Vad är Long Tail och hur förbättrar SEO webbpositionering?

0 Shares

SEO-verktyget är mycket användbart för alla företag och webbansvariga som vill sätta sin webbplats först i sökmotorerna.

Många tror att SEO handlar om att använda ett fåtal Nyckelord för onlinepositionering, men det är mycket mer. I praktiken måste du använda h1, h2 för att organisera och skissera innehållet, och många andra strategier.

Den grundläggande länkbyggaren är också grundläggande; det är dock inget du kan kontrollera. Det finns trots allt faktorer man kan styra som t.ex Long Tail-sökord och deras varianter.

Long Tail borde bli din bästa strategi för att locka så mycket trafik som möjligt på grund av dessa de är mycket specifikaså de är vanligtvis mycket användbara för specifika sökningar som leder en specifik målgrupp till din webbplats.

Vi kommer att förklara bättre i nästa artikel vad är långa svansar, hur man använder dem och hur de kan förbättra SEO-positioneringen av en webbplats.

Vad är nyckelord?

Vi kan inte prata om Long Tail-sökord utan att först förklara vad ett sökord eller nyckelord är. Nyckelord kan definieras på detta sätt en uppsättning ord som folk ofta använder när de söker på Google.

Av denna anledning är att lära sig nyckelord att om du har en skosajt, när en användare söker efter skor på Google, är du det första resultatet som Google returnerar, eller åtminstone ett av de första.

Men bara sökordet “skor” är för brett och ger oändliga resultat. Av denna anledning, om en användare letar efter skor, är det svårt att komma först eftersom du kommer att konkurrera med högt rankade företag som Nike, Adidas med flera.

I denna mening kommer Longtail in i bilden och för sökningen närmare genom att göra den mer specifik så att användarna kan hitta dig.

Long Tail-sökord och hur man använder dem

Nyckelord Long Tail kännetecknas av längre fraser och därför mer specifik. Deras fördel är att de har mycket mindre konkurrens, och att attackera dem gör det mycket lättare för användare att nå din webbplats.

Orden Longtail kännetecknas av existens en mening med 3 eller fler ord. För att bättre förstå hur Longtail fungerar kan vi ta det föregående exemplet.

Om skor är vårt nyckelord, som vi nämnde tidigare, kommer konkurrensen att bli mycket tuff och chanserna att de ska få oss kommer att vara mycket låga.

Men om vi lägger till “long tail” skor till “spela fotboll” eller “träna på gymmet i Madrid” till sökordet, kommer sökningar att begränsas till dessa termer, vilket kasserar alla sidor som inte innehåller dem, vilket ökar chanserna för utseendet på din webbplats.

Om du har ett litet företag, använd tillägget Lång svans nyckelord Detta är den bästa strategin för att slå potentiella viktiga konkurrenter på marknaden. Av denna anledning måste du lära dig hur du använder sökord för att börja öka din onlinepositionering och därmed din försäljning.

Hur får jag sökord som hjälper mig med SEO-positionering?

Det finns flera alternativ och verktyg för att få en bra Long Tail. Men ditt bästa alternativ kommer att vara vara kreativ och skriv som nyckelord vad du kan erbjuda dina användare och definiera tydligt dina produkter eller tjänster.

SEO-verktyg som SEMrush

Detta är ett mycket användbart verktyg som ger dig några bra idéer att använda som en Long Tail. Ange bara nyckelordet du vill placera och plattformen SEMrush kommer att visa dig några alternativ med liten konkurrens.

Använd alternativen som Google ger dig

Även om det kanske inte verkar så, är det en mycket bra idé att använda alternativen som Google ger dig eftersom de är baserade på sökkriterier för människor. Så låt oss ange ett nyckelord i sökmotorn och spara lite Long Tail.

Använder geolokalisering

Geolokaliseringsverktyg är också användbara eftersom genom att låta Google veta din plats kommer det att kunna omdirigera besökare intill din webbplats.

0 Shares