Vad Ă€r definitionen och typerna av portföljrisk? – LĂ€s mer om analysen hĂ€r

0 Shares

För alla mÀnniskor som Àr fördjupade i det investeringstillgÄngarnas vÀrldhur vÄr plÄnbok Àr uppbyggd bör beaktas. För detta behöver du bara skapa en bra investeringsportfölj.

Tja, vÄr investeringsomvandling kommer att bero pÄ det. DÀrför mÄste vi vara mycket uppmÀrksamma pÄ vilken roll varje tillgÄng spelar i vÄr portfölj.

Även om mĂ„nga av oss Ă€r medvetna om att det inte finns nĂ„gon portföljmall som garanterar den största nyttan pĂ„ kort, medellĂ„ng eller lĂ„ng sikt utan risk för förlust. Om det finns olika faktorer mĂ„ste vi ta hĂ€nsyn till nĂ€r vi skapar detta kit.

LikasÄ nÄgot mycket viktigt det riskportfölj. DÀrför kommer vi i den hÀr artikeln att förklara allt du behöver veta om portföljen och typerna av riskportföljer.

Vad Àr en investeringsportfölj?

NÀr du investerar eller förvÀrvar finansiella tillgÄngar bör du alltid komma ihÄg att minimera risken för förlust. SÄ hÀr ser termen ut Investeringsportfölj.

Tja, det Àr hela uppsÀttningen av investeringar, finansiella tillgÄngar, obligationer eller fonder som en person eller ett företag har vid varje given tidpunkt. MÄnga anvÀnder ett kalkylblad för att spÄra sin investeringsportfölj.

Portföljens huvudfunktion Àr att minimera risken för förlust. Tja, med ett större utbud av finansiella investeringar, risken minskar avsevÀrt.

Annars, genom att investera i en tillgÄng, skulle risken vara mycket högre och förlusten större. DÀrför tillgriper mÀnniskor diversifiering av sina aktiviteter, vilket garanterar mer sÀkerhet nÀr de investerar pengar.

Vilka typer av investeringsportföljer finns det?

Först och frÀmst har vi indexerad investeringsportfölj. Det kÀnnetecknas av hur du köper och hÄller tillgÄngar oavsett vilket beteende det förvÀrvar. Tja, den bestÄr av en mycket diversifierad portfölj som följer samma beteende som ett marknadsindex. DÀrför Àr det inte nödvÀndigt att förutsÀga beteendet för var och en av dess tillgÄngar.

För det andra hittar vi filen portfölj för aktiv portföljförvaltning. Till skillnad frÄn den föregÄende Àr den hÀr mer dynamisk eftersom den inte lagrar resurser sÄ lÀnge. Dess syfte Àr att köpa och sÀlja tillgÄngar som förvÀntat. Ditt mÄl Àr att slÄ marknadspriserna genom att anvÀnda dina tillgÄngar individuellt.

Aktier köps nÀr studien drar slutsatsen att det finns stor sannolikhet för en ökning av aktiekursen. Dessa aktier kommer att sÀljas nÀr de bedöms ha nÄtt en punkt i priset. garanterar vinst optimalt eller nÀr ett prisfall förvÀntas.

Äntligen har vi en portfolio riktade investeringar. Det handlar om att vĂ€lja ut ett stort antal företag som tidigare Ă€r grundligt undersökta. Och att de anses vara utmĂ€rkta investeringar. Nu kommer detta att hĂ„lla dig igĂ„ng under lĂ„ng tid och ge dig lĂ„ngsiktiga fördelar. DĂ€rför mĂ„ste de förstĂ„s Ă€ven vid tillfĂ€llen dĂ„ det kan verka riskabelt.

Typer av risker i portföljerna

En riskportfölj Àr en portfölj som förvaltas som en del av riskhanteringen. För detta bör följande befintliga risker beaktas:

  • Fil marknadsrisk förstĂ„r huvudrisken i portföljen. Jo, eftersom vi Ă€r ett prishanteringssystem baserat pĂ„ utbud och efterfrĂ„gan, riskerar vi att falla i vĂ€rde nĂ€r som helst.
  • Fil likviditet blir en risk nĂ€r det Ă€r vĂ„rt ansvar att sĂ€lja vĂ„ra tillgĂ„ngar till ett pris som ligger lĂ„ngt under deras nuvarande vĂ€rde. PĂ„ sĂ„ sĂ€tt mĂ„ste vi förstĂ„ att det inte alltid gĂ„r att fĂ„ vĂ„ra pengar nĂ€r vi vill ha dem.
  • Fil risken med att investera i en enskild tillgĂ„ng Detta Ă€r en av de enklaste att undvika att anvĂ€nda portföljmodellen.
  • Fil risk för utlĂ€ndska investeringar det Ă€r vĂ€ldigt svĂ„rt att undvika det. Eftersom den politiska situationen i lĂ€nderna Ă€r mycket dynamisk.
0 Shares