Vad är det korrekta sättet att aktivera YouTube Dark Mode?

YouTube har blivit den mest använda videoplattformen i världen idag, och för att det ska hända måste nya funktioner integreras. Och i denna mening kan vi uppskatta några som visuellt gynnar oss, så att vi kan spendera mer tid limmade vid vår skärm, så att vi lär oss det korrekta sättet att aktivera mörkt läge på Youtube.

Dark Mode är en funktion som de flesta applikationer och plattformar har antagit för att visuellt skydda användare. Sedan dess har de skadliga effekterna av långvarig exponering för intensivt ljus från skärmarna på våra persondatorer, bärbara datorer och mobila enheter bevisats.

Därför kommer att aktivera det här läget att ge oss enorma fördelar för vår visuella hälsa, särskilt när vi använder plattformar som YouTube. Där vi tillbringar timmar med att titta på en mängd olika filmer som visas på detta sätt. Men, Vet vi verkligen vad som är fördelarna med att aktivera mörkt läge?

Vilka är de främsta fördelarna med att använda mörkt läge?

När aktivera mörkt läge på vilken enhet som helst som vi använder för att surfa på sociala nätverk eller videouppspelningsplattformar som YouTube. Vi har lyckats minska intensiteten av det ljus som sänds ut av skärmen avsevärt, vilket gör läsningen bekvämare och eliminerar eller åtminstone minimerar ansträngda ögon, irritation och trötthet.

En annan fördel som kan uppskattas är att alla funktioner som kontrast, ljusstyrka och färg finns där hålls vid de lägsta värdena. Vilket är en enorm energibesparing och därför gör att vi kan använda mobiltelefonen under långa timmar utan att ladda om. Dessutom är det grafiska gränssnittet som applikationerna visar när mörkt läge är påslaget mycket elegant och estetiskt.

Har användningen av YouTube Dark Mode en inverkan på lång eller kort sikt?

Att använda YouTubes mörka läge kan innebära en förändring som du kommer att märka från det allra första ögonblicket du aktiverar det. Eftersom du kommer att kunna verifiera att ögonbelastningen och andra obehag från exponering för intensivt skärmljus minskar drastiskt. Speciellt om du befinner dig i ett rum med lite eller ingen belysning.

Detsamma kan upplevas av personer som bär glasögon på grund av synnedsättning, och det beror på att det mörka läget skapades för att undvika permanent skada i användarnas vision. Även om det kan finnas kritiker som hävdar att detta läge är ineffektivt, finns det gott om vetenskapliga bevis som stöder fördelarna med det mörka läget på kort sikt.

Var kan jag ändra YouTube-temat från?

Så här enkelt är det att aktivera mörkt läge när du använder YouTube. Och det kommer att vara så enkelt som att inaktivera YouTube-aviseringar från din mobil, och kom ihåg att detta är en funktion som du kan inaktivera när som helst, så du kommer bara använda den när du vill, låt oss se då hur du aktiverar detta läge på en dator, bärbar dator eller mobiltelefon.

PC eller bärbar dator

Att aktivera det mörka temat från din persondator är extremt enkelt och du behöver bara följa dessa instruktioner. Gå först till YouTube-plattformen och logga in med eller utan din Google-e-postadress. Nästa steg är att gå till din profilbild, som finns uppe till höger på skärmen.

Och du måste klicka där, den här åtgärden kommer att få upp en alternativmeny och du måste klicka på “Mörkt tema” vilket kommer att indikera att det är avaktiverat. Nu dyker ett fönster upp som informerar dig om mörkt läge och en omkopplare som du måste skjuta åt höger för att aktivera det, på så sätt aktiveras YouTube mörkt läge i din webbläsare.

En bärbar enhet

Vid lust aktivera YouTubes mörka läge från din mobiltelefon kommer du att göra följande, gå in på plattformen. När det är gjort, gå till det övre högra hörnet och klicka på din profilbild. Detta visar alternativmenyn på skärmen, och i vårt fall klickar du på “Inställningar”.

På så sätt kommer du in i konfigurationen och det tar dig till ett nytt fönster där du måste välja det första alternativet ‘Allmänt’. Du kommer att tas till ett nytt fönster som har flera alternativ, inklusive “Mörkt tema”. För att aktivera den, skjut bara reglaget åt höger, den blir blå för att indikera att funktionen är aktiv.

Finns det något annat tema än mörkt och vitt?

Som vi redan har visat dig kan du nu aktivera YouTubes mörka tema med din dator eller mobiltelefon, men du kan också använda två andra funktioner som är lätta tema, eller använda ett tema som tillhandahålls av din enhet. Dessa är de enda verktyg som YouTube hittills använder för att minimera de skadliga effekterna av skärmbländning.

Är mörkt läge sparat på mitt YouTube-konto?

Det är viktigt att förstå att ändringarna du gör i YouTube-plattformskonfigurationen görs från ditt konto. Därför, genom att aktivera det mörka temat, denna ändring sparas automatiskt och du kan bara vända processen genom att gå in på nytt i Inställningar och avaktivera en funktion eller ett läge.

Förlorar jag mörkt läge när jag byter konto?

Ja, du kan inte använda mörkt läge när du byter konto, om du inte aktiverar funktionen på ditt nya konto. Därför kommer det att vara nödvändigt att följa stegen vi förklarade tidigare och ange ett nytt konto så att du kan aktivera YouTube mörkt tema på din dator eller smartphone.

Kan jag använda mitt konto på andra enheter?

Ner skapa ett konto på YouTube, kommer du att kunna komma åt den från vilken enhet som helst, både mobil och stationär. Och det är en av fördelarna YouTube erbjuder oss som världens ledande videoplattform. Bland de andra fördelarna med denna plattform kommer du att ha möjligheten att skapa en kanal på några minuter och hur du kan lära dig hur mycket enkelt det är att korrekt aktivera det mörka läget

Relaterade Artiklar

Back to top button