Vad Ă€r Google Bilder, vad Ă€r det till för och hur fungerar det? – Sök med bilder pĂ„ Google

0 Shares

Det finns mÄnga framsteg inom tekniken idag lÄter dig utföra mÄnga uppgifter pÄ kort tid och med mindre anstrÀngningdetta Àr fallet med verktygen frÄn Google, eftersom de kan anvÀndas för att utföra olika aktiviteter. Av de mÄnga verktyg som Google har kommer vi att prata med dig i detta Google Bilder-inlÀgg.

om du inte har kunskap i detta verktyg, Du kanske undrar vad Google Images Àr, vad det Àr till för och hur det fungerar. Tja, fortsÀtt lÀsa och ta reda pÄ allt du behöver veta om detta praktiska verktyg för att framgÄngsrikt söka pÄ Google.

Vad Àr Google Bilder?

Det Àr en applikation utvecklad av Google som arbetar efter principen om artificiell intelligens (AI), dess syfte Àr att ge information om bilderna och/eller objekten som innehÄller dem. Den utvecklade algoritmen gör det till exempel möjligt att ta reda pÄ en webbadress frÄn ett foto eller en bild genom omvÀnd sökning.

Du bör ocksÄ veta att det Àr ett verktyg eller en applikation finns i olika versioner att anpassa till smartphones, surfplattor eller persondatorer. Detta innebÀr att du kommer att kunna anvÀnda denna applikation pÄ bÄde smartphones och PC-enheter.

Vad anvÀnds Google Bilder till?

Denna punkt Àr en av de viktigaste och Àr att du kan utföra olika sökningar med bland annat detta verktyg lÄter dig söka efter objekt, platser eller personer. Naturligtvis börjar vi med det faktum att Google har mycket information i sin databas, som detta verktyg matar och som det kommer att jÀmföra elementen i dina bilder med de som finns pÄ webben.

I den meningen kommer du att kunna identifiera alla möjliga element i dina bilder nÀr du söker pÄ Google Bilder. SÄ du kommer att ha en chef som lÄter dig veta det du inte vet pÄ bilden; det vill sÀga om du har ett objekt i en bild som du vill veta vad det Àr, kan du anvÀnda ett verktyg som visar resultat som liknar det objekt du letar efter.

Å andra sidan, sökning kan lokaliseras (objektspecifik) Eller sĂ„ kan du anvĂ€nda ramsökning, dĂ€r du markerar ett mĂ„l med en ram som detta verktyg tillĂ„ter. I den meningen ökar dina chanser att fĂ„ det du letar efter eftersom du sĂ€tter ett specifikt mĂ„l.

Hur fungerar Google Graphics?

Som vi pÄpekade tidigare fungerar det hÀr verktyget pÄ en mÀngd olika enheter och versioner, till exempel datorer, Android-smarttelefoner, iPhones och surfplattor. Det Àr viktigt att ha rÀtt verktyg för var och en av dessa versioner. DÀrefter listar vi de krav och processer som krÀvs i varje fall för att fÄ en tillfredsstÀllande sökning:

För Android, PC, iPhone eller surfplatta

För att göra en sökning pÄ en Android-enhet mÄste du ha den senaste versionen av Google-verktyget, dessutom mÄste du ha installerat Google eller Google Chrome-appen. Du kommer att kunna söka med en bild i sökresultaten, för detta mÄste du följa dessa steg:

  • Öppna Google- eller Chrome-appen
  • GĂ„ till Google Bilder
  • VĂ€lj bilden du vill söka och tryck pĂ„ densamma
  • Tryck och hĂ„ll en bild och klicka sedan pĂ„ Google för den bilden.

Att söka med bild av webbplatsen du behöver för att öppna applikationen pÄ din Android-smarttelefon och sök efter webbplatsen som innehÄller bilden du vill analysera. NÀr du vÀl Àr pÄ webbplatsen gör du följande:

  • HĂ„ll i bilden och vĂ€lj ett sökalternativ med Google-objektiv
  • Vid det hĂ€r laget kan du vĂ€lja ett objekt i bilden eller sĂ„ kan du söka efter önskat utrymme i bilden genom att klicka pĂ„ ikonen som representerar sökningen och i rutan markera det fragment du vill analysera
  • Rulla ned och granska resultaten som visas av appen.

Å andra sidan kan du söka, spara och ladda ner bilder via Google bilder samt utföra nödvĂ€ndiga sökningar med hjĂ€lp av bilder lagrade pĂ„ din telefon. För att göra detta mĂ„ste du anvĂ€nda verktyget Google Foto, vĂ€lja en bild och göra en sökning med Google Lens, eller öppna Google-appen och klicka pĂ„ upptĂ€cksknappen, öppna Google Lens och ta ett foto med din telefon eller vĂ€lj en sparad pĂ„ egen hand.

Slutligen kan du besöka Googles officiella webbplats för att fÄ teknisk support och utöka informationen som tas emot i det hÀr inlÀgget, det Àr viktigt att du kan dra nytta av fördelarna som detta verktyg erbjuder.

0 Shares