Vad är en Inbound Marketing Agency?

Vad är en Inbound Marketing Agency

Om du arbetar med marknadsföring har du säkert hört några uttalanden som liknar ”Köparresan har förändrats. Kunder vill inte längre bli sålda också. De vill forska på sina egna villkor och köpa baserat på förtroende.”

Det konceptet har tagit över marknadsföringsvärlden under det senaste decenniet och har förändrat hur de flesta marknadsförare gör sitt jobb och genererar leads för sin verksamhet.

Som sagt, inbound marketing är inte bara för marknadsförare. Den ideologin har också förändrat hur försäljnings- och kundtjänstteam arbetar med potentiella kunder och kunder.

Även om konceptet med inkommande marknadsföring nästan kan betecknas som enkelt, är det faktiskt en extremt detaljerad och komplex process att anta och implementera ett inkommande tillvägagångssätt.

Inbound kräver arbetskraft, tid, planering, strategi och teknik för att se verkliga resultat.

Vad är en Inbound Agency?

En inbound-byrå är en som samarbetar med kunder för att anpassa sina personer, plattformar och processer för att attrahera, engagera och glädja sina kunder med hjälp av inbound-metoden.

Det finns många komponenter som ingår i en inbound-strategi, varför det kan vara så fördelaktigt att välja en byrå att arbeta med.

Det bästa sättet att bryta ner vad en inbound-byrå gör är att titta på varje team som har ett finger med i att göra inbound till en framgång på ditt företag och vad deras roll och ansvar är i förhållande till din inbound-strategi. Detta bör hjälpa till att klargöra vilka typer av saker du kommer att behöva göra om du förbereder att rulla ut en inbound-strategi på ditt företag och varför du kanske vill ha hjälp av en byrå.

Marknadsföring och Inbound

I ett nötskal, marknadsförings roll i en inbound-strategi är att generera leads och öka efterfrågan på din produkt eller tjänst.

Några av marknadsföringens ansvar under inkommande processen inkluderar att skapa köparpersonas, innehåll, formulär, landningssidor, tacksidor, chatbots, e-postvårdsspår och automatisering.

Hjärtat i inbound är innehåll. Det är så du kommer att locka besökare till din webbplats. Innehållet du skapar bör drivas av dina köparpersonligheter. Dessa personas kommer också att diktera vilka typer av kanaler och sociala medier du utnyttjar, såväl som meddelandena på din webbplats, målsidor och tacksidor. Att fullt ut bygga ut dessa köparpersonligheter är ett kritiskt steg för att få igång en inkommande metodik.

När du väl har skapat rätt innehåll och lockat besökare till din webbplats är det viktigt att få möjligheten att konvertera eller ge dig sin information. När du har dem i din databas eller CRM kommer du att kunna ge dem mer innehåll och relevant information för att hjälpa dem att vägleda dem i tratten tills de blir försäljningsklara.

Detta kan göras med hjälp av automatiserade e-postmeddelanden som erbjuder dina potentiella kunder nästa relevanta innehåll för deras resa, inklusive blogginlägg, mallar, guider eller e-böcker.

Försäljning och Inbound

Säljarens roll under inkommande processen är att arbeta med leads som anses vara kvalificerade i ditt CRM.

Inkommande potentiella kunder bör följas upp med en inkommande försäljningsmetod. Detta kräver att ditt säljteam förstår dina ideala kunder, dina köparpersonligheter och den resa som varje lead tog med ditt innehåll och resurser innan de konverterade till en försäljningsklar lead.

Nyckeln till framgång med inbound-metoden är marknadsföring och försäljningsanpassning. De två teamen måste arbeta mot samma stora mål, samt hjälpa säljledare att gå genom tratten. Att se till att de har samma mål och åsikter om vad som gör en bra lead, en dålig lead och en kvalificerad eller försäljningsklar lead är avgörande för din försäljningsprocess.

