Vad är Google Cardboard och hur fungerar dessa virtuella verklighetsglasögon? (Exempel)

Det råder ingen tvekan om att när vi ser alla nya elektroniska enheter på marknaden önskar vi att vi till och med kunde smaka på dem. Och detta är inget undantag när det kommer till fantastiska virtual reality-glasögonmen vi kanske inte har pengar att köpa.

Men nu, tack vare Google, kan vi alla njuta av virtuell verklighet oavsett hur mycket pengar vi har. Det är därför vi lär dig idag vad är google cardboard och hur dessa virtual reality-glasögon fungerar. Och även hur du kan använda dem för att titta på 360 VR-videor på YouTube med VR-glasögon.

Vad är Google Cardboard?

Varje dag överraskar Google oss mer och mer med lösningar på våra problem. Och han kommer inte att missa någonting, eftersom det till och med ger oss en riktigt ekonomisk lösning på dilemmat med oförmågan att få virtual reality-glasögon.

Den här enkla lösningen på vårt problem är Google Cardboards. Som namnet antyder är Google Cardboard en plattform som låter dig ha en fil tack vare virtuell verklighetsglasögon i kartong Virtuell verklighet.

Dessa glasögon, introducerade på marknaden av Mountain View, erbjuder en upplevelse som liknar den för professionella virtual reality-glasögon. Dessutom, tack vare deras låga pris, är de tillgängliga för alla.

Google Cartons släpptes först 2014, men uppgraderades till 2.0 2015. Tack vare de förbättringar som presenteras, såsom enkel installation, har de blivit ett utmärkt alternativ för att använda virtuell verklighet.

Hur fungerar de?

Eftersom de är virtuella verklighetsglasögon gjorda av kartong är deras funktion verkligen lätt att förstå. För att använda dem behöver du bara ha en smartphone med Google Cardboard och bara glasögon.

Det bör noteras att det finns en enorm skillnad mellan förstärkt verklighet och virtuell verklighet och dessa glasögon tillåter oss att njuta av virtuell verklighet.

Med förstoringsglasen som dessa glasögon har är det bara att göra det sätt i smartphone på glasögonen för att börja använda dem.

Hur kommer man igång med Google Cardboards?

Om du vill använda Google Cardboards korrekt måste du vidta vissa åtgärder för att få dem att fungera. Först, du måste sätta ihop virtual reality-glasögonen med de enkla steg som definieras i den.

Då behöver du ladda ner Google Cardboard-appen som finns gratis på Google Play Butik.

Med den här applikationen kan du konfigurera din mobiltelefon så att den körs i dessa virtuella verklighetsglasögon. Och det bästa är att nu kan du räkna med att Google Play Pass, med en fast avgift för appar, laddar ner Google-spel, där du även får specialspel för Cardboard-glasögon.

Att uppnå anpassa smartphoneskärmen Du kan använda QR-koden på dina Google Cardboard-linser. Detta kommer automatiskt att rikta in skärmen med glasögonens linser. Ett annat sätt att uppnå detta är att göra det manuellt om dina glasögon inte har en QR-kod efter att du tryckt på knappen “Hoppa över” i detta steg.

När du har konfigurerat appen kan du välja mellan de appar som hittas som standard eller lägga till dina egna personliga upplevelser. Du kan sedan välja bland de olika alternativen som erbjuds av appen som är:

  • Reseguide: Detta är ett exempelscenario som definieras i appen.
  • Handledning: Det här alternativet lär dig hur du använder glasögonen och hur du flyttar från en plats till en annan i VR.
  • Blåsig dag: Här kommer du att se olika karaktärer utföra olika aktiviteter.
  • Utställning: Ta en rundtur i museets utställning 3d figurer.
  • Land: låter dig röra dig fritt i staden.
  • Sfäriskt foto: Låter dig visa foton på din smartphone.
  • Mina videor: Med det här alternativet kan du bläddra bland videor lagrade i din mobiltelefon.

Med dessa alternativ kan du njuta fullt ut av att använda virtuell verklighet tack vare Google Cardboards. Vi påminner dig också om att för att njuta av Google Cardboards mer, använd hörlurar som inte förhindrar att de används på rätt sätt.

Vi hoppas att du finner all denna information användbar och att du kan få ut det mesta av Google Cardboards.

Låt ingenting, inte ens pengar, hindra dig från att njuta av den bästa virtuella verklighetsupplevelsen. Därför är det viktigt att veta om din mobiltelefon har ett VR 360-gyroskop och därmed ladda ner dina favoritspel och använda dem med Cardboard-glasögon.

Relaterade Artiklar

Back to top button