Vad Àr KPI, LPI och TPI?

0 Shares

FörbÀttringar i mÀngden tillgÀnglig data och de sofistikerade rapporteringsverktygen har gett marknadsförare en uppsjö av information de kan gÄ igenom. Men allt som finns Àr inte betydelsefullt.

Med sÄ mÄnga mÀtvÀrden som du kan titta pÄ kan det bli lÀtt att bli övervÀldigad och uppleva analysförlamning.

KPI-, LPI- och TPI-rapporteringsmodellen gör att du tydligt kan identifiera vilka mÀtvÀrden du bör spÄra under ett projekts gÄng.

Vad Àr KPI:er, LPI:er och TPI:er?

En nyckelprestandaindikator (KPI) Àr ett mÄtt som anvÀnds för att mÀta framsteg mot ett önskat resultat. De borde vara mer övergripande mÄtt som Àr nyckeln till din strategi. KPI:er bör vara mÀtbara och hÀnförliga till ett mÄl, helst ett SMART mÄl.

En ledande prestationsindikator (LPI) Àr ett mÄtt som fÄngar det nÀst bÀsta resultatet om en KPI inte har intrÀffat. Detta indikerar att framsteg görs, Àven om en KPI inte Àndras. LPI:er Àr indikatorer, vilket innebÀr att Àndringar av dessa mÀtvÀrden ofta föregÄr förÀndringar i KPI:er. I likhet med KPI:er bör LPI:er vara mÀtbara och hÀnförliga till ett större mÄl.

En taktisk prestationsindikator (TPI) Àr ett mÄtt som indikerar framsteg mot LPI. Dessa Àr stegen som föregÄr rörelse i ledande indikatorer, och de bör ocksÄ vara mÀtbara och hÀnförliga.

Till exempel, om ditt mÄl Àr att öka antalet leads du genererar frÄn din webbplats, skulle din KPI vara antalet leads som genereras frÄn digitala kÀllor. Dina LPI:er kan inkludera kanalspecifika trafikökningar, session-till-kontakt-frekvenser och andra omvandlingsfrekvenser. Dina TPI:er skulle inkludera CTA-visningar, CTA-klick, mÄlsidesvisningar och formulÀrvisningar.

Det som skiljer KPI:er, LPI:er och TPI:er Àr deras relation till varandra och det bredare mÄl du arbetar mot. SÄ det finns mÀtvÀrden som kan anvÀndas som KPI:er i en rapport men LPI:er i en annan.

Hur man nÀrmar sig instÀllning av KPI, LPI och TPI

NÀr du stÀller in KPI:er, LPI:er och TPI:er, börja med det problem du vill lösa och de önskade resultaten du vill uppnÄ.

Identifiera vad du vill Ästadkomma och förvandla det till ett SMART mÄl. Arbeta sedan bakÄt frÄn ditt SMART-mÄl för att stÀlla in KPI:er, LPI:er och TPI:er.

NĂ€r du vĂ€l har bestĂ€mt dig för vad ditt mĂ„l Ă€r bör din KPI vara sjĂ€lvklar eftersom det i huvudsak Ă€r det primĂ€ra sĂ€ttet att mĂ€ta ditt mĂ„l. NĂ€r du har upprĂ€ttat din KPI kan du identifiera betydande LPI:er genom att frĂ„ga “Vilka Ă€r Ă„tgĂ€rder vi ser som informerar det KPI-mĂ„ttet? Vad Ă€r det nĂ€st bĂ€sta som kan hĂ€nda före KPI? För att sedan vĂ€lja TPI:er delar du upp LPI:er i delmĂ€ngder. Vilka Ă€r stegen som bygger upp till en LPI?

Men nÀr du dyker in i LPI:er och TPI:er mÄste du vara försiktig med att bli alltför granulÀr. Syftet med denna rapportstruktur Àr att undvika analysförlamning, sÄ om du spÄrar för mÄnga indikatorer kan du skapa problemet du försöker undvika.

Vi rekommenderar generellt att varje mÄl ska ha en till tre KPI:er, varje KPI bör ha fem eller fÀrre LPI:er och varje LPI ska ha fem till Ätta TPI:er.

Varför Àr KPI, LPI, TPI-rapporteringsstrukturen fördelaktig?

KPI:er, LPI:er och TPI:er ger dig ett ramverk för granskning. NÀr du stÀller in dem i början av ett projekt kommer du enkelt att kunna spÄra vad som Àr viktigt under lanseringen och implementeringen. De ger klarhet i de framsteg du gör och hindrar dig frÄn att gÄ vilse i tillgÀnglig data.

0 Shares