Vad Àr det och hur kasserar man elektroniskt avfall och vilka typer Àr det och vad ska man göra med dem?

0 Shares

Varje Är görs stora framsteg inom tekniken eftersom den gÄr igenom olika generationer av enheter som blir bÀttre och bÀttre, gör alla tidigare generationer förÄldrade. Dessutom, med dessa accelererande framsteg, blir det mer och mer tillgÀngligt att Àga en elektronisk enhet som hjÀlper till att sÀkerstÀlla globala framsteg inom teknik.

OvanstÄende lÄter som en utopisk dröm, men vart tar allt detta skrÀp vÀgen? föroreningarna av vÄr planet gÄr snabbare Àn tekniken.

NÀr det gÀller elektroniskt avfall har mÄnga generationer av teknisk utrustning passerat, mestadels utan Ätervinning vid slutet av sin livslÀngd, sÀrskilt för multinationella företag som anvÀnder programvara förÄldrad, dÀr en elektronisk enhet slutar avsiktligt att fungera efter en viss tid.

Elektroavfall stÄr för cirka 50 miljoner ton per Ärsom innehÄller giftigt material för marken, vilket bidrar till den förorening som planeten jorden lever pÄ. DÀrför kommer vi i den hÀr artikeln att prata om vad det Àr och hur man gör sig av med elektroniskt avfall och vilka typer finns det och vad man ska göra med dem? Sedan kommer vi att förklara varje punkt i frÄgan som förtjÀnar allmÀnhetens uppmÀrksamhet.

Typer av elektroniskt avfall

Innan vi nÀmner typerna av elektroniskt avfall mÄste vi veta vad elektroniskt avfall Àr? Detta Àr kÀnt som allt elektriskt avfall som fick ström nÀr det var anvÀndbart. Dessa funktioner i vÄr tid ger oss ett brett utbud av avfall, som ofta slÀngs av företag pÄ grund av överskottslager. DÀrefter ska vi titta pÄ nÄgra av dessa rester.

  • Frysar
  • Datorutrustning
  • TV och skĂ€rmar
  • Lampor
  • Mobiltelefoner

Hur kan jag Ă„tervinna elektroniskt avfall?

Återvinning av elektroniskt avfall Ă€r viktigt eftersom det Ă€r ett farligt material. Med tiden slĂ€pper de sina tillverkningskomponenter som bly och kvicksilver som de Ă€r skadliga för miljön och Ă€ven för mĂ€nniskor. Vi kan bidra till att minska dessa skador genom att lĂ€mna tillbaka utrustning som vi inte lĂ€ngre anvĂ€nder, eller genom att lĂ€mna över den till platser dĂ€r den kommer att skötas vĂ€l, minimera faran.

Det finns ett annat alternativ, som Ă€r att Ă„tervinna den hĂ€r typen av avfall, Ă€ven om det finns sĂ„dana metoder för “Ă„tervinning” skada dessa produkter. Ironiskt nog anvĂ€nds dessa metoder i lĂ€nder som inte har institutioner för att Ă„tervinna nĂ„got sĂ„ ömtĂ„ligt som elektroniskt avfall.

PÄ grund av detta badar elektroniskt avfall i syra, vilket genererar Ànnu mer föroreningar Àn vad som redan föreslagits.

Men idag ska vi visa dig nÄgra sÀtt pÄ vilka vi kan Ätervinna elektroniskt avfall. Tack vare detta Àdla arbete kan vi hjÀlpa till i detta Àdla arbete stoppa föroreningen av planeten. HÀr Àr nÄgra metoder som kan anvÀndas för att Ätervinna elektroniskt avfall.

Reparera elektronisk hÄrdvara som har problemet

En del av vÄrt bidrag till att minska föroreningarna Àr reparation av Àgd elektronisk utrustningvilket ökar dess livslÀngd och minskar det elektroniska avfallet vi genererar.

Vi behöver inte slÀnga varje skadad utrustning, det har ocksÄ fördelen att det hÀr alternativet kan vara billigare.

AnvÀnd utrustning som fungerar hemma

Vi har alla en del elektronisk utrustning hemma som vi inte anvÀnder eftersom den kommer frÄn en tidigare generation, eller sÄ vill vi köpa en ny av olika anledningar.

I sĂ„ fall kan du bestĂ€mma sĂ€lja den och fĂ„ tillbaka en del av pengarna vi gav för den enheteller ge den till din lokala organisation. Vi kan ocksĂ„ göra detta online, och en av dessa Ă„tervinningsplatser för e-avfall Ă€r “Recycling” dĂ€r vi förlĂ€nger deras livslĂ€ngd.

Ta honom till Ă„tervinningscentralen

NĂ€r vi har utforskat alla dessa alternativ, men inget av dem Ă€r genomförbart för oss, kan vi ta den till en Ă„tervinningsstation. Om vi ​​inte hittar en Ă„tervinningscentral i vĂ„r stad kan vi lĂ€mna över den till ett företag som sĂ€ljer en produkt som liknar den vi har.

Detta beror pÄ att en del av affÀrsetiken ligger i det bidra till Ätervinning av elektroniskt avfallVi kan till och med fÄ rabatter för det.

0 Shares