Vad Àr DELTA-funktionen i Excel och vad Àr den till för? (Exempel)

0 Shares

Excel-funktioner Àr viktiga operationer som ökar applikationsproduktiviteten samtidigt som anvÀndarnas arbete minskar. DÀrför rekommenderar vi att du lÀser den hÀr artikeln som du kommer att lÀra dig Vad Àr DELTA-funktionen i Excel och vad anvÀnds den till?

Formler i Excel

I Excel formler Àr koder som sÀtts in i celler. Dessa koder anvÀnds för att skapa berÀkningar som returnerar resultaten som presenteras i en annan cell. DÀrför mÄste varje Excel-anvÀndare veta hur alla formler anvÀnds om de verkligen vill anvÀnda denna applikation.

Varje formel i Excel börjar med ett “=”-tecken bredvid funktionen du vill anvĂ€nda och en serie argument inom parentes.

Funktioner i Excel

Funktioner i Excel matchar en del av en formel. Dessa element anvÀnds för att verka pÄ ett eller flera vÀrdepapper i en specifik ordning.

En av de mest anmÀrkningsvÀrda nyttan av funktioner Àr att de tillÄter öka produktiviteten i din Excel-applikation och underlÀttar Àven inhÀmtning av rapporter genom arbetsoptimering och effektiv anvÀndning av databaser.

Vad Àr DELTA-funktionen i Excel och vad anvÀnds den till?

Excel har mÄnga olika funktioner som Àr fördelade enligt vissa kategorier. DÀrefter kommer vi att förklara vad DELTA-funktionen i Excel bestÄr av och vad den Àr till för.

Vad Àr DELTA-funktionen i Excel?

DELTA-funktionen i Excel eller Ă€ven kĂ€nd som “Kronecker Delta” motsvarar kategorin “Engineering”. Det Ă€r operationen han Ă€r van vid jĂ€mför tvĂ„ siffror och returnerar “1” om de Ă€r lika eller “0” om de inte Ă€r det.

I grund och botten anvÀnds DELTA-funktionen i Excel för att filtrera en uppsÀttning vÀrden. I denna mening kan flera DELTA-funktioner summeras för att erhÄlla matchande par.

Vad Àr DELTA-funktionen i Excel?

IstÀllet för att jÀmföra tvÄ upprepade markeringar görs detta med DELTA-funktionen i Excel betygsÀtta eller kontrollera tvÄ siffror endast i jÀmförelsesyfte. I hÀndelse av att siffrorna matchar returnerar funktionen #ARG eller #VALUE om argumenten inte Àr numeriska, 1 om argumenten matchar och 0 om de inte matchar.

Vad Àr syntaxen för DELTA-funktionen?

Fil Syntax för DELTA-funktionen Det Ă€r vĂ€ldigt lĂ€tt. Detta görs genom att skriva in namnet pĂ„ funktionen och lĂ€gga till tvĂ„ argument som hĂ€nvisar till tvĂ„ numeriska vĂ€rden separerade med “;”. DĂ€rför uttrycks syntaxen enligt följande: DELTA (nummer1, nummer2).

Hur man anvÀnder DELTA-funktionen i Excel

För att anvÀnda DELTA-funktionen i Excel Àr det nödvÀndigt infoga tvÄ numeriska vÀrden i tvÄ olika celler. Placera sedan markören dÀr du vill fÄ resultatet.

GĂ„ till formelfĂ€ltet överst i kalkylarket. Klicka pĂ„ “fx” och vĂ€lj “Engineering” i avsnittet “Kategori”. VĂ€lj sedan “DELTA” och i det nya fönstret, tryck pĂ„ den röda pilikonen för att hitta siffran 1, gör sedan samma sak för siffran 2. Tryck pĂ„ “OK”-knappen.

Kan jag jÀmföra flera vÀrden med DELTA-funktionen i Excel?

Det Àr faktiskt möjligt att jÀmföra flera par av siffror för flera resultat. För att uppnÄ detta mÄste du infoga en lista med nummer som kommer att jÀmföras med en annan lista, sÄ lÀnge som hela filen Àr av en numerisk typ. Kom ihÄg att ta bort eller ta bort dubblettdata i Excel om du bara behöver en matchningsposition.

NĂ€r du har tabellen med numeriska par i tvĂ„ olika kolumner, gĂ„ till formelfĂ€ltet, hitta DELTA-funktionen och under “Nummer 1” vĂ€lj den första cellen och dra tills den tĂ€cker det sista objektet som motsvarar det första paret. Följ samma procedur för “Nummer 2” och klicka pĂ„ “OK”.

0 Shares