Vad är det, vad är det till för och hur fungerar WiMAX Internet +?

0 Shares

När det kommer till nätverksanslutningar är det viktigt att känna till alla tillgängliga alternativ. Därför kommer vi att prata om vad det är, vad det är till för och hur WiMAX Internet. Dess mest enastående funktioner kommer också att nämnas. Speciellt när det kommer till landsbygdsområden där ADSL-anslutningsmöjligheterna är noll eller du inte vet om du har tillgång till dem. Eller så når den optiska fibern inte.

Vad är WiMAX Internet?

Dessa akronymer hänvisar till Worldwide Interoperability for Microwave Access. Den spanska översättningen är Worldwide Interoperability for Microwave Access. I det här fallet använder den IEEE 802.16. Avser anslutningen till nätverketvars teknik möjliggör en WiFi-liknande anslutning.

Använd en mikrovågsugn med större räckvidd 30 km till 70 km och en maxhastighet på 124 Mb/s. Frekvenserna som används är från 2,5 till 5,8 GHz.

Kort sagt handlar det om alternativ till anslutning via ADSL eller optisk fiber. Detta gör att du kan njuta av fördelarna med en trådlös anslutning. Anslutningen är i luften, liknande WiFi, och den ersätter kablarna.

Vad är WiMAX internet till för?

Används för att skapa en anslutning bredbandsanslutning till internet, åtkomstpunkter, mobil backhaul, etc. Precis som WiFi erbjuder den bärbar eller trådlös anslutning för ett brett utbud av enheter. Det kan därför sammanfattas som ett alternativ till att erbjuda tele-, data- och internettjänster.

Hur fungerar WiMAX internet?

Det bara fungerar kräver en mottagningsantenn för signalen som sänds ut av repeatern företaget som erbjuder tjänsten. För att kunna välja detta alternativ måste det finnas en repeater nära huset som skickar en signal.

Efter att ha anlitat ett företag måste du rikta antennen mot företagets repeater tjänsteleverantör. Den kan också peka mot anslutningspunkten. Som kan fungera som en mellanhand mellan alla hinder mellan antennen och repeatern.

Antennen du sätter i ditt hem måste innehålla en kabel som ansluts till din dator eller router. Det är viktigt att hålla den uppdaterad. För att kunna ge en signal till olika enheter måste routern vara korrekt konfigurerad. Så du kan skapa en slags Wi-Fi-anslutning i ditt hem. WiMAX Internet kan nå hastigheter upp till 1 Gb/s för fasta punkter; Hur skulle ditt hem kunna se ut? På mobila punkter kan den nå 365 Mbps. Naturligtvis ska man tänka på att varje företag kan erbjuda olika tjänster.

Det finns över 780 WiMAX-internetoperatörer i Spanien som har olika priser. Du kan jämföra med de tillgängliga alternativen för att hitta den hyra som bäst passar dina behov. Du kommer att bli ombedd att ange GPS-koordinaterna för din adress endast för att kontrollera anslutningsräckvidden; för att veta om det är inom det tillåtna intervallet.

egenskaper

• Det är en teknik som betyder inte installationskostnad.
• Installation utförs av det företag som tillhandahåller tjänsten.
• Erbjudanden snabbt och smidigt anslutning med låg latens.
• Låter dig eskalera till tempo med högre hastighet.
Det kräver ingen telefonoperatör uppnå anslutning; vilket gör den idealisk för isolerade områden.

  • Det ger snabbare anslutning än ADSL landsbygd utan ett mycket högt pris.
  • Antennen måste vara vänd mot servern och kan påverkas av hinder; till exempel byggnader, träd etc. Vilket gör att det inte är en av de mest stabila förbindelserna.
  • De hastigheter den erbjuder räckvidd 75 Mb/s, 35 + 35 Mb/s.
  • Tjänsten som erbjuds kan delas upp efter kommunikationskanalen; som använder små underbärare.
  • Det beror på konfigurationen av leveranskanalerna i varje land.
0 Shares