Du kan säkerställa detta genom att sätta ett servicenivåavtal (SLA) på plats tidigt i processen för att säkerställa att alla från sälj- och marknadsföringsteamen är på samma sida.

En SLA är ett avtal mellan marknadsföring och försäljning som håller varje team ansvarigt för specifika, överenskomna förväntningar som är i linje med samma mål – att driva intäkter.

Du kan också ställa in saker som spelböcker och sekvenser för att hjälpa dina säljare att gå igenom stegen som de borde ta och hur ofta de ska ta dem med en inkommande lead. Vi använder HubSpot för den här typen av uppgifter och det hjälper till att sätta riktlinjer och parametrar kring vad som förväntas för en försäljningsklar lead så att inget glider mellan stolarna.

Teknologi

Under hela den inkommande processen finns det några programvaror som ditt företag kan använda, till exempel ett CRM, marknadsföringsautomatiseringsverktyg, kundframgångsplattform, säljintelligensverktyg eller ett kommunikationsverktyg för anställda som Slack eller Skype.

Alla dessa plattformar är extremt viktiga för ditt teams funktion och din inkommande strategi. De kommer att se till att det finns en enhetlig plats för all information om potentiella kunder och prospekt som alla kan lita på. Att ha ett CRM som fungerar som den enda källan till sanning för alla dina team gör det enklare för dina team att arbeta och överlämna potentiella kunder, men det säkerställer också att potentiella kunder får en så smidig upplevelse som möjligt med ditt team.

Det borde finnas någon som äger antagandet, implementeringen och underhållet av dessa plattformar helt och hållet. Denna avdelning eller jobbfunktion kallas intäktsverksamhet och är avgörande för ett företags framgång.

Mått

En av de viktigaste delarna av en ny strategi är att mäta effekten som dina ansträngningar har på ditt företags resultat.

Detta är också en viktig bit för ledarteamet på ett företag. De kommer förmodligen att vilja se avkastningen på investeringen de får från sina team som investerar så mycket tid och ansträngning på en inkommande strategi.

Du måste ha mål och ett sätt att spåra dem för saker som dina tillskrivna intäkter, organisk trafik och omvandlingsfrekvens innan du börjar. Vi kan inte tala för andra byråer, men på New Breed drivs allt vi gör av intäkter.

Vi kopplar allt vi gör till de intäkter som det genererar för vår verksamhet från innehållsskapande till försäljningsuppsökande och till och med våra kundframgångar/serviceinsatser. Detta håller alla i linje kring samma mål som är att tjäna våra kunder så gott vi kan samtidigt som vi uppnår intäktstillväxt som företag.

Varför ska du samarbeta med en byrå?

Nu när du känner till alla delarna som ingår i att göra en inbound-strategi framgångsrik, är det förmodligen uppenbart varför du kanske vill samarbeta med en inbound-byrå.

Att komma igång från marken och köra kräver tid, resurser och mycket strategi. Beroende på hur ditt nuvarande företag ser ut vad gäller storlek, kapacitet och buy-in, kommer att välja en inbound byrå som kommer att fungera som en förlängning av ditt företag hjälpa dig att säkerställa framgång.

Oavsett om du behöver hjälp med att få inköp uppifrån och ner, utveckla en strategi eller skapa innehållet till din blogg, kommer en välutrustad byrå att kunna hjälpa dig på de sätt som ditt företag behöver.

Vi har en teori här på New Breed att de bästa inbound-byråerna är mästare på inbound själva. De bör tro på och använda inbound-metoden för sitt eget företag och fungera som den bästa fallstudien för framgång. När du väljer en partner väljer du verkligen en förlängning av ditt eget team och du måste ha den största tilliten till dem och deras expertis.

Att välja rätt byråpartner bör inte vara något du tar lätt på, eftersom de kommer att vara med dig under lång tid. Du bör vara lika kräsen med vem du väljer att anställa som partner som du är med vem du anställer för att faktiskt arbeta i ditt eget team.

Relaterade Artiklar

Back to top button