Vad Àr de till för, vad Àr de till för och hur fungerar mobilapplikationer och vilka Àr deras typer?

0 Shares

Om du har en sÀker surfplatta eller smartphone har du laddat ner ett stort antal applikationer och kunnat utnyttja deras fördelar; Men vet du verkligen vad applikationer Àr och vad de Àr till för? I den hÀr artikeln fÄr du reda pÄ det Vad Àr de till för, vad Àr de till för och hur fungerar mobilapplikationer och vilka Àr deras typer?

Vad Àr mobilapplikationer och vad Àr de till för?

Mobila applikationer Àr program designad för att köras i operativsystemen för smartphones, surfplattor eller smartklockor. Appar Àr det oumbÀrliga verktyget som en gÄng var skapat för att underlÀtta vardagliga sysslor anvÀndare och hur man fÄr ut det mesta av mobila enheter.

De första mobilapplikationerna började dyka upp i slutet av 90-talet, dĂ„ analoga telefoner började anvĂ€nda applikationer som bl.a. kalender, spel, samtalslogg, personaliseringsverktyg, kalender, stoppur. Även om dessa var mycket grundlĂ€ggande funktioner, visade de enorma tekniska framsteg.

De applikationer som anvÀnds idag har dock förÀndrat hur vi kommunicerar, underhÄller och utför mÄnga dagliga uppgifter, och det finns till och med applikationer som tar hand om hjÀrtats hÀlsa.

Det finns ocksÄ nÄgra anmÀrkningsvÀrda appar som appar för att hitta vandrare och till och med appar för att spara pÄ elrÀkningen. Tack vare dessa appar blir mobila enheter allt viktigare, varför miljontals appar laddas ner frÄn appbutiker varje dag.

Det finns alla typer av applikationer som Àr anvÀndbara inom det kreativa, professionella, utbildnings-, underhÄllnings- eller kommunikationsfÀltet. Applikationer lÄter anvÀndaren komma Ät filen specifikt innehÄll nÀrhelst det Àr nödvÀndigt, utan behov av internetÄtkomst; sÄ du sparar tid och slutför uppgifter snabbare.

De mest anvÀnda applikationerna av anvÀndare Àr: WhatsApp, Facebook, YouTube, TikTok, Messenger, Snapchat, Google Maps, Spotify, Instagram, Telegram, Gmail, Uber, Outlook, Skype, Google Drive, Cabify, Amazon. Matleveransappar som Rappi och andra liknande appar anvÀnds ocksÄ flitigt.

Hur fungerar mobilapplikationer och vilka Àr deras typer?

  1. NÀr en app vÀl har utvecklats Àr det hÀr publiceras i appbutiker: Google Play (Android), App Store (iOS), Amazon Appstore och Microsoft Windows Phone Store.
  2. Hitta appen du behöver i butiken som passar dig.
  3. Installera denna applikation pÄ din enhet. För att ladda ner applikationen mÄste du ha en internetuppkoppling och en smartphone eller surfplatta.
  4. NÀr den har installerats kommer den att utföra den funktion som den skapades för; om det Àr för att ha roligt, för att tillhandahÄlla tjÀnster, för att bli kommunicerad eller informerad.

Observera att inte alla applikationer Àr kompatibla med operativsystemen pÄ vissa mobila enheter.

Typer av mobilapplikationer

Det finns för nÀrvarande tre typer av applikationer:

Var dessa applikationer utvecklad för ett specifikt operativsystem (iOs, Android, Windows); För att applikationen ska vara tillgÀnglig pÄ alla operativsystem mÄste den skapas för varje operativsystem. Dessa typer av appar finns bara i appbutiker som App Store eller Google Play.

Den största fördelen med denna typ av applikation Àr att anvÀndaren har tillgÄng till mobil utrustning sÄsom kalender, GPS, kamera bland annat. Vissa av dessa applikationer krÀver dessutom ingen internetanslutning nÀr de anvÀnds.

Det Àr ocksÄ kÀnt som webbapplikationer, denna typ av applikation Àr köra genom webblÀsaren (Safari, Google Chrome, Opera, Firefox); dÀrför kan du komma Ät vilken webbapplikation som helst oavsett vilket operativsystem som anvÀnds. Du behöver bara komma Ät din favoritwebblÀsare via URL:en.

Att utveckla applikationer av denna typ Àr mycket ekonomiskt, men fungerar inte om du inte Àr ansluten till internet. Dessa applikationer kan anvÀndas pÄ datorer, surfplattor och smartphones som fortfarande har tillgÄng till en webblÀsare.

Denna typ av applikation Àr en kombination av de tvÄ föregÄende; dÄ kan vi sÀga att dessa Àr applikationer skapade i Javascript, CSS eller HTML programmeringssprÄk.

Det Àr de ocksÄ plattformsoberoende applikationer eftersom de anpassar sig till alla operativsystem, sÄ de kan anvÀnds pÄ PC och mobila enheter eftersom du kan anvÀnda dem i din webblÀsare eller ladda ner dem i appbutiken. Exempel pÄ hybridapplikationer Àr Facebook och Instagram som kan anvÀndas pÄ en PC.

För nÀrvarande har de flesta mÀnniskor med smartphones applikationen installerad pÄ sina enheter; Och apparna Àr praktiska för vardagsaktiviteter och för att din mobiltelefon eller surfplatta ska fungera bÀttre.

0 Shares