Vad Àr Google Tables och hur fungerar det? Gratis applikation för uppgiftshantering

0 Shares

FrÄn början av 2020 har det blivit nödvÀndigt för mÄnga företag att anpassa sig till modaliteten för distansarbete. I detta sammanhang Àr det inte förvÄnande att Google bestÀmde sig för att skapa en applikation för uppgiftshantering. Om du vill veta mer om vad Àr google tables och hur det fungerarLÀs vidare.

Vad Àr Google Tables?

Nyligen meddelade Googles projektinkubator, kÀnd som Area 120, att den har lanserat Google Tables, projektledningsverktyg och uppgifter. Syftet Àr att förbÀttra projektövervakningen genom att automatisera vissa processer.

Denna applikation lÄter dig hantera olika projektuppgifter utan att behöva blÀddra igenom olika dokument manuellt eller överför filer frÄn ett konto till ett annat i Google Drive, vilket sparar tid och anstrÀngning som du kan investera i andra aspekter av ditt projekt.

Som du kan förvÀnta dig Àr Google Tables designat pÄ detta sÀtt kompatibel med andra Google-applikationer (som Google Kalkylark, Google Drive och Google Kalender). DÀrför, om du redan anvÀnder dem i ditt projekt, kommer det att vara mycket anvÀndbart och enkelt att synkronisera dem med denna manager. Den Àr ocksÄ kompatibel med tredjepartsapplikationer som Zapier.

Dessutom gÄr dess estetiska utseende bra i linje med Googles stil. AnvÀnd fÀrgerna rött, blÄtt, gult och grönt för att skilja mellan olika delar av din design, allt pÄ en vit bakgrund. Detta gör att det ser bekant ut och det Àr mycket lÀtt att sÀrskilja alla delar av projektet du leder.

Alla dessa funktioner sÀtter Google Tables i direkt konkurrens med andra applikationer som Àr mer effektiva för fjÀrrarbete, som Trello och Notion. Men för nÀrvarande (oktober 2020) endast tillgÀnglig i USA som en betaversion.

Hur fungerar Google Tables?

Google Tables tillÄter anvÀndaren skapa en virtuell array dÀr du kan organisera alla uppgifter relaterade till projektet pÄ det mest bekvÀma sÀttet. NÀr den vÀl har skapats kan du anpassa varje uppgift med dina data.

NÄgra data som kan kopplas till jobbet Detta Àr den gruppmedlem som ansvarar för dess genomförande, en kort beskrivning av uppgiften och dess status (om den pÄgÄr, pÄgÄr eller slutförs). Du kan till och med lÀgga till bilagor som foton eller dokument om det behövs.

Men anledningen till att Google Tables Àr revolutionerande Àr pÄ grund av det upptÀcker projektets framsteg utan behov av manuell modifiering av anvÀndaren. Det gör det genom att samla in data frÄn olika kÀllor, jÀmföra dem och klistra in dem i ett annat dokument som en sammanfattning som du kan se.

Dessutom lÄter den hÀr applikationen dig schemalÀgga pÄminnelser via e-post nÀr en uppgift nÀrmar sig ett förfallodatum; samt skicka meddelanden till ett chattrum vid akuta problem och omfördelning av uppgifter baserat pÄ tillgÀngligheten av projektmedlemmar.

Är Google Tables helt gratis?

TillgÄng till detta verktyg kommer att vara gratis för alla anvÀndare med ett Google-konto. Men det finns ocksÄ en version eller ett lÀge dÀr genom att betala mÄnadsbetalning fÄr du tillgÄng till fler alternativ och förmÄner. I det hÀr avsnittet lÀmnar vi en sammanfattning av egenskaperna hos var och en av dem.

Gratisversionen lÄter dig ha maximalt 100 tabeller och 1000 rader. Dessutom kan du ha upp till 1 GB ockuperat av bilagor och utföra totalt 50 botÄtgÀrder (som Àr automatiska uppdaterings- och omtilldelningsÄtgÀrder).

För min del betalversionen lÄter dig ha tio gÄnger sÄ mycket samma fördelar: 1 000 tabeller, 10 000 rader, 10 GB bilagor och 500 botaktiviteter. Den innehÄller ocksÄ avancerade delnings- och historikfunktioner.

Dessa förbÀttringar har en förlÀngning $ 10 per mÄnad per anvÀndare. Om du vill lÀra dig mer om hur du köper den betalda versionen och vad dess specifika fördelar Àr, rekommenderar vi att du besöker Google Tables hjÀlpcenter.

Vi hoppas att den hĂ€r sammanfattningen hjĂ€lpte dig att förstĂ„ lite bĂ€ttre vad Google Tables Ă€r och hur det fungerar – Googles nya app för enkel uppgift och projektledning.

0 Shares