Vad är den verkliga kapaciteten för batteriet i din Android-mobil

0 Shares

den verkliga kapaciteten för batteriet i din Android-mobil

En av de viktigaste aspekterna, idag, för många användare som vill skaffa en ny mobil enhet, är insidan. Vi hänvisar exakt till den komponent som ansvarar för att leverera ström till terminalen, dess batteri. Därför är det viktigt att känna till vissa aspekter, som vi ibland missar eller helt enkelt glömmer bort.

Av denna anledning kommer vi att förklara hur du kan ta reda på vad den verkliga kapaciteten på din terminals batteri är, såväl som dess hälsotillstånd. Vi kommer också att visa dig några nödvändiga tips om du vill få det att hålla mycket längre och inte behöver ta till att ändra det. Även om detta inte kommer att förhindra att den här komponenten inte försämras med tiden och dess användning. Därför kommer vi bara behöva försöka minska detta slitage.

Ett batteris mAh och cykler

Batterikapaciteten för en smartphone mäts i mAh och representerar mängden ström som den kan ge till en viss enhet. Men den svåra verkligheten är att för mer All den verkliga informationen (mAh), betyder det inte att vår terminal kommer att hålla längre, även om det kommer att påverka. Jo, detta kommer till stor del att bero på de olika resurser som mobilen behöver för att kunna fungera korrekt. En av de mest energikrävande i smartphones är skärmen.

Dessutom är det viktigt att veta att de består av litiumjoner , som idag finns i terminalerna, har en begränsad livslängd och laddas upp. Det vill säga de interna komponenterna i den komponenten försämras med tiden, användningen och andra faktorer. Vilket leder till att denna interna komponent förlorar sin förmåga att behålla energi vid varje laddningscykel.

bateria 6000 mah

Och det är att i allmänhet, hälsan hos denna komponent mäts i laddningscykler . Det vill säga, varje cykel är varje gång som den mobila enheten har laddats från 0 till 100. Dessutom ackumuleras den, så om vi en dag bestämmer oss för att ladda 60 % och nästa 40 % av den totala autonomin kommer vi att ha uttömt en cykel.

Den “riktiga” kapaciteten på ditt batteri

Kapaciteten hos dessa mycket relevanta komponenter i terminalerna kommer också till stor del att bero på effektiviteten som den har i kombination med processorn som är integrerad i vår mobil. Därför är denna kombination vad som representerar mängden faktisk användning som kan göras av det på vår mobila enhet. Eftersom autonomin påverkas av mängden laddning som frigörs av nämnda komponent.

Det vill säga om vi har en terminal som har en hög mAh värde, de har en bättre processor och skärm, det kommer också att i hög grad påverka dess livslängd, vilket gör att den minskar snabbare om vi inte vidtar en rad åtgärder för att undvika det. . Detta beror till stor del på att deras skärmar har högre ljusstyrka eller mer energikrävande teknik. Utöver det kommer en processor med fler kärnor att förbruka mycket mer.

Batería del móvil

Därför kommer dess verkliga kapacitet i vår terminal inte bara att vara den som specificeras av de olika tillverkarna, utan den kommer att bero på förbrukningen, spänningen, dess kapacitet, processorn och skärmen som vi har. Det är därför alla dessa aspekter måste beaktas när vi ska välja en ny smartphone.

Upptäck lastkapaciteten på din mobil

Tyvärr, Android-enheter visar inte batteristatus i systeminställningarna eller vad den faktiska kapaciteten för den komponenten är. Därför är det omöjligt att veta dess status direkt. Även om sanningen är att det finns olika märken som döljer denna information i fabrikens menyer, vilket är fallet med Xiaomi.

Men för alla andra modeller finns det olika generiska sätt att ta reda på denna data utan att behöva tillgripa tredjepartsappar. Dessutom är det verkligen viktigt att veta om den information som varumärket själv erbjuder oss är verklig eller inte, eftersom vissa av uppgifterna i specifikationerna ibland inte är så sanna som vi trodde, eftersom det försöker göra sina modeller likadana. mest attraktiva möjliga för användarna.

Ett av de enklaste sätten kommer att vara att tillgripa de egenskaper som anges av de olika tillverkarna. Men detta steg rekommenderar vi att det är det första av alla. Mer än något annat, eftersom varumärken ibland rundar upp för att göra sina mobila enheter mer attraktiva för försäljning.

Även om verkligheten är att det kommer att vara det enklaste alternativet utan att behöva tillgripa följande metoder. Därför, om du inte bryr dig om att veta den verkliga kapaciteten för din terminal, och du bara vill komma ihåg hur många mAh den har ungefär, är ditt bästa alternativ att gå till tillverkarens webbplats och leta efter alla detaljerade specifikationer för terminalen i fråga . Men du kanske inte hittar det om det är för gammalt, så du måste göra en del efterforskningar på Internet.

