Vad är det och hur gör man Instagram ID? (Exempel)

0 Shares

Om du är ett fan av det sociala nätverket Instagram måste du ha hört talas om ID-kort. Detta är en funktion som får mycket populär i detta sociala nätverk.

Men du vet verkligen vad ID-kort är och vad du behöver göra för att skapa dem. Det här inlägget kommer att förklara Vad är det och hur gör man ett Instagram-ID? Och hur man använder länkar strategiskt, så att du inte missar chansen att skapa ett kort och dela det med alla.

Vad är Instagram ID?

Instagram ID, även känd som Nametag; är en metod skapad av Instagram för att underlätta processen att lägga till användare till ditt konto. Så vi kan säga att Instagram ID-kort är personlig kod eller en visitkort vår profil; som andra användare av detta sociala nätverk kan digitalisera.

Huvudsyftet med ID är att skanna en användares kort och börja spåra dem. Genom att använda den här metoden behöver du inte längre söka efter en persons användarnamn i en lista med många liknande resultat. Du behöver inte ens be honom att stava sitt namn eftersom det är väldigt svårt att skriva, bara ta en bild.

Även om denna metod inte innehåller QR-kod Man kan säga att processen är väldigt lik, för för att börja spåra en användare måste du ta ett foto av visitkortet med en mobil enhet.

Detta kort inkluderar din användarnamn, men du kan anpassa bakgrunden för att spegla din personlighet och vara mer original. För du kan dela den tidigare nämnda fliken i andra applikationer som Facebook, Telegram eller WhatsApp för att lägga till fler följare till ditt konto. Och mer, om din profil är ansvarig för att marknadsföra ett varumärke eller en produkt. Naturligtvis, med Instagram har du fördelen av att veta vem som slutar följa dig i några steg, och detta hjälper dig att återupptäcka dig själv för att locka fler följare.

Hur gör man ett ID-kort på Instagram?

Du kan skapa ditt ID från Instagram-mobilappen eller webbversionen. Även i den senaste versionen kommer kortet att vara väldigt enkelt och du måste ladda ner och skriva ut det för att använda det.

Du kan också skapa målsidor i Canva med bara några få steg. På så sätt kommer du att tillåta dina följare att komma in i din onlineverksamhet och till och med locka dem att köpa. I det här inlägget kommer vi att visa dig hur du skapar ett kort från appen.

  1. Öppna Instagram-appen.
  2. När du har öppnat programmet, tryck på filikonen mänsklig figur som finns i det nedre högra hörnet.
  3. Klicka på i profilpanelen tre ränder nivåer i det övre högra hörnet.
  4. När menyn visas, välj “ID-kort”.
  5. Ditt användarnamn visas direkt på skärmen som du kan anpassa med Färg, uttryckssymbol eller selfie; För att välja den du vill ha, måste du klicka på en fras högst upp på skärmen.
  6. Om du väljer emoji-designen kan du ändra emoji enligt dina preferenser; För att göra detta sveper du uppåt från botten av skärmen och du kommer att se en lista med en rad uttryckssymboler, välj den som bäst passar din personlighet som bakgrund på ditt kort.
  7. Om du väljer en färg, klicka på skärmen för att se alla tillgängliga bakgrundsalternativ.
  8. Om du väljer Selfie tryck på skärmen för att redigera dina bilder med bland annat masker, mustascher, linser.
  9. Redo att gå så enkelt att du skapar ett ID-kort, du kan ändra dess design när som helst.

Du kan bara dela ditt kort med andra appar du måste trycka på dela-knappen som finns i det övre högra hörnet av kortet. Varje gång du behöver skanna ditt ID-kort måste du följa de föregående stegen 1 till 4; När ditt kort visas behöver den andra användaren bara ta ett foto.

För att skanna vissa användares kort måste du gå till avsnittet där ditt kort finns och klicka “Skanna ID-kort”; Kameran öppnas omedelbart för att utföra skanningen, efter att processen är klar kommer Instagram att ge dig möjligheten att spåra denna användare, en internetanslutning krävs för att utföra denna process.

Om du ska skapa en Instagram-profil för affärs- eller personliga ändamål, fortsätt och skapa ett original-ID-kort. Det kommer att tillåta dina vänner, bekanta och familj att snabbt lägga till dig i sina Instagram-profiler utan några komplikationer.

0 Shares