Vad är det och hur fungerar Instagram shopping? Instagram köp- och säljfunktion

0 Shares

Alla känner till Instagram, och nu öppnar dess innovation för företag “Instagram Shopping” stora möjligheter. Instagram från första början har upplevt en större boom än andra sociala nätverk och fortsätter att förnya sig. Med en bas på 800 miljoner aktiva användare kan det bli en stor framgång för företag i den nya e-handelstrenden.

Vad är Instagram shopping?

Det är ett verktyg som Instagram designat för exklusiv användning av företag eller onlinebutiker. I den kan du ladda upp foton med Shopping-taggar, mycket lik vanliga Instagram-taggardär du kan lägga till information om produkten.

Instagram Shopping är en fantastisk uppdatering för företag efter 2016 med lansering av verktyg för denna typ av användare på webben. Detta berodde på de utmärkta resultaten som erhölls i testet som utfördes i USA.

Tack vare effektiviteten av detta system, tillsammans med lämplig användning av länkar på Instagram, blev det successivt implementeras i länder som England och Spanien.

Vad är det som är så bra med e-butiker?

För det första låter det dig visa nya produkter som ingår i Instagram-katalogen korrekt. För det andra Det främjar positionering i Google och gör att du kan nå fler användare.

Denna positionering är en realitet och det har visat sig att 80 % av användarna följer handelskontot. Kan inte ditt företag bli nästa?

Bland de genomförda innovationerna kan företag placera valfritt foto själva och placera upp till 5 etiketter på samma foto. Eller om välj alternativet “karusell”, Du kan placera 20 produkter för snabb synlighet.

Hur fungerar denna nya modalitet?

Om du har kunnat uppskatta etiketterna som visas på bilden av din favoritbutik under en tid, så har de definitivt gjort dig intresserad, eller hur? Och det är ett av många sätt att tjäna pengar på Instagram. Har lite mer information om hur det fungerar.

Till butiken

För att Instagram Shopping ska vara tillgängligt på ditt företags- eller butikskonto finns det vissa krav som beskrivs nedan:

Ställ in kontot som “Företagsprofil”. Naturligtvis är detta det viktigaste och för detta behöver du ha följande krav. Uppdatera appen till den senaste versionen av Instagram som innehåller denna och andra nyheter.

Skapa ett fansidakonto på Facebook och en katalog över dina produkter integrerade med den. Ha minst 9 publikationer tidigare publicerade på det sociala nätverket. Detta fungerar som en kontrollåtgärd för att undvika spökbilder. Ha en officiell hemsida där du säljer fysiska produkter. Liksom det tidigare kravet säkerställer detta att det finns en riktig butik.

När detta villkor är uppfyllt är allt du behöver göra att installera och konfigurera programmet korrekt. Nu behöver du bara sätta ett foto på din produkt och välj lämplig etikettdär det kommer att visa namn och pris eller annan information.

För köparen

På bilderna av butiken i den nedre vänstra delen av bilden kan du se ikonen, efter att ha tryckt kan du se dess information. Om du är intresserad av en produkt och vill köpa den, sätt fingret på denna etikett och kommer att omdirigera till en mer detaljerad skärm. På så sätt gör shopping på Instagram det enkelt att interagera med det du vill köpa.

Den diskuterade skärmen visa bilder bättrei olika synvinklar och du kommer att se en blå knapp som säger “Köp”. Efter att ha klickat tar den dig till butikens officiella webbplats, men i den interna Instagram-webbläsaren.

0 Shares