Mobil diagnos för Android

Du måste också försöka ange följande kod i mobilsamtalsappen: * # * # 4636 # * # * . Det bästa av allt är att du inte behöver trycka på någonting, så när du anger den sista asterisken kommer en meny att visas som kan ge oss den information vi letar efter. För att göra detta måste vi hitta avsnittet Information om batteriet. Om det är vårt fall, om vi har det, kommer vi att kunna kontrollera laddningstillståndet, autonominivån, batteriets hälsotillstånd, spänningen eller temperaturen för denna komponent.

Slutligen, den mest tillförlitliga metoden för att mer exakt veta mängden mAh som denna interna komponent i vår smartphone har, kommer att vara tack vare en amperemeter . Som tur är kan vi hitta den i olika butiker, så när du väl skaffar en så behöver du bara koppla den till din mobil via en micro USB-adapter eller USB typ C till vanlig USB. Dessutom kan vi med den här enheten lära känna både strömstyrkan och spänningen.

Sätt att förlänga batteritiden

Som vi förklarade i början finns det olika sätt att få en längre livslängd för denna komponent. Även om det inte kommer att betyda att det inte blir skadat i en sådan omfattning att vi måste ändra det, utan vi kommer att få det att hålla längre. Dessutom, sedan ankomsten av Android 11 , har det varit möjligt att förbättra vissa aspekter av ditt sparande. Många terminaler har till och med olika konfigurationer inom inställningarna för denna komponent som hjälper oss att öka dess hållbarhet.

Detta beror på att batteriet anses vara ett av de viktigaste delarna i mobila enheter av användare. Det är därför dess kapacitet kan göra skillnaden mellan att nå slutet av dagen eller att behöva ta till laddaren.

Android batteri portada

Och faktum är att användbarheten av mobiltelefoner är nära relaterad till deras försämring, något som oroar varje köpare. Av denna anledning har vissa företag redan implementerat smarta laddningar i sina terminaler så att deras smartphones inte lider för mycket och att användaren inte behöver oroa sig för mycket för att spara energin på sin enhet så mycket som möjligt.

Smart laddning

Vi har också sett denna smarta laddning teknologi i iPhones, för att försöka skydda nämnda komponent från snabbladdning och dess möjliga effekter på terminalen. I takt med att effekten ökar och väntetiden minskar påverkar det dess nedbrytning på ett större sätt. Även om det är sant att denna teknik har blivit väsentlig idag.

carga inteligente huawei

Som tur är har vissa märken den så kallade smarta laddningen, med vilken vi kommer att uppnå att vår mobil laddas när vi sover, eftersom vi inte har bråttom att slutföra laddningen fullt ut. Så det spelar ingen roll för oss hur lång tid det tar att ladda de sju eller åtta timmar som vi sover. På så sätt kommer vi att kunna förlänga livslängden för denna komponent genom att inte behöva missbruka snabbladdningen så mycket.

Sparläge

Denna funktion hjälper oss att kontrollera förbrukningen av vår terminal, eftersom dess konfiguration begränsar olika processer. Det ger oss dock möjligheten att aktivera det automatiskt, så det kommer inte att behövas för oss att vara de som måste aktivera det för att det ska fungera. För att kunna aktivera den i Android 11 kommer vi att gå in Inställningar> Batteri> Batterisparande . Väl inne kommer en ny flik att visas med möjlighet att aktivera den nu eller så ger den oss också möjlighet att kunna programmera den.

När du gör det kommer det att ge oss möjlighet att konfigurera detta sparläge på två sätt. Det första alternativet av dem kommer att baseras på den rutin vi har med vår mobil, det vill säga hur vi använder den. Medan vi i den andra kommer att fastställa en procentsats så att den aktiveras automatiskt när den har uppnåtts.

ahorro bateria Android 11

Använd alltid originalladdaren

En av de rekommendationer som vi alltid kommer att hitta, oavsett om det är en tillverkare eller annan, är att som en allmän regel, originalladdaren som medföljer enheten används. Och om i vårt fall den nya terminalen som vi har köpt inte följer med, rekommenderar de att vi skaffar en original från märket.

Mer än något annat eftersom olika tester har utförts i den officiella staten för att förbättra dess prestanda och för att veta om den verkligen fyller sin funktion väl. Dessutom, om vi inte följer denna rekommendation, kan vi skada den här komponenten allvarligt. För att inte tala om att det också är möjligt att vår mobiltelefon tar längre tid att ladda. Därför är det viktigt att använda certifierade och pålitliga laddare.

0 Shares