Vad Àr det korrekta sÀttet att aktivera YouTube Dark Mode?

0 Shares

YouTube har blivit den mest anvÀnda videoplattformen i vÀrlden idag, och för att det ska hÀnda mÄste nya funktioner integreras. Och i denna mening kan vi uppskatta nÄgra som visuellt gynnar oss, sÄ att vi kan spendera mer tid limmade vid vÄr skÀrm, sÄ att vi lÀr oss det korrekta sÀttet att aktivera mörkt lÀge pÄ Youtube.

Dark Mode Àr en funktion som de flesta applikationer och plattformar har antagit för att visuellt skydda anvÀndare. Sedan dess har de skadliga effekterna av lÄngvarig exponering för intensivt ljus frÄn skÀrmarna pÄ vÄra persondatorer, bÀrbara datorer och mobila enheter bevisats.

DÀrför kommer att aktivera det hÀr lÀget att ge oss enorma fördelar för vÄr visuella hÀlsa, sÀrskilt nÀr vi anvÀnder plattformar som YouTube. DÀr vi tillbringar timmar med att titta pÄ en mÀngd olika filmer som visas pÄ detta sÀtt. Men, Vet vi verkligen vad som Àr fördelarna med att aktivera mörkt lÀge?

Vilka Àr de frÀmsta fördelarna med att anvÀnda mörkt lÀge?

NÀr aktivera mörkt lÀge pÄ vilken enhet som helst som vi anvÀnder för att surfa pÄ sociala nÀtverk eller videouppspelningsplattformar som YouTube. Vi har lyckats minska intensiteten av det ljus som sÀnds ut av skÀrmen avsevÀrt, vilket gör lÀsningen bekvÀmare och eliminerar eller Ätminstone minimerar anstrÀngda ögon, irritation och trötthet.

En annan fördel som kan uppskattas Àr att alla funktioner som kontrast, ljusstyrka och fÀrg finns dÀr hÄlls vid de lÀgsta vÀrdena. Vilket Àr en enorm energibesparing och dÀrför gör att vi kan anvÀnda mobiltelefonen under lÄnga timmar utan att ladda om. Dessutom Àr det grafiska grÀnssnittet som applikationerna visar nÀr mörkt lÀge Àr pÄslaget mycket elegant och estetiskt.

Har anvÀndningen av YouTube Dark Mode en inverkan pÄ lÄng eller kort sikt?

Att anvÀnda YouTubes mörka lÀge kan innebÀra en förÀndring som du kommer att mÀrka frÄn det allra första ögonblicket du aktiverar det. Eftersom du kommer att kunna verifiera att ögonbelastningen och andra obehag frÄn exponering för intensivt skÀrmljus minskar drastiskt. Speciellt om du befinner dig i ett rum med lite eller ingen belysning.

Detsamma kan upplevas av personer som bĂ€r glasögon pĂ„ grund av synnedsĂ€ttning, och det beror pĂ„ att det mörka lĂ€get skapades för att undvika permanent skada i anvĂ€ndarnas vision. Även om det kan finnas kritiker som hĂ€vdar att detta lĂ€ge Ă€r ineffektivt, finns det gott om vetenskapliga bevis som stöder fördelarna med det mörka lĂ€get pĂ„ kort sikt.

Var kan jag Àndra YouTube-temat frÄn?

SÄ hÀr enkelt Àr det att aktivera mörkt lÀge nÀr du anvÀnder YouTube. Och det kommer att vara sÄ enkelt som att inaktivera YouTube-aviseringar frÄn din mobil, och kom ihÄg att detta Àr en funktion som du kan inaktivera nÀr som helst, sÄ du kommer bara anvÀnda den nÀr du vill, lÄt oss se dÄ hur du aktiverar detta lÀge pÄ en dator, bÀrbar dator eller mobiltelefon.

PC eller bÀrbar dator

Att aktivera det mörka temat frÄn din persondator Àr extremt enkelt och du behöver bara följa dessa instruktioner. GÄ först till YouTube-plattformen och logga in med eller utan din Google-e-postadress. NÀsta steg Àr att gÄ till din profilbild, som finns uppe till höger pÄ skÀrmen.

Och du mĂ„ste klicka dĂ€r, den hĂ€r Ă„tgĂ€rden kommer att fĂ„ upp en alternativmeny och du mĂ„ste klicka pĂ„ “Mörkt tema” vilket kommer att indikera att det Ă€r avaktiverat. Nu dyker ett fönster upp som informerar dig om mörkt lĂ€ge och en omkopplare som du mĂ„ste skjuta Ă„t höger för att aktivera det, pĂ„ sĂ„ sĂ€tt aktiveras YouTube mörkt lĂ€ge i din webblĂ€sare.

En bÀrbar enhet

Vid lust aktivera YouTubes mörka lĂ€ge frĂ„n din mobiltelefon kommer du att göra följande, gĂ„ in pĂ„ plattformen. NĂ€r det Ă€r gjort, gĂ„ till det övre högra hörnet och klicka pĂ„ din profilbild. Detta visar alternativmenyn pĂ„ skĂ€rmen, och i vĂ„rt fall klickar du pĂ„ “InstĂ€llningar”.

PĂ„ sĂ„ sĂ€tt kommer du in i konfigurationen och det tar dig till ett nytt fönster dĂ€r du mĂ„ste vĂ€lja det första alternativet ‘AllmĂ€nt’. Du kommer att tas till ett nytt fönster som har flera alternativ, inklusive “Mörkt tema”. För att aktivera den, skjut bara reglaget Ă„t höger, den blir blĂ„ för att indikera att funktionen Ă€r aktiv.

Finns det nÄgot annat tema Àn mörkt och vitt?

Som vi redan har visat dig kan du nu aktivera YouTubes mörka tema med din dator eller mobiltelefon, men du kan ocksÄ anvÀnda tvÄ andra funktioner som Àr lÀtta tema, eller anvÀnda ett tema som tillhandahÄlls av din enhet. Dessa Àr de enda verktyg som YouTube hittills anvÀnder för att minimera de skadliga effekterna av skÀrmblÀndning.

Är mörkt lĂ€ge sparat pĂ„ mitt YouTube-konto?

Det Àr viktigt att förstÄ att Àndringarna du gör i YouTube-plattformskonfigurationen görs frÄn ditt konto. DÀrför, genom att aktivera det mörka temat, denna Àndring sparas automatiskt och du kan bara vÀnda processen genom att gÄ in pÄ nytt i InstÀllningar och avaktivera en funktion eller ett lÀge.

Förlorar jag mörkt lÀge nÀr jag byter konto?

Ja, du kan inte anvÀnda mörkt lÀge nÀr du byter konto, om du inte aktiverar funktionen pÄ ditt nya konto. DÀrför kommer det att vara nödvÀndigt att följa stegen vi förklarade tidigare och ange ett nytt konto sÄ att du kan aktivera YouTube mörkt tema pÄ din dator eller smartphone.

Kan jag anvÀnda mitt konto pÄ andra enheter?

Ner skapa ett konto pÄ YouTube, kommer du att kunna komma Ät den frÄn vilken enhet som helst, bÄde mobil och stationÀr. Och det Àr en av fördelarna YouTube erbjuder oss som vÀrldens ledande videoplattform. Bland de andra fördelarna med denna plattform kommer du att ha möjligheten att skapa en kanal pÄ nÄgra minuter och hur du kan lÀra dig hur mycket enkelt det Àr att korrekt aktivera det mörka lÀget

0 Shares