Vad Àr det, vad Àr det till för och hur fungerar Wipe pÄ Android?

0 Shares

Du kanske har lÀst eller hört talas om termen Torka flera gÄnger eller, om inte det, om att göra Torka. Troligtvis har du ingen aning om vad detta betyder eller vad det fungerar för. LÀs gÀrna mer i inlÀgget dÄ du hÀr hittar information som hjÀlper dig mycket.

Torka Àr ett mycket nödvÀndigt element i enheter som har nÄgon version av operativsystemet Android och som ocksÄ Àr nödvÀndiga för att du ska kÀnna till mycket vÀl. HÄll dig pÄ inlÀgget och lÀs mer om det hÀr.

Vad gör Wipe?

Wipe Àr i korthet: klar. Vi talar om det inom datoromrÄdet eftersom det hÀr konceptet specifikt relaterar till driften av rengöring eller, i dess frÄnvaro, sÀker radering av data frÄn en enhet.

ÅtgĂ€rden vi vidtar nĂ€r vi utför en Wipe pĂ„ Android Ă€r eliminering av viss information frĂ„n telefonen. HĂ€r börjar vi radera olika applikationer eller information som finns i internminnet pĂ„ vĂ„r mobila enhet.

Men för att komma Ă„t detta alternativ Ă€r det nödvĂ€ndigt att gĂ„ igenom processen dĂ€r ÅterstĂ€llningslĂ€ge frĂ„n vĂ„r telefon.

Vad Àr anvÀndningen av Wipe?

Som du redan kan gissa Àr det mycket enkelt att rensa data, liksom att göra en fil fabriksÄterstÀllning. DÀrför, i slutet av denna process, kommer vÄr enhet att vara mycket lik den som just lÀmnade fabriken.

Logiskt rekommenderas anvÀndare att sÀkerhetskopiera alla data och filer som finns lagrade pÄ vÄr enhet i god tid innan de utför denna process.

NÀr rengöring utförs pÄ en Android-enhet kan Àndringar Àven göras i enhetens ROM. Till exempel om du installerar nÄgon ROM precis som Lineage OS, Det rekommenderas att du kör den hÀr processen pÄ din telefon.

Detta bör göras pÄ ett speciellt sÀtt i cachen sÄ att det nya operativsystemet kan starta normalt.

Vilka typer av Wipe finns det?

Detta Àr Wipe, som vi gÄr direkt in i vÄrt ÄterstÀllningslÀge Android telefon. LikasÄ kan vi hitta olika rengöringslÀgen som kommer att finnas tillgÀngliga beroende pÄ vilken typ du letar efter. Var och en av dem skiljer sig Ät i mÄnga avseenden och Àr dÀrför utformade för att utföra olika processer med varandra.

Detta Àr en av de första vi kan hitta pÄ den hÀr listan. Generellt sett, efter att ha torkat data, raderar det mestadels all data sÄvÀl som filer som finns pÄ din telefon. PÄ ett sÄdant sÀtt att vÄra enheter i princip kommer tillbaka till sina stat fabrik.

Detta Àr kÀnt för att vara en av de mest aggressiva rensningsprocesserna dÀr ute eftersom det tar bort allt i sin vÀg, sÄ det Àr viktigt att sÀkerhetskopiera allt innan du gör den hÀr processen.

Ansvarig för att radera allt som finns i Cache. Genom att göra Wipe in Cache kommer vi att se att all data inte raderas som i föregÄende fall, utan tvÀrtom kommer vi att se vÄr enhetmycket lÄngsammare Àn tidigare. Detta Àr dock nÄgot som bara hÀnder i början och sedan normaliseras.

Det hÀr Àr en av de sista du kommer att se. I cachen Dalvik / KONST vi kan hitta applikationscachen, det Àr ett alternativ som lÄter applikationer starta mycket snabbare. Denna metod slutar vanligtvis inte i lÀge förbÀttring vanligtvis, men vi mÄste gÄ in pÄ avancerade alternativ för att komma Ät det.

0 Shares