Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Vad är FileRepMalware och hur tar man bort det?

För den fortsatta säkerheten för det digitala systemet och filerna laddar många ned ett antivirusprogram från tredje part till sin enhet. Dessa håller systemet säkert från säkerhetsproblem efter en intrikat skanningsprocess. Windows-enheter kan installera alternativ som Norton, Avast eller AVG för snabb och effektiv upptäckt av skadlig kod/virus.

I många fall kommer taggen FileRepMalware upp. Att förklara FileRepMalware, det är ett lågt rykte som ges för att visa programvarustatus. Denna typ av skadlig programvara fungerar för att stjäla, skada eller radera datordata i det drabbade systemet. Vanligtvis upptäcker Avast denna speciella skadliga programvara och markerar FileRepMalware-varningen.

Även om detta kan göra stor skada, finns det sätt att ta bort det. Så låt oss läsa vidare för att ta reda på hur man gör det.

Hur uppstår FileRepMalware?

I samband med förståelse vad är FileRepMalware och ta bort det måste du först upptäcka orsaken. Följande är vanliga metoder för att komma in i användarnas enhet:

 • FileRepMalware kan få åtkomst till en användares system genom vissa medföljande program som de installerar.
 • Vissa popup-annonser från tredje parts tjänsteleverantörer är fulla av denna skadliga programvara. När du klickar på annonsen installeras skadlig programvara automatiskt i systemet utan någon avisering.
 • FileRepMalware kan komma in i en enhet genom olika peer-to-peer fildelnings- och nedladdningsnätverk, t.ex. Torrents.
 • Externa mediekällor och falska uppdateringar kan också hjälpa bärare av denna skadliga programvara.
 • FileRepMalware kan finnas i vissa e-postbilagor, vanligtvis från okända källor.

3 sätt att ta bort FileRepMalware

Om du märker en FileRepMalware i ditt system, bli inte orolig över vad som är FileRepMalware och dess inflytande. Det skulle få dig att ta fel steg. Följ istället dessa metoder.

Fix 1: Ta bort programvaran

När du har använt antivirusprogram som Avast eller Norton får du en varning för den skadade programvaran. Avast taggar automatiskt programvara med FileRepMalware om den påverkas. Här är stegen för att ta bort programvaran helt och hållet från din enhet.

avinstallera programmetavinstallera programmet

Lägg till programvaran i sökfältet i Windows. Högerklicka på resultatet som kommer upp. Välj “Avinstallera”.

Välj sedan Program och funktioner > *Programnamn*> Avinstallera.

Fix 2: Använda programvara mot skadlig programvara

Du bör gå till den officiella webbplatsen för ett pålitligt anti-malwareprogram som Malwareytes och installera det i systemet. Här är de mest detaljerade stegen för denna process, med hjälp av rengöringsprogram också.

Steg 1: Du måste utveckla en återställningspunkt för din fil innan du börjar göra ändringar i dina systemloggar eller använda något verktyg. Med detta kan du senare återställa alla filer som radering av skadlig programvara skulle ta bort.

Steg 2: Använd ett program för borttagning av adware som Adwcleaner för att ta bort alla typer av adware som finns i ditt system. Eventuellt kvarvarande adware uppmanar till ominstallation av FileRepMalware. Här är några steg för att använda detta.

 • Ladda ner verktyget AdwCleaner.

AdwCleanerAdwCleaner

 • Högerklicka för att hitta Alternativ > Kör som administratör > Starta skanning
 • Klicka på knappen “Rensa” och tryck på “Ok”. Detta skulle ta bort skadlig programvara från systemet. Rengör sedan annonsprogrammet och starta om.

MalwareytesMalwareytes

Steg 3: Använd Malwarebytes-verktygen för att ta bort alla typer av skadlig programvara som finns i ditt system. Det skulle genomsöka ditt system och hitta de berörda filerna/programvaran. Välj dem att ta bort.

Steg 4: Efter att ha rensat bort all skadlig programvara och adware från enhetssystemet, finns det fortfarande några filer och register som är skadade kvar. Dessa kan skada systemet senare. Så du bör installera och använda CCleaner för att rensa ut dem.

 • Gå till verktyget och välj Registry-knappen i det övre vänstra hörnet av skärmen.

CCleanerCCleaner

 • Välj filen för att kontrollera skada via alternativet “Skanna efter problem”. Alla registerproblem skulle dyka upp.

registerproblemregisterproblem

 • Markera/avmarkera vid behov. Välj “Fix Selected Issues”.
 • I det nya fönstret som visas klickar du på “ja” om att skapa en säkerhetskopia och väljer sedan “Åtgärda alla valda problem”.
 • Välj Stäng.

Fix 3: Ta bort skadlig programvara manuellt från Windows

Du måste ta bort alla typer av obehöriga program direkt från enhetens kontrollpanel. Sök efter Windows/Windows-systemmappen. Leta efter följande mapp från Windows-registret; många virusfiler listas här:

HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run

ta bort skadlig programvarata bort skadlig programvara

Fix 3.1: Ta bort manuellt från Windows 7/XP

Utför följande steg.

Steg 1: Öppna Windows Start. Öppna sedan kontrollpanelen. När det gäller Windows XP-modeller måste användare välja alternativet Lägg till/ta bort program.

Steg 2: Programlistan visas under kontrollpanelen. Välj det och välj sedan “Avinstallera”.

Steg 3: Bläddra vidare för att kontrollera eventuella ytterligare defekta program. Klicka på var och en och scrolla sedan upp till toppen av sidan och välj “Avinstallera/Ändra”.

Steg 4: När bekräftelsedialogrutan visas, välj “Ja” för att fortsätta.

Steg 5: När programvaran har avinstallerats, välj “Ok”.

Fix 3.2: Ta bort manuellt från Windows 8/10/11

Steg 1: Öppna sökfältet i Windows > Kontrollpanelen.

Klicka på resultatet som visas eller klicka på Enter.

Steg 2: Leta efter eventuella program i avsnittet Program som kan vara oönskade. Välj dem och sedan “Ta bort” eller “Avinstallera”.

Hur får man tillbaka filer efter att ha tagit bort FileRepMalware?

Du kan använda olika alternativ för antivirusprogram för att skydda ditt systems tillstånd längre. Förbereda systemsäkerhetskopior kan också hålla systemet säkert, så använd relevanta verktyg för att göra det.

Det finns programvara för detta såsom MiniTool Partition Wizard. Detta är en professionellt byggd partitionshanterare. Det hjälper till med säkerhetskopiering av disklagring och stöder dataåterställning. Använd denna programvara efter att ha utfört de olika metoderna för att ta bort FileRepMalware från ditt system. I händelse av dataförlust är partitionsguiden användbar.

Slutsats

I slutet av detta är det viktigt att nämna att ja, FileRepMalware är en giftig skadlig programvara som skadar dina systemfiler. Men som diskuterats finns det sätt att ta bort det utan att påverka enhetens prestanda. Se till att utföra förebyggande åtgärder som att konsekvent skanna ditt system med pålitliga antivirusprogram som Avast eller AVG regelbundet.

För andra tvivel om programvaruproblem som denna eller annan information, läs vår mångsidiga artikel. Vänligen följ oss på våra sociala medier om du tyckte att detta var användbart.