Vad är Konami-koden och hur använder man den?

Vad är Konami-koden och hur använder man den?

Konami Code är inget annat än en fuskkod i videospel. Kazuhisa Hashimoto introducerade den i Japan år 1986. UPP, UPP, NER, NER, VÄNSTER, HÖGER, VÄNSTER, HÖGER, B, A är fuskkoden introducerad av Hashimoto. Pausa ditt videospel, ange Konami-koden korrekt och starta sedan ditt spel. Med den här koden kan man tjäna flera power-ups. Det första spelet som kom med denna fuskkod var Gradius för NES 1986. Men koden blev bekant bland folket med Contra-spelet. Därför kallas det också för avtalskod.

Hur blev Konami-koden populär?

Som diskuterats ovan blev Konami-koden populär på grund av videospelet Contra. Konami utvecklade Contra för NES 1988. Contra är ett skjutspel med bra grafik och en handling. Men spelet var svårt att spela med endast begränsade liv som erbjöds. Innan du startar spelet måste spelarna använda Konami-koden på Contras titelskärm. Som ett resultat kan spelare tjäna 30 extra liv. Även om spelet är svårt, kommer extra liv att hjälpa spelarna att avsluta nivåerna. Det var en stor sak på 1980-talet när det inte var många revolutioner i videospelsindustrin.

Relaterad – Hur man spelar in spel på PS5

Spel som använder Konami-kod

Konami-kod används i spel utvecklade av Konami såväl som från andra utvecklare. Låt oss kolla Konami-spelen som använder fuskkoden.

Konami spel

[1] Gradius serier: Den här serien innehåller 16 spel, och i själva verket är detta det första spelet som kommer med Konami-kod. Att pausa och skriva in fuskkoden kommer att stärka prestandan, och krafterna varierar beroende på karaktären.

[2] Kontra serier: Spelet som gjorde Konami-koden populär inkluderar åtta serier. Den mest framstående kraften i denna fuskkod i spelet är att spelaren kommer att tjäna 30 liv.

[3] Castlevania serier: Fuskkoden tillåter användare att få nio liv, låsa upp valfritt expertläge och tillgång till minibonusspelet, etc., beroende på vilket spel de väljer.

Det finns många fler Konami-spel som använder denna fuskkod för att gynna spelarna. Några av dem är Metal Gear-serien, Silent Hill, Frogger, International Friidrott, Dance Dance Revolution, The Simpsons Arcade-spel etc. Klicka här för att få Konami-spelen.

Icke-Konami-spel

[1] BioShock Oändlig: Genom att använda fuskkoden kan man gå in i spelets svåraste läge som heter 1999-läget.

[2] De Otroliga: Koden ökar spelarnas hälsa med upp till 25 %, och den kan användas hur många gånger som helst.

[3] Blodfärgad: Ritual av de Natt: Detta spel är utvecklat med idén om Castlevania. Genom att använda Konami-koden kan spelare gå in i 1986-läget. Ett av de svåra lägena gör spelet väldigt likt det i Castlevania.

[4] De Bards Berättelse: Koden tillåter spelare att få extra silver och adderstones.

[5] Borderlands 2: Om du anger koden på titelskärmen låser du upp specialfunktionen som kallas Extra Wubs.

Relaterad – Hur man spelar in Xbox 360-spel

Det finns massor av spel som använder Contra-koden. Beroende på spelets tema, som att skjuta, tävla eller slåss, förbättrar koden spelarens prestanda. Koden ansågs vara en gåva till spelarna under konsolernas ålder. Det är en av de högst rankade fuskkoderna i videospelens historia. Det hjälpte icke-proffs spelare att maximera sin prestanda. Även om spelindustrin är på topp nu, måste vi hålla med om att Contra-koden lämnar sin inverkan på området.

Relaterade Artiklar

Back to top button