Vad är några coola saker du kan uppnå på en Mac

0 Shares

Som ny MacBook -ägare kan du bli förvånad över hur mycket datorn har att erbjuda. Apples ingenjörer efterlyser nya macOS -uppdateringar som kommer med de senaste funktionerna och förbättrar den övergripande användarupplevelsen.

Om du fortfarande är ny i macOS -miljön är det möjligt att du inte har upptäckt ganska många snygga saker för att få ut ännu mer av din Mac än förväntat.

Låt oss ta en titt på några MacBook -funktioner och vad de erbjuder. Och om du tycker att någon av dessa funktioner är användbar, tveka inte och prova dem på din MacBook.

Redigera foton och videor

Även om det finns professionell programvara för redigering av foton och videor, kan man göra enkla justeringar av denna typ av media utan att spendera pengar på dyr programvara.

Om du skulle klicka här, skulle du få reda på att det finns inbyggda verktyg för att redigera foton, till exempel de inbyggda applikationerna för foton och förhandsgranskning. För videoredigering finns iMovie.

Naturligtvis, om du arbetar som en professionell fotograf, videoredigerare eller en grafisk formgivare, kanske de funktioner som finns på integrerad macOS -programvara kanske inte räcker för att tillgodose dina behov. För daglig användning och enkel redigering bör du dock hitta de nämnda verktygen tillräckligt.

Använd Siri

Siri är inte nödvändigtvis något folk använder ofta på en MacBook om du jämför det med iPhone- eller iPad -ägare. Ändå är Siri en stor del av Apple och det är inte förvånande att se den digitala assistenten också tillgänglig på MacBooks.

Du kan be Siri att göra en snabb sökning på Google, berätta hur vädret är, öppna en specifik mapp, öppna en specifik webbplats, slå på Bluetooth eller Wi-Fi, justera MacBook-skärmens ljusstyrka, ändra den bärbara datorns bakgrund, dela information om din MacBooks specifikationer och mycket mer.

Tänk på att Apple fortsätter att driva nya macOS -uppdateringar och införa nya kommandon för Siri. Håll ett öga på dessa kommandon om du befinner dig ofta beroende av Siri och skulle vilja göra ännu mer av den digitala assistenten.

Spela schack

spela schack online

Med tanke på hur mycket schack som blåst upp på senare tid på plattformar som Twitch TV, är det ingen överraskning att se fler och fler människor som försöker lära sig spelet. Det är inte bara utmanande och underhållande, det är också bra för dem som vill se sig utvecklas och bli bättre på något.

Även om det finns många plattformar som låter dig spela schack online, kan du njuta av bekvämligheten med att hålla dig till det inbyggda spelet på din MacBook. Dessutom kanske du också vill spela schack medan du inte har tillgång till en internetanslutning.

Du hittar spelet i applikationsmappen. Och kom ihåg att om det blir för lätt att slå en AI på en viss nivå kan du ändra svårigheten i spelets inställningar.

Slå upp orddefinitioner

När du använder MacBook för arbete eller studier kommer du sannolikt att stöta på ett okänt ord i en forskningsartikel, en artikel eller annan text. Om texten är särskilt svår kan du behöva använda en fysisk ordbok eller byta till en annan webbläsarflik för att leta upp ord.

Tja, du har tur eftersom du kan slå upp orddefinitioner direkt på MacBook. Markera ett okänt ord och kontrollklicka på det. Välj sedan Slå upp från snabbmenyn och du kommer att se en popup med ordets definition.

Lägg till signaturer i PDF -filer

Lägg till signaturer i PDF -filer

Att arbeta med dokument innebär att du förmodligen behöver signera och skicka tillbaka dem. Processen tar mycket tid, särskilt när det finns många dokument som kräver din signatur. Att behöva skriva ut en kopia, logga på den och skanna det signerade dokumentet skulle vara mycket lättare om det fanns en mer effektiv lösning.

Det händer bara att du kan lägga till en digital signatur i PDF -filer medan du använder macOS. Signaturen är det första du behöver.

Ta ett stycke vitt papper och skriv på det. Ta signaturens bild med din MacBooks kamera. Du kan också använda din smartphone och ladda upp bilden till datorn från telefonen.

När du har laddat upp signaturens foto på MacBook, starta Preview och öppna en PDF -fil med verktyget. Klicka sedan på rutan Lägg till signatur och använd din signaturs foto. När signaturen har sparats i Preview kan du lägga till den i PDF -filer.

Tänk på att om du använder ett annat dokumentformat måste du konvertera det till PDF för att signaturen ska fungera. Men eftersom det finns gott om webbplatser som konverterar till PDF -filer gratis, är konverteringsprocessen fortfarande enklare än att behöva signera dokument manuellt.

Aktivera taligenkänning

Det händer ibland att dina händer är för upptagna, men du ändå vill utföra vissa uppgifter. Till exempel kan du hålla en smartphone i ena handen och en hög med dokument i en annan medan du behöver ta ett memo.

Att konfigurera taligenkänning på en MacBook kan hjälpa till med problemet eftersom du kan använda din röst för att skriva ner texten och spara den i en fil.

Taligenkänning finns på fliken Tillgänglighet i Systeminställningar. Där bör du se Speakable Items. När du har klickat på Speakable Items hittar du alternativknappen och väljer den. Därifrån kan du skapa kortkommandon och kommandon som motsvarar din röst.

Det kan ta ett tag att bekanta sig med taligenkänning och få en känsla av det. Men när du gör det kommer du att inse hur mycket av en sparare denna funktion faktiskt är.

Slutsats

Artikeln omfattade en hel del snygga saker som du kan göra på en MacBook. Om du är en ny användare kommer du säkert att upptäcka något nytt. Även vissa erfarna Mac-ägare kan hitta artikelns idéer fräscha för sig själva. Och kom ihåg att Apple kommer att introducera nya snygga funktioner i framtiden, så håll utkik efter dem när en ny macOS -version blir tillgänglig.

0 Shares