Vad är en Kill Switch i ett VPN och varför är det viktigt?

0 Shares

Vad är en Kill Switch för i ett VPN?

A VPN tillåter oss att kryptera vår anslutning. Det är väldigt intressant om vi vill dölja den verkliga IP-adressen eller ansluta till ett offentligt Wi-Fi-nätverk och förhindra att informationen vi skickar filtreras bort och äventyrar vår säkerhet. Vi kan också använda den för att ansluta till tjänster som kan vara geografiskt begränsade, till exempel en sida för att titta på strömmande filmer som inte är tillgänglig i det land där vi är.

Kill Switch i ett VPN

Men ibland fungerar inte VPN:er som de ska. Det kan bli avbrott och det betyder att vi åtminstone under några ögonblick skulle surfa på nätet utan skydd. Om vi ​​till exempel är anslutna till ett offentligt Wi-Fi i ett köpcentrum och vi använder ett VPN för att skydda oss så att vår information inte exponeras utan plötsligt programmet vi använder stannar, skulle uppkopplingen fortsätta men utan skydd.

De funktionen hos en Kill Switch i ett VPN är att helt enkelt stoppa anslutningen. Så fort det finns ett problem, vad det än är, och VPN slutar fungera korrekt, skulle den här funktionen hindra oss från att vara anslutna till Internet. Den fungerar i princip som en säkerhetsbrytare. En automatisk knapp som aktiveras så fort VPN kopplas bort.

Mitos en el uso de VPN

Varför konfigurera en Kill Switch på VPN

Många av de bästa VPN:erna på marknaden har en inbyggd Kill Switch-funktion. Vi kan konfigurera den för att skydda oss vid behov om tjänsten avbryts. Det är något väldigt användbart och som vi kan konfigurera både på stationära datorer och mobila enheter.

Anslut till offentliga nätverk på ett säkert sätt

En av de främsta anledningarna till att använda ett VPN-verktyg som har Kill Switch-funktion är att kunna ansluta till offentliga Wi-Fi-nätverk med total säkerhet. En enda sekund då den här typen av program kopplas bort skulle räcka för att anslutningen inte skulle vara säker och vi kan bli offer för angripare som är anslutna till det trådlösa nätverket.

Vad denna VPN-switch skulle göra är att automatiskt stoppa anslutningen. Om vi ​​försöker ansluta men inte har tillgång till VPN kommer vi inte att kunna navigera. Vi kunde inte komma åt några tjänster som Internet behöver.

Förhindra att vår IP-adress läcker

Naturligtvis tjänar det också till att förhindra riktig IP-adress av vår anslutning från att läcka. I slutändan är det huvudfunktionen hos ett VPN. Det tillåter oss att navigera utan att visa IP:n, ändra platsen där vi är och ha tillgång till geografiskt begränsade tjänster.

Men om det finns ett problem med den VPN-en, skulle den verkliga adressen avslöjas. Alla sidor som vi besöker och tjänsterna som vi öppnar skulle veta vad vår IP-adress är.

Håll identiteten dold

Dessutom är det viktigt att behålla vår identitet dold . Om du surfar utan skydd genom ett osäkert nätverk kan våra personuppgifter enkelt filtreras. Om vi ​​till exempel loggar in på en sida, skickar meddelanden från okrypterade applikationer osv.

Återigen är en VPN Kill Switch den bästa lösningen för att minska risken för att ha något slags problem av denna typ.

Ladda ner torrents säkert

Om vi ​​laddar ner torrents utan att dölja vår anslutning kan alla dessa nedladdningar avslöjas. En tredje part, med den nödvändiga informationen, kan veta vad vi laddar ner. En VPN låter dig dölja detta och förhindra att det läcker. Därför kan en VPN Kill Switch hjälpa oss att undvika torrentrelaterade problem.

Kort sagt, detta är några av huvudskälen till varför vi alltid bör använda en Kill Switch när vi använder en VPN. Ytterligare ett sätt att upprätthålla vår säkerhet i nätverket och att inte begå problem som skadar vår integritet. Idag finns det många VPN som har denna funktion, så när vi väljer ett måste vi ta hänsyn till denna punkt.

Hur man väljer den bästa VPN

Vi har sett vad syftet med att inrätta en Kill Switch på VPN är för . Det är något väldigt viktigt att förbättra säkerheten. Nu ska vi se vad som är huvudpunkterna att tänka på när du väljer VPN. Vi ska förklara vad vi kan ta hänsyn till när vi använder den här typen av verktyg som blir allt mer utbredd.

Undvika free VPN

Något viktigt att använda VPN med total säkerhet är att undvika de som är free. I slutändan kan de användas för att få personlig information och vinst i gengäld. Detta kan vara ett stort problem och vi måste undvika det. Idealet är att använda en säker, pålitlig tjänst som har alla garantier.

Använda ett VPN med många servrar

Det är också viktigt att välja ett VPN som har många servrar . Detta kommer att undvika hastighets- och anslutningsproblem. Ju mer du har, desto bättre. Dessutom, så att vi kan välja vilken som ska användas om vi behöver ansluta till ett specifikt land. Vi kan ha en rad olika alternativ till vårt förfogande och detta är något mycket användbart.

Välj ett uppdaterat program

Naturligtvis måste du välja ett verktyg som är upp till datum , som för närvarande används av många användare och som kort sagt har en bra tjänst bakom sig. På så sätt undviker vi inte bara säkerhetsproblem utan också prestandaproblem som kan påverka våra system, hur vi ansluter till nätverket.

Därför är ett annat viktigt tips att välja en bra VPN som erbjuder garantier till användarna. Det är viktigt att det är aktuellt, att det har allt som behövs för att det ska fungera korrekt.

Detta är kort och gott några av punkterna som vi måste ta hänsyn till för att välja en bra VPN. Dessutom är det faktum att ha en Kill Switch också väldigt viktigt för att undvika problem som påverkar säkerheten.

0 Shares