Vad är Linux-loggfiler och vad är de till för?

0 Shares

När vi bara köper en ny dator eller uppdaterar en som vi redan har är det normalt att vi inte vet vilka många alternativ den erbjuder oss för. Faktum är att med tanke på att dagens datorer har så många funktioner vet vi ofta var vi ska börja använda dem. Om så är fallet för att du har bestämt dig för att installera och använda Linux, inga problem eftersom vi kommer att visa dig i den här artikeln vad är Linux-loggfiler och vad de är till för.

Linux är ett operativsystem som är allmänt känt över hela världen och om du, som många människor, använder det i ditt dagliga liv, ger vi dig idag en praktisk guide för att lära känna den bättre. Du kommer inte ångra att du läste och tagit reda på hur du kan använda loggfiler på Linux.

Vad är loggfiler på Linux?

Med allt som för närvarande äger en dator är det väldigt tydligt att den har många användbara funktioner. Och det finns så många av dem att vi många gånger inte vet varför vi kan använda dem, eller ens hur vi får dem att fungera. Detta är helt normalt, men om du vill få ut mycket mer av din dator rekommenderar vi det att undersöka dess verksamhet ytterligare.

Om du har en dator med någon version av Linux kan du börja med att undersöka vad loggfilerna är. Så är de mycket viktiga filerna brukar kallas loggfilerär de som innehåller olika meddelanden om systemet.

Bland meddelandena de innehåller är kärnan, de program du har och kör på din dator och de tjänster du har på den.

Visst, de där praktiska filerna de är väldigt snygga. Beroende på vilken information eller data de innehåller är de indelade i kategorier som gör att vi enkelt kan identifiera dem.

Det finns många saker att förvänta sig när det gäller att ladda ner och installera Linux, men vad är de till för? Tja, vi ska förklara det för dig nedan.

Vad är loggfiler för i Linux?

Dessa filer, som så används av Linux-datorer, är verkligen användbara. Kort sagt, loggfiler de tjänar mer än något annat för att lösa problem som inträffar när datorn är igång.

För att göra detta måste vi förstås veta identifiera problem i systemet som kan repareras från dessa filer, så det är en bra idé att ha någon som känner till det för att ställa in dem. Nu, om du har ansvaret eller behöver konfigurera dessa filer, uppmuntrar vi dig att läsa vidare och upptäcka hur enkelt du kan uppnå detta.

Hur får jag åtkomst till loggfiler på Linux?

För den som inte är särskilt erfaren med dessa något dolda datorfunktioner kan det verka lite komplicerat att komma åt loggfiler. Tja, det är faktiskt väldigt enkelt om du följer de korrekta bokstäverna.

Till att börja med, kom ihåg att de kan finns i katalogen / var / log och dess motsvarande underkataloger. Där kan du hitta flera filer av den här typen följt av nummer som skapas när registerfiler är i omlopp för att undvika att bli för stora för det tillgängliga utrymmet.

Du måste också komma ihåg att för att komma åt eller till och med måste du vara root-användaren konfigurera loggfiler på Linux. Du kan också ändra dem till en sådan katalog med det praktiska cd-kommandot. Att komma ihåg att de fungerar korrekt kommer till och med att hjälpa dig att förutse problem som kan uppstå inom en snar framtid.

För ökad säkerhet rekommenderas det att övervaka filer i / var / log / secure, / var / log / messages, /var/log/boot.log, /var/log/auth.log, / var / log / faillog, / var / log / cron och så vidare.

Sammantaget är det absolut nödvändigt att alla bra Linux-enhetsägare vet hur man hanterar dem på rätt sätt, eftersom det kommer att bero på att det fungerar korrekt.

Vi hoppas att all denna information kan gälla dig ett utmärkt verktyg när du använder och hanterar en dator, och vi uppmuntrar dig att göra mer forskning om detta intressanta ämne. Låt ingenting hindra dig från att få ut det mesta av din Linux-dator. eftersom den har de bästa verktygen och apparna för jobbet.

0 Shares