Vad Àr leadgenerering?

0 Shares

Vad Àr leadsgenerering?

Köparens resa har tagit en stor förÀndring under de senaste 10 till 20 Ären. Sanningen Àr att köpare inte lÀngre vill bli undervisade om din produkt eller tjÀnst genom ett telefonsamtal eller överraskande e-postmeddelande, de vill undersöka och utbilda sig sjÀlva för att fatta sina egna beslut.

Det betyder inte att du passivt ska vÀnta pÄ att de ska kontakta dig. Att vara pÄ rÀtt plats vid rÀtt tidpunkt med rÀtt budskap nÀr de bestÀmmer sig för att ta beslutet att köpa, Àr vad inbound lead generation handlar om.

Vad Àr leadgenerering?

I sin enklaste form Àr leadgenerering processen att fÄ potentiella potentiella kunders kontaktinformation. Dessa kontakter blir leads i ditt system och vÄrdas genom marknadsförings- och försÀljningsprocessen mot omvandling till kunder.

Men alla leads Àr inte bra leads.

Det finns olika varianter av leadsgenereringsstrategier. NÄgra av de mer traditionella eller utgÄende metoderna inkluderar att anvÀnda köpta kontaktlistor eller mÀssdeltagarelistor. Vanligtvis skulle en sÀljare ringa var och en av leads och försöka fÄ dem att köpa din produkt eller boka ett möte.

Problemet med dessa metoder Àr att du nÄr ut till mÀnniskor som inte vet vem du Àr och som inte Àr redo att höra frÄn dig. Det betyder inte att de inte passar ditt företag, men de Àr inte redo att prata med dig och de kanske inte Àr öppna för att höra vad du har att sÀga.

Detta kan vara skadligt för ditt varumÀrke och leder bara till dÄliga resultat, missnöjda sÀljteam och platt irriterade kunder.

Generering av inkommande leads

Din strategi för att generera potentiella kunder bör handla om kvalitet framför kvantitet.

Inbound lead generation handlar om att vÄrda dina besökare genom förtroende och utbildning och lÄta dem komma till dig organiskt, snarare Àn att nÄ ut till dem för att sÀlja ditt erbjudande. Genom att ge din köpare möjlighet att vÀlja dig pÄ sina egna villkor och sin egen tid kommer det att starta den relationen pÄ rÀtt fot.

Den största skillnaden mellan inkommande leadsgenerering och andra leadgenereringsmetoder Àr timing. Den inkommande metoden handlar om att möta din köpare dÀr de Àr pÄ sin resa eller till och med vÀnta tills de nÄr dig först.

Första gÄngen du pratar med en prospekt sÀtter tonen för hela förhÄllandet. Ju mer naturligt och dubbelsidigt samtalet Àr, desto bÀttre blir resultatet för alla inblandade.

Hur man anvÀnder generering av inkommande leads

Metodiken för inkommande marknadsföring Àr uppbyggd i tre steg: attrahera, engagera och glÀdja.

Generering av potentiella kunder faller in i det första och andra steget av den inkommande metoden. Generering av inkommande leads anvÀnder innehÄllserbjudanden högst upp i tratten, mitten av tratten och lÀngst ner i tratten för att attrahera och engagera dina potentiella kunder.

Nyckeln till att skapa innehÄll som dina potentiella kunder faktiskt kommer att tycka Àr vÀrdefullt och vill engagera sig i? Att ha vÀldefinierade och korrekta köparpersonligheter.

Din köparpersonas kommer att styra din innehÄllsstrategi för att sÀkerstÀlla att du talar till smÀrtpunkterna och behoven hos de personer som Àr bÀst lÀmpade för din produkt eller tjÀnst.

HÀr Àr det mest idealiska och vanliga sÀttet för en inkommande lead att konvertera:

  1. Du skriver ett blogginlÀgg om en smÀrtpunkt som dina ideala köpare har.
  2. En potentiell person söker efter en fras eller term som Àr relaterad till det inlÀgget och landar pÄ och lÀser din artikel.
  3. LÀngst ner i artikeln finns en uppmaning till handling (CTA) som leder dem till ett större stycke innehÄll som skulle tjÀna dem nÀsta i deras utbildnings- eller forskningsprocess.
  4. De klickar pÄ CTA som tar dem till en mÄlsida dÀr de fyller i ett kort formulÀr för att ladda ner innehÄllet du har erbjudit dem.

Detta Àr inte det enda sÀttet som inkommande leads kan konvertera, men det Àr det vanligaste och Àr nÄgot som bör ske konsekvent över tid med bra innehÄll.

Det finns egentligen bara en handfull sÀtt som nÄgon kan ge dig sin information online. Det kan vara ett formulÀr pÄ en mÄlsida, ett popup-formulÀr var som helst pÄ din webbplats eller en chatbot.

NÀr du skapar dina CTA:s, övervÀg vÀrdet som förÀdlas kontra det begÀrda vÀrdet. Med andra ord, se till att du har försett besökaren med tillrÀckligt med innehÄll och information sÄ att det kÀnns naturligt att be om deras information i gengÀld, annars kommer de inte att konvertera.

Takeaway

BÄde dina kunder och ditt företags anstÀllda fÄr en bÀttre upplevelse nÀr du anvÀnder en inbound lead generation process. Generering av inkommande leads bygger verkliga relationer med dina potentiella kunder över tid, medan metoder för utgÄende leadgenerering bygger pÄ att försöka fÄ snabba resultat.

Inkommande metoder kan ta mer tid och anstrÀngning, men de kommer att Ätföljas av bÀttre passande leads och högre konverteringsfrekvens.

0 Shares