Vad Àr Ecosia och hur fungerar den hÀr gröna webblÀsaren?

0 Shares

Att surfa pÄ internet kan vara ett fantastiskt Àventyr pÄ grund av alla webbplatser det gÄr att komma Ät. Och det var detta medium och allt som omger det som visade sig vara ett bra verktyg för alla mÀnniskor. Denna uppsÀttning decentraliserade nÀtverk med internationell rÀckvidd gjorde det möjligt att göra nÀstan allt du kan tÀnka dig pÄ nÄgra sekunder.

Du kanske vill prata med en vÀn eller familjemedlem lÄngt borta, men att ringa ett internationellt samtal kan vara mycket kostsamt i vissa fall.

Det Àr hÀr internet kommer in badvakt i fickan frÀmst för att du kan kommunicera pÄ detta sÀtt med hjÀlp av sociala nÀtverk. Vilket innebÀr att minska utgifterna som gynnar vÄr ekonomi.

DÀrför Àr det vÀldigt lÀtt att betrakta Internet som ett oumbÀrligt verktyg för att göra livet enklare.

Oavsett om det Àr i utbildning, v arbetsmiljö eller vanlig fritidvilket resulterar i att man sparar materialresurser som krÀver en stor mÀngd papper. Det Àr bra för miljön och att ta hand om det borde vara en prioritet för alla. Av denna anledning, Àven som ett minimum, kan vi arbeta tillsammans för att fÄ allt att gÄ bÀttre.

Du kanske tror att du har mÄnga hinder och inte vet var du ska börja, eller att du inte kan stödja saken eftersom du inte har tid eller pengar.

Vad Àr Ecosia?

Ecosia presenteras pÄ Internet som ett alternativ till Googles webblÀsare, men med tillÀgget ekologiskt mÄlsom?

För varje sökning du gör med denna sökmotor tar du med dig ett sandkorn för Äterplantering av skog pÄ platser som Àr i behov. Mer specifikt krÀvs minst 45 sökningar för att plantera ett trÀd nÄgonstans.

Allt Àr möjligt pga 80 % av annonsintÀkterna överförs ideella organisationer fokuserade pÄ detta syfte. Baserad i Berlin, Tysklands huvudstad, skapades denna sökmotor av Christian Kroll och lanserades den 7 december 2009.

Ecosia har visat sig vara en exemplarisk sökmotor nÀr de började bygga solkraftverk för att driva sina servrar 2018.

Denna sökmotor Àr specifikt inriktad pÄ plantering miljarder trÀd Är 2025, av vilka mer Àn 97 miljoner trÀd nu har planterats och rÀknats, vilket Àr ett stort framsteg.

De senaste Ären har den blivit sÄ populÀr att över 15 miljoner anvÀndare Àr aktiva och anvÀnder sökmotorn. DÀrför inkluderar Google Chrome tillÀgget Skottland sÄ att du kan anvÀnda det som din standardsökmotor.

Internet öppnar dörren till ett vĂ€ldigt bra alternativ som du sĂ€kert trodde inte fanns. I den hĂ€r artikeln kommer vi att visa dig en miljövĂ€nlig webblĂ€sare som heter “Ecosia” och hur dess dynamik fungerar för att hjĂ€lpa planeten.

Hur fungerar Ecosia?

Det visar egenskaperna hos hans partner Bing, det Àr mycket sökmotor intuitivt och lÀtt att anvÀndaanvÀnd den som vilken sökmotor som helst, eftersom du hittar allt du behöver dÀr.

Gör din research, hitta svaret pÄ varje frÄga eller vad du vill veta, kort sagt, varje ursÀkt Àr bra.

Varje sökning Àr ytterligare ett steg mot att andas renare luft och det faktum att du, pÄ grund av det stora antalet aktiva anvÀndare, kan plantera ett trÀd varje sekund.

Det intressanta med den hÀr sökmotorn Àr att den inte har nÄgra hemligheter om var inkomsten gÄr eftersom den stÀndigt publicerar en finansiell rapport som visar den. NÀr du söker kommer du att se trÀdrÀknaren vÀxa fram, vilket hjÀlper dig att ta reda pÄ hur mycket du hjÀlper.

Bredvid disken finns ett annat alternativ med symbolen “kampanj” representerar en nyhetssektion som hjĂ€lper dig att bĂ€ttre relatera till Ă€mnet.

I menyalternativet fÄr du tillgÄng till information om Ecosia, flera avsnitt för detta: SÄ fungerar Ecosia, Om oss, ditt Jobba, shoppa och blogga.

Dessutom hittar du ett alternativ i menyn “Mobil-app” vilket ger dig tillgĂ„ng till sökmotorn för bĂ„de Android och iOS. Du kan vara lugn och lita pĂ„ att dina sökningar Ă€r sĂ€kra och att din information hĂ„lls privat eftersom ingen data lagras.

0 Shares