Vad Àr internetskal och hur kan jag skydda mitt system frÄn fjÀrrangrepp?

0 Shares

Genom att surfa pÄ internet och anvÀnda de webbapplikationer som finns tillgÀngliga idag kan vi njuta av ett oÀndligt antal möjligheter. Vi kan anvÀnda tekniska verktyg för underhÄllning, arbete och till och med studier. Man bör dock komma ihÄg att Àven om detta ger mÄnga fördelar, finns det ocksÄ mÄnga hot pÄ Internet. Det Àr dÀrför vi lÀr dig idag vad Àr internetskal och hur kan du skydda ditt system frÄn fjÀrrangrepp.

Hur otroligt det Àn verkar finns det mÄnga fler virus och möjliga attacker pÄ Internet Àn vi kan minnas. Faktum Àr att enbart surfning utsÀtter oss för hackare och illvilliga mÀnniskor som kan skada vÄr personliga information. DÀrför Àr det alltid bra att kÀnna till och kÀnna till nÄgra av dessa faror hur man försvarar sig mot demvilket vi bara kommer att göra i den hÀr artikeln.

Vad Àr webbskal?

Vi lever nu i en verkligt teknisk tidsÄlder, och det finns inget som tyder pÄ att detta kommer att förÀndras. Och det Àr att för mÄnga av oss Àr teknik och internet en viktig del av vÄra liv, vilket gör mÄnga av vÄra dagliga uppgifter mycket enklare. Men sanningen Àr att medan vi anvÀnder vÄra elektroniska enheter som vanligt, sÄ kan vi det vi utsÀtter oss sjÀlva för faror som vi inte ens kan förestÀlla oss.

Till exempel, det finns mÄnga virus och hackare som kan pÄverka Àven vÄr mest privata information och viktigt. DÀrför Àr det viktigt att kÀnna till dessa hot och till och med kunna förhindra datorattacker. Idag ska vi prata om ett av de vanligaste hoten nÀr du surfar pÄ Internet: Internetskal.

Vi kan definiera det som ett skadligt skript som pĂ„verkar integriteten och sĂ€kerheten för webbservrar eller nĂ„got annat syfte som webbapplikationer. Det fungerar som en typ av “bakdörr” eller “bakdörr” Detta tillĂ„ter hackare att göra vad de vill med attackerade servrar, Ă€ven om andra inte mĂ€rker det.

Omfattningen av dessa webbskal Àr mycket stor eftersom de till och med kan pÄverka offentliga nÀtverk med tusentals anslutna enheter. Detta Àr ytterligare ett bevis pÄ att det Àr mycket viktigt att skydda sig sjÀlv nÀr man anvÀnder offentliga WiFi-nÀtverk. Nu, Hur kan du skydda dig frÄn dessa attacker? Tja, hÀr Àr nÄgra saker du kan göra.

Hur upptÀcker man en fjÀrrattack frÄn ett internetskal?

Det första och frÀmsta att skydda frÄn en Internet-skal-attack Àr att kunna hitta den. Detta Àr sÀrskilt svÄrt eftersom de flesta hackare som implementerar dem anvÀnder ett krypteringssystem som gör det nÀstan omöjligt att lÀgga mÀrke till allt de gör. Det finns dock saker du kan göra för att upptÀcka dem, till exempel:

  • UpptĂ€ck ovanliga eller ovanliga trafikflöden.
  • JĂ€mför prestandan för en annan version av webbapplikationen med den du har nu. Det kommer hjĂ€lpa dig hitta avvikelser i webbapplikationen.
  • Kontrollera eventuella Internet-skal som kan ha Ă€ndrats eller konfigurerats.

NÄgot som kan hjÀlpa dig att rÀkna ut antalet besök pÄ en webbplats Àr att anvÀnda övervakningsverktyg som du kan hitta helt gratis.

Hur skyddar man systemet frÄn fjÀrrangrepp?

Till förmÄn för dem som misstÀnker att de har detta problem, det finns verktyg tillgÀngliga för att skydda mot attacker web shell fjÀrrkontroller. Till exempel kan vi anvÀnda verktyg som brandvÀggar för att skydda din servers eller webbapplikations integritet.

Du kan till exempel anvÀnda WAF Cloudflare för detta ÀndamÄl. Detta, liksom andra verktyg av det hÀr slaget, undersöker HTTP-förfrÄgningar till din webbplats och filtrerar illegal trafik frÄn laglig till skydda dig frÄn potentiella inkrÀktare. Du har flera alternativ att vÀlja vilken sÀkerhetskvalitet du vill ha, hög eller lÄg.

Dessutom kommer du inte bara att skydda din webbapplikation frÄn möjliga attacker med webbskal, utan ocksÄ frÄn andra problem som SQL-injektion eller cross-site-skript. SÄ vi kan se att dessa typer av brandvÀggar inkluderar ett utmÀrkt skyddsverktyg för servrar och webbapplikationer spelar det ingen roll vilken attack de fÄr.

Vi hoppas att du tycker att hela denna guide Àr mycket anvÀndbar och att du kommer att kunna fÄ ut det mesta av din tid pÄ Internet utan att behöva oroa dig för nÀtverksskal eller andra liknande problem.

0 Shares