

Back to top button