Vad är de till för, vad är de till för och hur fungerar cloud computing?

0 Shares

Tekniken slutar aldrig att förvåna oss och det gör den idag miljoner program uppkopplad. Systemingenjörer och programmerare kommer alltid med nya designs för att möta alla behov och krav från sina användare.

Det finns moln i internets underbara värld och om du är någon försiktig eller bara en av dem som gillar att ha dina filer, dokument och stödd information Du bör känna till all information om dem.

Vad är moln i datorer?

Inom datorer finns det moln lagringsmetod finns på nätverket och du kan komma åt dessa servrar via Internet.

Vad är molnen till för?

Moln tjänar detta syfte lagra alla filer multimedia, dokument och information du vill ha och du kan komma åt hur många gånger som helst över internet.

Hur fungerar moln inom IT?

Du har förmodligen haft miljontals frågor relaterade till rinnande moln och sedan ska vi förklara hur de fungerar.

Vi nämnde att moln är en lagringsmetod förlorade i nätet. Idag har många företag gjort sig besväret med att utveckla ett molnbaserat tillvägagångssätt för sina kunder för att skörda frukterna av denna process.

Företag som erbjuder en molntjänst

Dropbox är ett amerikanskt företag som tillhandahåller datalagringstjänster. Personer som använder det här programmet kommer att kunna synkronisera filer online, mellan datorer och dela mappar eller filer med användare och mobila enheter.

Google är ett mycket populärt internationellt företag som utvecklade ett datalagringstjänstsystem 2012. Tidigare kallades detta system för “Google Docs”, och idag kallas det “Google Drive”.

iCloud är en onlinedatalagringstjänst för Appel-kunder. ICloud är ett moln som erbjuder 5 GB utrymme gratis hosting dina konsumenter.

Oneedrive är en tjänst Microsoft som fungerar som ett moln. Detta gör att du kan redigera och dela filer eller dokument.

Amazon är ett av de företag som, förutom att ägna sig åt virtuell handel, skapade projektet med titeln Amazon Cloud Drive.

Amazon Cloud Drive är programvara uppfylla funktionerna i ett moln. Detta system erbjuder sina kunder ganska säker lagring och säkerhetskopiering. Dessutom kommer användare att kunna dela filer och skriva ut bilder.

Vilka är fördelarna och nackdelarna med molnet?

Fördelar

  • Om du använder molnet kan du komma åt alla dina filer och dokument från vilken enhet som helst.
  • När du monterar dina filer i molnet kan du frigöra lite utrymme i enhetens minne.
  • Flera servrar låter dig lagra dina filer i molnet. någon form.
  • När du börjar använda en av dessa servrar alltid du kommer att ha filerna tillgängliga.

Olägenheter

  • Det finns en chans förlust av integritet personlig information.
  • Om om ett ögonblick du är inte ansluten till internet du kommer inte att kunna komma åt dina dokument.

Affärer och moln

Om du har ett företag är det viktigt att veta att om du börjar använda molnet kommer du att ha många av dem Fördelar. Några av dessa fördelar är:

  • Du kommer att kunna spara på kostnaderna IT-tjänster.
  • Om du använder molnet kan du investera mer tid och pengar till ditt företag eftersom du inte behöver köpa mer informationslagringsutrustning.
  • Dina data och system kommer att vara alltid skyddad i molnet och i händelse av stöld eller en olycka kommer du inte att förlora några filer.
  • Om alla dina filer finns i molnet kan du Dela dem när du vill med dina partners eller anställda.
0 Shares