Vad är en ROM och vad är den till för, hur fungerar den och vilka typer är det?

0 Shares

Om du inte har någon aning om vad ROM är till för, oroa dig inte, det är det jag är här för. I det här avsnittet kommer jag att förklara ämnet ROM-minne.

Det beror på att när vi pratar om elektroniska komponenter, som mobiltelefoner, datorer, bland annat, glömmer vi vikten av ROM.

ROM är så viktigt tar hand om uppstart av operativsystemet vår enhet, oavsett om det är någon version av ett befintligt Microsoft Windows-, Apple-, Android-operativsystem eller någon typ av enhet som använder ett liknande system.

Så fortsätt gärna att läsa detta fantastiska avsnitt så att du kan ta reda på vad ROM är till för, dess funktioner och mycket mer.

Vad är det för?

När du pratar om ROM i datavetenskap, du hänvisar till typen av förvaring mobiltelefoner, datorer och andra elektroniska enheter som ansvarar för tillgången till läsning. Därav premissen Read-only ROM: vad är det och vad är det till för? Hur fungerar det och vilka typer är det?

Detta innebär att den kan vara värd för information, användaren kan hämta den, men inte kan ingripa eller ändra dess innehåll.

Denna enhet är av stor betydelse, ROM används för att starta operativsystemet på elektroniska enheter.

Efter att ha tryckt på Start-knappen på den elektroniska enheten låter ROM det initiala programmet starta korrekt och sedan starta systemet.

Data lagras i ROM. Som ett ROM-system tillåter inte datamodifiering, den används för att spara vissa data.

Generellt sparar tillverkare bland annat logiska och matematiska operationer, teknisk information om produkten, översiktstabeller.

Den används också för lagra produktens programvara. På 1980-talet lagrade datorföretag programvara i ROM för att hindra människor från att komma åt den.

På ett sådant sätt att de inte kan göra ändringar eller ändringar som kan störa användningen av någon funktion eller helt skada enheten.

För närvarande används ROM för att spara startbara operativsystem eller andra grundläggande funktioner, till exempel Konfiguration, BIOS, Post, Jag går in i andra.

Typer av ROM och deras funktion

Samtidigt bör det vara tydligt vad skillnaden är mellan RAM och ROM och vilka typer som finns mellan dem för att undvika förvirring om denna handledning.

Som med de flesta elektroniska enheter utvecklas och förbättras de med tiden fysiska och tekniska egenskaper.

I fallet med ROM hände det också. I åratal De har utvecklats samtidigt som de förbättrat sina funktioner.

ROM

Detta är en av dede första minnena som uppstod. Det kallas icke-flyktigt minne eftersom det inte förlorar informationen det innehåller när enheten stängs av.

Därför har denna typ av minne förmågan att fungera (Butiksinformation) utan behov av el.

OTP eller PROM

Det finns programmerbart minne av digital typ Jag behöver en enhet som heter PROM för att få posten.

Denna PROM kan bara programmeras en gång eftersom varje minnesenhet kräver en liten säkring som går när den skrivs.

EPROM-minne

EPROM-minne den kan raderas skrivskyddad och kan programmeras. Det är i grunden ett PROM-minne med förmågan att radera information med hjälp av ultraviolett ljus.

Den kan också radera information när den utsätts för den mycket höga spänningsnivåerpå ett sådant sätt att du kan radera dina uppgifter och göra ett utbyte.

EEPROM

EEPROM är skrivskyddat minne som kan raderas och omprogrammeras elektriskt. Det är en modifiering av EPROM-minnet behöver inte ultraviolett ljus för att radera innehållet.

Detta kan översättas via egen kretspå ett sådant sätt att den kan komma åt de bitar som innehåller informationen individuellt.

0 Shares