Vad Àr det, vad Àr det till för och hur gör man en mÄnatlig, kort, medellÄng eller lÄng sikt sparplan?

0 Shares

Att veta hur man hanterar sina personliga pengar Àr vanligtvis en utmaning, och mer sÄ nÀr du vill spara en viss summa pengar för att köpa eller köpa nÄgot. Ett enkelt sÀtt att spara Àr att skapa en mÄnadssparplan. Om du vill veta mer om det, fortsÀtt att lÀsa Vad Àr det, vad Àr det till för och hur gör man en mÄnatlig, kort, medellÄng eller lÄng sikt sparplan?

Vad Àr en mÄnadssparplan och vad Àr den till för?

Man kan sÀga att sparplanen handlar om att bygga en vÀletablerad sparplan som möjliggör bestÀllning och mer formell genomförande vana att spara.

Ett exakt belopp bestÀms som kommer att sparas och ackumuleras mÄnadsvis eller periodiskt och som inte kommer att röras förrÀn alla pengar som sparats för ett specifikt ÀndamÄl har samlats in. MÄnadssparplanen tillÄter det införa mycket striktare besparingareftersom det Àr mycket bÀttre att faststÀlla vilka belopp som ska sparas varje mÄnad Àn att vÀlja belopp slumpmÀssigt.

SÄ mÄnatlig sparplan GÄr det lÀngre Àn att lÀgga undan ett litet belopp varje mÄnad, det innebÀr att avsÀtta det exakta beloppet du behöver spara periodiskt och syftet med vilket du sparar.

Hur gör man en mÄnatlig, kort, medellÄng eller lÄng sikt sparplan?

Kortsiktigt

Definierat som kortsiktigt nÀr aspiration uppnÄ mÄlet pÄ ett Är eller mindredet vill sÀga allt frÄn att köpa en bil till att betala för college, bröllop eller semester. I det hÀr fallet bör du tÀnka pÄ en sÀker placering av dina pengar utan risk att förlora dem, eftersom du kommer att anvÀnda dem snabbt.

Undvik sÄ mycket som möjligt missöden och oförutseddaeftersom de kan pÄverka eller till och med förhindra uppnÄendet av det antagna besparingsmÄlet. Ett exempel pÄ ett kortsiktigt mÄl kan vara att spara en viss summa pengar i Är, till exempel 2 000 $, sÄ för att uppnÄ detta mÄl mÄste du först börja berÀkna hur mycket du behöver spara frÄn början av Äret till slutet av Äret för att nÄ ditt mÄl.

I den kortsiktiga mÄnadssparplanen budgeteringsteknik vilket Àr vÀldigt organiserat dÄ det första du behöver göra Àr en ekonomibedömning dÀr du berÀknar din nettoinkomst som Àr inkomst minus utgifter.

UtvÀrdera sedan dina mÄnatliga utgifter genom att separera dem efter kategori och fÄnga slutligen all data pÄ ett ordnat sÀtt i en databas som till exempel Excel för att spara det som behövs.

MedellÄng sikt

Det Àr sparmÄl De Àr planerade för perioden frÄn 1 till 4 Äroch ett exempel skulle vara att spara en större summa pengar till ett bröllop, bara för att nÀmna ett specifikt exempel.

SÄ i denna situation Àr det nödvÀndigt att utföra berÀkna hur mycket pengar du kommer att behöva spara varje Är. Sedan mÄste du bestÀmma beloppet du ska lÀgga undan varje mÄnad och se om du kan dra pengar frÄn vinsten för att nÄ ditt mÄl och hur mycket du kan ha. I den hÀr typen av sparplan Àr budgeteringstekniken ocksÄ mycket anvÀndbar, eftersom den gör att du kan organisera allt och lÀttare uppnÄ mÄlet.

LĂ„ngsiktigt

Den hÀr typen av sparplan bygger vanligtvis pÄ att spara pengar som du kommer att anvÀnda i hög Älder, efter pensionering eller pensionering. Faktum Àr att mÄnga företag och lÀnder har lagar som krÀver anstÀllda öppna en fond i en bank och samla intresse för framtiden.

Även om du redan Ă€r i en bank med nĂ„gon av dessa planer bör du kontrollera om rĂ€ntan rĂ€cker, annars vore det klokt att övervĂ€ga att byta till en annan bank utöver att skapa en egen sparplanEftersom att fĂ„ en pensionsplan Ă€r ett av de bĂ€sta sĂ€tten att investera dina pengar.

Det hÀr Àr varför, du mÄste sÀtta dig ner för att bestÀmma nÀr du ska gÄ i pensionSedan rÀknar du ut hur mÄnga Är du kommer behöva leva, förbereder sedan din budget och pÄ samma sÀtt sparar du pengar varje mÄnad för att fÄ en stabil framtid som en del av dina lÄngsiktiga mÄl.

0 Shares