Vad Àr HubSpot Operations Hub?

0 Shares

I april 2021 lanserade HubSpot en ny Hub inriktad pÄ RevOps-funktioner: Operations Hub.

Dessförinnan innehöll HubSpots plattform fyra Hubs: Marknadsföring, FörsÀljning, Service och CMS. En del av det som gör dem kraftfulla individuellt och kollektivt Àr deras förmÄga att utnyttja data.

Marketing Hub har arbetsflöden som kan anvÀndas för automatiserade e-postkampanjer eller leadscoring. Sales Hub lÄter dig rapportera om CRM-data för att prognostisera och göra pipelinehantering. Service Hub har biljettautomatiseringsfunktioner som sÀkerstÀller att alla intressenter hÄller sig uppdaterade. CMS Hub har smart innehÄll som drar in data frÄn CRM för att skapa en personlig upplevelse.

HubSpot har alltid haft dessa delar av verksamheten inkorporerade i sjĂ€lva plattformen. Med introduktionen av Operations Hub har dessa möjligheter förbĂ€ttrats sĂ„ att HubSpots utbyggbarhet inte bara gĂ€ller marknadsföring, försĂ€ljning och service – den strĂ€cker sig över hela din tekniska stack.

Vad Àr Operations Hub?

Operations Hub ger RevOps-team och företagen de arbetar för att optimera processerna de driver sina verksamheter pÄ med en uppsÀttning funktioner som möjliggör datasynkronisering, datarensning och avancerad automatisering.

Datasynkronisering och rengöring

Effektiviteten hos alla strategier du kör genom HubSpot begrĂ€nsas av din datas noggrannhet – och för företag med stora tekniska stavar och komplexa försĂ€ljnings- och serviceprocesser kan det vara en stor vĂ€gspĂ€rr att hĂ„lla data konsekventa och rena.

Operations Hub lÄter dig utföra tvÄvÀgssynkroniseringar med tredjepartsdata, anpassa fÀltmappningar och implementera datakvalitetsautomatisering sÄ att du kan sÀkerstÀlla att data Àr korrekta och konsekvent formaterade över hela din tekniska stack.

Till exempel kan datum inom CRM-poster automatiskt bytas till samma format om de hade matats in manuellt som en blandning av utskrivna mÄnader och alla siffror.

Avancerad automatisering

Operations Hub ökar ocksÄ kraften i arbetsflöden med möjligheten att lÀgga till programmerbar automatisering.

HubSpots befintliga arbetsflöden prioriterar anvÀndarvÀnlighet. Du behöver ingen kodningsförmÄga för att stÀlla in dem, sÄ icke-tekniska anvÀndare kan snabbt och enkelt stÀlla in automatisering. Men eftersom alla ÄtgÀrder du kan anvÀnda arbetsflöden för Àr ur-lÄdan, finns det begrÀnsningar för vad de kan uppnÄ. Vissa företag med unika behov kanske inte kan Ästadkomma allt de vill.

Med programmerbar automation kan du anpassa kodÄtgÀrder i arbetsflöden. SÄ om du har den tekniska förmÄgan att skapa kod kan du automatisera allt ditt företag behöver.

Till exempel lÄter HubSpot dig göra round-robin blyrotation utanför lÄdan, vilket Àr slumpmÀssigt. Men det systemet tar inte hÀnsyn till de olika kapacitetsnivÄerna för dina sÀljare. Nu med programmerbar automatisering kan du skapa ett anpassat distributionssystem för potentiella kunder i HubSpot-arbetsflöden för att tilldela fler leads till sÀljarna som har mer kapacitet att arbeta med dem.

För befintliga HubSpot-anvÀndare, free funktionerna i Operations Hub Àr automatiskt tillgÀngliga:

  • 2-vĂ€gs datasynkronisering
  • StandardfĂ€ltmappningar
  • Historisk datasynkronisering
  • Tredjepartsintegrationer

Starter-nivÄn innehÄller alla funktioner i free verktyg utöver möjligheten att göra anpassade fÀltmappningar och arbeta med anpassade objekt.

Den professionella nivÄn inkluderar ocksÄ:

  • Programmerbar automation
  • Webhooks
  • Automatisering av datakvalitet

Fördelarna med Operations Hub

För marknadsförare Àr tillförlitlig data en stor bidragande faktor till framgÄngen för de flesta kampanjer. Segmentering, att skicka rÀtt budskap till rÀtt person vid rÀtt tidpunkt och att vara kontextuellt relevant krÀver alla den bÀsta informationen för att vara effektiv.

Samma scenario gĂ€ller Ă€ven för försĂ€ljning och service – och pĂ„ företagsövergripande nivĂ„.

Operations Hub ger dig tillgÄng till den information du behöver för att implementera dina anstrÀngningar och effektivt mÀta deras prestanda i efterhand. Det ger dig ocksÄ mer flexibilitet i de processer du skapar och mer förtroende för kvaliteten och noggrannheten hos dina data nÀr ditt företag skalas.

0 Shares