Vad Àr det och hur anvÀnder jag Google Smart Lock pÄ min Android-enhet? (Exempel)

0 Shares

Google Smart Lock för Android Àr en chef med mycket att vinna pÄeftersom det för versionen av detta operativsystem representerar tvÄ olika aktiviteter som bara behöver konfigureras.

Men först mÄste du veta exakt vad det Àr Smart lÄs (i tvÄ presentationer) hur det fungerar och hur du kan anvÀnda det pÄ din Android-enhet.

Vad kallas Google Smart Lock för Android?

Som du redan lÀst finns det tvÄ funktioner pÄ Android som Àr kÀnda som Smart Lock och medan bÄda Àr inriktade pÄ att hantera specifikt innehÄll, finns det en betydande skillnad mellan dem.

Smart Lock

NÀr det gÀller Smart Lock för Android har inget lagts till i namnet, Google anvÀnder termen för funktionen baserat pÄ det mobila smarta lÄssystemet.

Vad betyder det? SÄ vad gör du lÄter dig stÀlla in eller definiera nÄgra speciella lÄsparametrar och specifik, till exempel relaterad till platsen dÀr den Àr placerad eller nÀr den Àr ansluten till specifika enheter.

Denna funktion letar efter optimera anvÀndningen av smartphones utan att pÄverka dess sÀkerhetsmekanismer, sÄ att varje anvÀndare kan vÀlja den lÀmpligaste konfigurationen i sitt fall.

Smart Lock för lösenord

Den andra aspekten av Google Smart Lock för Android gÀller filhantering lösenord som synkroniseras med ditt Google-kontooavsett enhet.

Detta fungerar genom att lagra lösenord och anvÀndare pÄ ditt konto, sÄ nÀr du kör Chrome med det och kommer Ät valfri webbplats kommer det att frÄga dig om du vill komma ihÄg lösenorden eller anvÀnda de du redan har sparat.

Hur anvÀnder man Google Smart Lock?

NĂ€r det gĂ€ller Smart Lock relaterat till lĂ„smekanismen behöver du bara vĂ€nda dig till “InstĂ€llningar” Din enhet att hitta och vĂ€lja en sektion för “SĂ€kerhet”.

Nu pĂ„ vissa enheter mĂ„ste du komma Ă„t en annan sektion som heter “EnhetssĂ€kerhet”, Ă€ven om du pĂ„ vissa versioner kan hoppa över detta steg och gĂ„ till alternativen “Smart Lock”.

Det Ă€r ocksĂ„ möjligt att din enhet har en annan distribution och Ă€ndrar lĂ€get för lĂ€get lite, sĂ„ för att göra din uppgift enklare kan du anvĂ€nda specialinstĂ€llningssökningen och ange “Smart Lock” hitta honom.

Systemet kan be dig att ange din Ätkomst-PIN eller lösenord innan du fortsÀtter, eftersom detta Àr en sÀkerhetsÄtgÀrd du mÄste gÄ igenom för att göra lÀmpliga Àndringar.

Efter det kommer du att ha möjlighet att granska alternativen som erbjuds av Google Smart Lock för Android, sÄ du behöver bara vÀlja den du vill implementera och fortsÀtta med installationen.

Bland de tillgĂ€ngliga metoderna hittar du de som du kommer att hantera “Transportdetektering” eller rörelse, specifikt för “Betrodda platser” och den som lĂ„ter dig lĂ€gga till “Betrodda enheter”Vissa mobiltelefoner kommer ocksĂ„ att visas “Röst Mach”.

Smart Lock för lösenord

För att anvĂ€nda Google Smart Lock för Android för lösenord mĂ„ste du öppna filen “InstĂ€llningar” och titta ner tills du kan klicka pĂ„ fliken “Google”, som oftast kommer i slutet.

I det hĂ€r nya fönstret kommer alternativet ‘Smart Lock för lösenord’ att finnas inne’SĂ€kerhet och plats“. HĂ€rifrĂ„n behöver du bara aktivera den hĂ€r funktionen.

PÄ samma sÀtt kommer du att kunna se och hantera alla lösenord som redan Àr lÀnkade till ditt konto, att redigera och ta bort dem Àr bara nÄgra av de ÄtgÀrder du kan vidta.

För att slutföra detta mĂ„ste du klicka pĂ„ lĂ€nken som heter “Google-konton”, som finns i avsnittet som heter “Sparade lösenord”, detta kommer att uppdatera fönstret till “Lösenordshanteraren”.

0 Shares