Vad är det och hur kan jag spela en fil i MKV-videoformat?

0 Shares

Är du osäker på vad det är och hur man spelar MKV-videoformat? Så du måste noggrant läsa guiden nedan för att lösa denna fråga.

Du har förmodligen stött på en fil i MKV- eller Matroska-formatsanningen är att det är en av de mest kända typerna av videoformat. Trots det behöver du rätt spelare för att spela dem, precis som de vi kommer att presentera senare.

Vad är Matroska eller MKV?

MKV, som också kallas Matroska är ett containerformatsom med andra ord definieras som en filtyp som kan innehålla olika element. MKV sträcker sig från olika befintliga digitala ljudformat till högkvalitativa videoformat.

En av de största fördelarna med MKV är att det är helt gratis eftersom det är fri programvara. Detta tillstånd har stora fördelar eftersom det finns inga begränsningar för dess användning som med andra liknande format. Dessutom integrerar den olika funktioner och funktioner som skiljer den från andra program av denna typ.

Gradvis har MKV blivit ett av de mest populära formaten i världen, främst motiverat av det vi diskuterade ovan, vilket är dess natur av fri programvara.

Början av MKV

Matroska kom först i dagen 2003 med avsikten att skapa ett helt gratis filbehållarformat som inte representerar begränsningarna för andra betalprogram. Detta är särskilt fördelaktigt för skapande och distribution av audiovisuellt innehålleftersom du inte behöver betala några royalties till formatproducenten.

Termen Matroska förknippas med den sk Matrioskos som hänvisar till dem berömda ryska dockor i det här huset fler dockor inuti. Detta är nära relaterat till vad containerfilen gör, det vill säga den integrerar olika innehåll, inklusive video, ljud, undertexter.

Vad är det och hur kan jag spela en fil i MKV-videoformat?

Idag är MKV ett av de viktigaste videouppspelningsformaten i världen, och dess status som ett gratisprogram gör det till valet av de allra flesta människor. Du undrade fortfarande hur man spelar dessa typer av filermåste du använda något av följande program.

Spela MKV-format på datorer

Om du är ägare till en stationär dator kan följande program vara mycket användbara för korrekt uppspelning filer i MKV-format:

VLC: Det är förmodligen ett av de mest igenkännliga programmen för att spela multimediafiler, speciellt filmer. Programmet är helt gratis och fungerar mycket effektivt på de flesta datorer. Det är också ett bra alternativ om du vill spela innehåll i MKV-format.

Kom ihåg att du kan ladda ner den senaste versionen av VLC mycket enkelt för att börja spela MKV-filer.

Media Player Classic: Det här är en fantastisk spelare som, även om den inte har uppdaterats på flera år, rekommenderas starkt för att spela Matroska-innehåll. Utan tvekan ett mycket användbart verktyg för denna typ av fil.

Å andra sidan, om du specifikt har en Apple-dator, överväg också några av de bästa macOS-videospelarna du kan använda för att spela upp filer på MVK.

Spela MKV-format på mobila enheter

Även för användare Mobil enheter det finns fantastiska alternativ för att spela Matroska-innehåll. Ändå är appen nedan utan tvekan en av de bästa du hittar på Android-enheter:

MX-spelare: När det gäller Android-enheter har vi att göra med en av de bästa spelarna som du säkert kan spela upp filmer och videor med i MKV-format utan problem. Det bör också noteras att MX Player har många konfigurationsalternativ som kan vara mycket användbara.

0 Shares