Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Vad är en koaxialkabel? Hur görs den och var ska jag använda den?

Du kanske har haft problem med kablar och hört att den mest skadade var koaxialkabeln. Men du måste ha tänkt på vilken kabel är detta? Vad är det för? Så för att hjälpa dig lära dig mer om det och lära dig hur det fungerar har vi skapat den här omfattande artikeln som kommer att fungera som en guide om vad du ska göra med den här kabeln.

Vad är koaxialkabel?

Koaxialkabel, som de flesta, används för signalöverföring. Den har fått sitt namn för att den har flera lager av ledare och isolatorer. Dessa lager skyddar koppartråden, som till slut förblir isolerad och helt skärmad.

Med detta skydd uppstår inga elektriska eller magnetiska störningar. De används i högfrekventa sändningar och når upp till 20 MB/s. Den uppnår normalt en konstant låg kapacitet, oavsett längd. Allt detta säkerställer en bra signal utan distorsion och störningar.

dessa kablar fungerar på tv-apparater

Denna kabel kan vara gjord av olika material som aluminium. I det här fallet kan motstånd generera hastigheter på 10 mbps med en frekvens på 10 gigahertz. När det kommer till överföring appliceras denna kabel på TV-kretsar, och tack vare skärmning och skydd används den normalt utomhus.

Ett annat material de använder för denna kabel är kopparnät, motståndet kvarstår och hastigheten ligger kvar på 10 mbps med en frekvens på 2 ghz. Den överensstämmer med 10Base2-standarden, används med en Ethernet-bas och når 185 meter lång med upp till 30 noder. Men om du måste använda kablar, varför använda den här? Låt oss se mer om detta.

Varför använda det och hur görs det?

Denna kabel är den bästa för att vara mångsidig, den fungerar utifrån flera frekvenser och låter dig bära många olika signaler. Kabelskärmning hjälper till att få en förlustfri signal oavsett längd. Nackdelen med denna kabel är dock att den är dyrare att installera. Vi har redan sett mycket om den här kabeln, nu ska vi lära känna den inuti.

Inuti anses den centrala delen, som omger koppartråden, som kärnan i kabeln. Strax efter att vi hittat hans rustning. Vanligtvis består denna del av ett metalliskt kuvert som helt skyddar koppartråden.

utvald bild koaxialkabel

Förutom skölden har vi isolatorn och locket. Dessa två lager förbättrar kabelskyddet ytterligare. Vanligtvis är isolatorn ett material som förhindrar all elektrisk interaktion, vilket förhindrar störningar. Och locket är vanligtvis tillverkat av gummi eller plast, vilket skyddar den yttre miljön.

Koaxialkabel består av en central del, som kallas en kärna, det vill säga det är en koppartråd, insvept i en isolator, sedan en flätad metallisk skärm och slutligen en extern mantel. Genom att veta mer om kabeln inuti kan du förstå varför den är bra och viktig.

Var ska jag använda den?

antenner använder också denna kabel

Vi har redan nämnt här att denna kabel normalt används i tv-apparater. Men hemma kan du använda den till annat också. För att överföra radiosignaler, anslut mottagare, sändare och till och med antenner. Det fanns en tid när dessa kablar till och med användes för att ansluta datorer.

Naturligtvis, oavsett vilken användning du gör av det hemma, se till att det inte stör. Vi såg att den har mycket skydd och är väl bepansrad, så förtroendet med denna produkt går ännu högre.

Slutsats

Vi vet att det kanske inte är ett så spännande ämne, men att veta mer om vissa saker, som i det här fallet kabel, kan vara till stor hjälp. Att använda de bästa resurserna och materialen säkerställer att allt fungerar bättre. Gillade du det du lärde dig i den här artikeln? Har du några frågor? Låt oss veta i kommentarerna.