Vad Ă€r de och hur fungerar NNTP – News Transport Protocol?

0 Shares

Budskapet Àr av stor betydelse för alla, eftersom det kommer att göra det möjligt för oss att i förvÀg veta om problem som katastrofer och politiska konflikter. LÄt oss vidta förebyggande ÄtgÀrder nÀr denna olÀgenhet intrÀffar och pÄ ett sÄdant sÀtt att det Àr lÀttare att övervinna.

DÀrför dyker de ocksÄ upp pÄ internet, men de förÀndras oftast lite jÀmfört med hur vi ser dem pÄ TV eller radio, dÄ de publiceras via hemsidor och hemsidor. Vilket betyder att det ibland inte Àr det verifierbar, dÀrför har vissa protokoll implementerats mot detta.

Vad Àr NNTP?

NNTP Ă€r initialerna för orden “Network News Transport Protocol” som Ă€r översatt till spanska “Network Messaging Protocol”som utformades för att optimera ineffektiviteten hos information som publiceras pĂ„ Internet.

Detta protokoll fungerar under kontroll av en central serverMed andra ord mÄste alla publicerade meddelanden först passera en serverdikerad utvÀrdering. En kund som Àr en anvÀndare med avsikt att publicera nyheter upprÀttar dessutom en interaktiv anslutning, vilket ytterligare förbÀttrar systemet,

Vad Àr NNTP till för?

NNTP anvÀnds för förbÀttra processen för att publicera nyheter pÄ din server, skapa en mycket effektiv kombination av relationer mellan klienten och planerade positioner. Detta innebÀr att programmet tar hand om mÄnga fel som uppstÄr av anvÀndaren.

Till exempel, nÀr nya meddelanden kommer ut, Àr det vettigt att mÄnga anvÀndare vill dela den senaste informationen pÄ ett sÄdant sÀtt att den kommuniceras till sÄ mÄnga anvÀndare som möjligt innan den blir inaktuell. Problemet Àr dock att det kommer att finnas vÀldigt mÄnga artiklar som talar om samma sak.

DÀrför möjliggör NNTP-servern inte bara publicering till systemet utan tillÄter ocksÄ anvÀndare nedladdningslistor för nyhetsgrupper och ladda ner de artiklar de vill ha sÄ att anvÀndarna inte publicerar om artiklar som redan finns i systemet.

Hur fungerar NNTP?

NNTP fungerar i tvÄ system: push-metoden (aktiv) i dragningsmetod (passiv). Den aktiva metoden fungerar nÀr klienten postar en artikel, dÀr den senare vÀntar pÄ ett svar frÄn servern som indikerar om den har en annan liknande artikel.

Problemet med den hÀr metoden Àr att serverrecensionen Àr för varje artikel, sÄ belastningen pÄ den blir mycket tung. Fil den passiva metoden fungerar genom att skapa en lista med grupperdÀr kunden lÀgger upp sina artiklar om de inte finns dÀr.

Vad Àr NNTP-paket?

Det fantastiska med det hÀr protokollet Àr det fungerar av Linux operativsystem, det vill sÀga det anpassar sig till anvÀndarnas programvara med öppen kÀllkod. Ett av de mest kÀnda paketen med öppen kÀllkod Àr NNTPD eller genom att översÀtta den, NNTP-demonen.

SĂ„ kĂ€nd att den anvĂ€nds som referens av anvĂ€ndare. Är ocksĂ„ InterNetNews-paketsom frĂ€mst kĂ€nnetecknas av kombinationen av tvĂ„ protokoll i en executor, NNTP-protokollet och UUCP-protokollet, vilket gör det mycket effektivt för stora nyhetsgrupper.

Det Àr fantastiskt vilken singel protokoll kan göra det genom att effektivisera processen genom vilken kunder lÀgger upp sina artiklar pÄ internet. Och detta Àr verkligen nödvÀndigt eftersom att förena ett Àmne i en artikel sparar mycket serverresurser.

Du kanske ocksÄ Àr intresserad av vilka Àr de bÀsta verktygen och applikationerna att anvÀnda pÄ Linux? Samt andra relaterade teknikÀmnen. PÄ den hÀr sidan kan du hitta ett brett utbud av teknikÀmnen av stor betydelse nuförtiden.

Vi hoppas Àntligen att den hÀr artikeln hjÀlpte dig. Vi vill dock gÀrna höra frÄn dig om du kÀnner till nÄgra andra paket NNTP som inte nÀmndes i detta inlÀgg? LÀmna oss ditt svar i kommentarerna.

0 Shares