Vad √§r f√∂rh√•llandet mellan “marknadsunders√∂kning” och “marknadsf√∂ringsstrategi”?

0 Shares

Vad √§r f√∂rh√•llandet mellan “Marknadsunders√∂kning” och “marknadsf√∂ringsstrategi”? Detta √§r en stor fr√•ga som kan uppst√• n√§r man g√∂r marknadsunders√∂kningar. Och sanningen √§r att dessa tv√• fr√•gor g√•r hand i hand, s√• vi inbjuder dig att l√§sa det h√§r inl√§gget och hitta svaret p√• denna fr√•ga med oss.

Vad √§r f√∂rh√•llandet mellan “marknadsunders√∂kning” och “marknadsf√∂ringsstrategi”?

Relationen som finns mellan marknadsundersökning och marknadsföringsstrategi uppstår när ett företag eller en verksamhet behöver utvecklas effektiv marknadsföringsstrategi. Det är då marknadsundersökningar kommer in i bilden, vilket ger dig en chans att korrekt rikta in din valda marknadsföringsstrategi för framgång.

L√§nka “marknadsunders√∂kning” och “marknadsstrategi”

För att bättre förstå förhållandet mellan dessa två aspekter måste vi förstå vad var och en är oberoende.

L√•t oss b√∂rja med att identifiera termen “marknadsunders√∂kning”, som inte √§r n√•got annat √§n samla in data och information om sektorn eller aff√§rsklimatet, kunder och deras demografiska egenskaper.

För att få fram och lagra all denna data implementerar företag metoder som produkttester, undersökningar, demografisk forskning och analys av befintliga kunder, därav vikten av marknadsundersökningar innan de lanserar en tjänst eller produkt.

Å andra sidan marknadsföringsstrategi Den består i att omsätta den information som erhålls i den pågående marknadsundersökningsprocessen till arbete. Detta är en plan eller planer företaget kommer att genomföra för att attrahera nya kunder och nå befintliga kunder.

Du kan starta din marknadsföringsstrategi genom att identifiera din domän marknadsföringsproblem (introducera nya företag på marknaden, öka försäljningen, öka antalet kunder etc.) och den tillgängliga budgeten för varje implementerad strategi. Ett exempel på en marknadsföringsstrategi kan vara att implementera användningen av reklam på sociala nätverk, sätta upp e-postmarknadsföringskampanjer, bland andra aktuella tekniker.

När båda aspekterna, marknadsundersökning och marknadsföringsstrategi, kombineras kan olika fördelar ses för företaget som implementerar dem då det kan hjälpa företaget att ta reda på vilken typ av annonsering som bäst tjänar dem och på så sätt uppnå en effektiv marknadsförings- och marknadsföringsstrategi. väl regisserad.

Väsentliga delar av marknadsundersökningar i relation till din marknadsföringsstrategi

Medan marknadsundersökningar täcker olika aspekter av stor betydelse, finns det två av dem som sticker ut mycket mer och är väsentliga om marknadsundersökningen är relaterad till den marknadsföringsstrategi som ska implementeras.

Information till kunder

Hållbarheten av marknadsundersökningar ligger i denna aspekt, du måste prova det för dem ta emot uppgifterna om dina kunder, även om du måste göra erbjudanden och gåvor för att göra det så att de kan dela information med dig, eftersom det är det enda sättet att få en verklig förståelse för vilka dina kunder är.

På samma sätt finns det olika webbplatser och företag som hjälper andra att identifiera dem köpare person eller är ansvariga för att lagra specifik kunddemografi, så att du kan använda denna hjälp i din forskning. Du kan också självständigt ta reda på vilka medier dina kunder föredrar och använda dessa medier som e-post, sociala nätverk etc.

Förändringar över tid

Du måste komma ihåg att varken marknadsföringsstrategi eller marknadsundersökningar är processer som stagnerar eller förblir statiska över tid, utan snarare utvecklas och växa när ditt företag växer, utvecklas och konsolideras på marknaden.

Därför bör du alltid anpassa din strategi till nya marknadsföringstrender och ny kundinformation och vara flexibel och villig att göra det. metoder för förändring genomförs.

Marknadsundersökningar är ett av de mest kraftfulla marknadsföringsverktygen för en effektiv strategi, så dra nytta av denna relation och led ditt företag till framgång.

0 Shares