Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Vad är Facebooks sändningskanaler och varför ska du bry dig?

Nya funktioner i broadcast-kanalverktyget testas och förväntas rullas ut i sinom tid. Detta inkluderar samarbetspartners, som gör det möjligt för kreatörer att bjuda in andra kreatörer (eller fans) att delta i deras sändningskanal.

Är det överdrivet för Metas sociala mediefamilj?

Även om nyheterna har välkomnats med öppna armar av varumärken och skapare som har haft framgång att engagera sig djupare med sina följare på Instagram och WhatsApp, är vissa skeptiska till att det var nödvändigt att rulla ut samma funktion på alla Metas plattformar. Kort sagt, funktionen är inte precis ny – den är bara ny för Facebook.

En Facebook-användare fick 227 likes (i skrivande stund) genom att helt enkelt kommentera Zuckerbergs inlägg: “Jag saknar hur varje app brukade vara unik.”

De ytterligare aviseringarna är en potentiell anledning till oro och kan begränsa antalet kanaler som en användare faktiskt kan hinna med. Det är inte känt varför Meta inte introducerade broadcast-kanaler som en plattformsoberoende funktion till att börja med, för att undvika att användare dubblerar på samma innehåll över flera appar och konton.

Trött på Facebook? Kolla in vår guide och lär dig på alla sätt du kan radera Facebook idag, antingen för gott eller tillfälligt.