Vad Àr Microsoft Azure? Hur fungerar det och vad Àr det till för?

0 Shares

Informationsteknologin utvecklas snabbare och snabbare Àn tidigare decennier, vilket underlÀttar bÀttre hantering av digital information. Den skapades för detta ÀndamÄl virtuella datalagringsplattformar i molnetsom styrs och organiseras frÄn datornÀtverk. I det hÀr fallet kanske du har hört talas om Microsoft Azure som ett cloud computing-koncept; Men du kanske undrar vad det Àr och hur det fungerar.

Vad Àr Microsoft Azure?

Microsoft Azure det plattform för offentlig betalningslagring för anvÀndning som tillÄts av Microsoft. Med en vÀrddator kan du snabbt kompilera och hantera applikationer pÄ Microsofts globala nÀtverk av datacenter. Du kan till och med enkelt skapa webbplatser pÄ Microsoft Azure med den nya tjÀnsten den har pÄ sin plattform.

Servern för denna plattform har en flexibel struktur, sÄsom materialservrar, elektroniska maskiner, utvecklings- och lagringssystem.

Naturligtvis Àr det viktigt att komma ihÄg att nÀr det kommer till offentlig förvaring betyder det inte att allmÀnheten har tillgÄng till den. Bara dessa har lÀmpliga meriter De kan komma in i Azure-portalen dÀr alla servrar hanteras.

Hur fungerar Microsoft Azure?

Innan du skapar ett konto pÄ Microsoft Azure kanske du vill veta hur det fungerar och vilka fördelar det har som vi förklarar hÀr.

PÄ lagret kan vi bifoga en sÀkerhetskopia som Àr en fil fjÀrrsÀkerhetskopieringstjÀnstsom hanteras online av företag. I det hÀr fallet kommer Microsoft-plattformen att fjÀrrgenerera en onlineanslutning genom att kopiera och lagra filer frÄn din dator.

Denna typ av program lĂ„ter dig samla in, komprimera, överföra data frĂ„n leverantörens servrar samt filer skydd av lagrad data. Ändringarna du gör sparas automatiskt i Azure-molnet.

Beroende pÄ de behov du presenterar finns det andra servrar som Blob Storage för allmÀn datalagring eller Disk Storage för virtuella datorer.

Virtualiseringsprogram Àr en teknik som gör detta möjligt stöder olika operativsystem, med exceptionella gÀster. Dessutom utför den en virtuell reproduktion av hÄrdvaran pÄ servern, vilket gör att du kan utöka virtuella servrar som kör Windows eller Linux pÄ kort tid.

Beroende pÄ omstÀndigheterna som krÀvs av företaget eller anvÀndaren av denna plattform, betalning av minuter i specifika bestÀllningar.

DÀremot nÀmner vi andra funktioner som Microsoft Azure har för dig som anvÀndare av denna digitala molntjÀnst.

 1. Bedömning: Maj utföra datasökning i realtid.
 2. Datacenter: Du kan bestÀlla DB i PaaS- eller IaaS-lÀge.
 3. Facilitatorer: nÀr applikationen utvecklas kommer den att kunna inkludera exekvering av ett digitalt moln.
 4. DevOps: skapa och integrera utvecklingsprogramvara.
 5. Artificiell intelligens och maskininlÀrning: du kommer att kunna utveckla akademiska tjÀnster, bitar och tjÀnster utrustade med artificiell intelligens.
 6. Dokumentation: Du har möjlighet att hantera den aktuella molnkatalogen i synk med andra tjÀnster.
 7. Anslutning: Genom nÀtverket kan du distribuera tjÀnster som VPN, tilldela en statisk IP-adress i den virtuella maskinen.
 8. Garanti: kommer att ha en sÀkerhetstjÀnst sÄ att infrastrukturen inte utgör nÄgon risk.

Fördelar med att anvÀnda Microsoft Azure

Vi beskriver kort fördelarna med att anvÀnda Microsoft Azure-plattform för digital datalagring.

 1. Flexibilitet: implementeringen av lÄnga Äterbetalningsperioder kan förenklas, dessutom snabbar det upp konfigurationen genom att anpassa den till systemförhÄllandena pÄ kort tid.
 2. Betala per anvÀndning: tack vare datavetenskapens framsteg slipper du köpa fysiska maskiner, och deras underhÄll kommer att vara ett minne blott.
 3. Verktyg: Tack vare den hÀr plattformens stora enkelhet har du materialet för övervaka kapacitet och prestanda Det samma. Betala bara för det du verkligen behöver samtidigt som du förutsÀger skalan som genereras av plattformen.

Och som viktig information kan du lÀgga till en hÄrddisk till en virtuell maskin med Windows 10 och pÄ sÄ sÀtt öka dess utrymme. Vi hoppas att du kommer att finna den hÀr artikeln mycket anvÀndbar nÀr du anvÀnder Microsoft Azure och alla tjÀnster som den gör tillgÀngliga för sina anvÀndare.

0 Shares