Vad är Conhost.exe och är det säkert?

Vad är Conhost.exe och är det säkert?

Är du inte medveten om vad conhost.exe är? Conhost är en förkortning av Console Window Host, och det är en integrerad del av Windows-systemet. Man kan märka conhost.exe i processfliken i Aktivitetshanteraren i alla versioner av Windows. Conhost.exe är viktigt för att ansluta kommandotolken till Windows Explorer. Det tillåter användare att dra och släppa filerna direkt i kommandotolken. Men fortfarande finns det kontroverser om dess säkerhet som kommer att diskuteras i den här artikeln.

Varför utvecklades Conhost.exe?

Innan congost.exe använde Windows-systemet Client Server Runtime System Service (csrss.exe) för att samverka med Windows Explorer. Csrss.exe är inte ett säkrare val som ledde till utvecklingen av conhost.exe. Csrss.exe fungerar inte i dra och släpp-metoden, och det är viktigt att ange platsen för en fil på kommandotolksraden när du använder den. Som ett resultat ger vi åtkomst till filsystemet, vilket kommer att sakta ner din dators prestanda. Det tvingade Microsoft att utveckla en lösning för säkerhet och prestanda. Således utvecklades conhost.exe.

Hög systemresursanvändning

Står du inför hög systemresursanvändning som hög CPU-prestanda eller hög RAM-användning på din Windows 10-dator? Conhost.exe kan vara orsaken. Men den höga systemresursanvändningen uppstår när conhost.exe används på kommandoraden. Ibland kan valfri app på din PC använda den på kommandoraden från bakgrunden utan din vetskap.

Om du märker hög systemresursanvändning även när conhost.exe inte används måste du leta efter apparna som körs i bakgrunden. För att kontrollera det har Microsoft sin egen Process Explorer-app. Låt oss först kontrollera stegen för att förutsäga processen som orsakar hög systemresursanvändning.

[1] Ladda ner och installera Bearbeta Utforskare app.

[2] Öppna applikationen och gå till Hitta.

[3] Välj Hitta Hantera eller DLL. Alternativt, tryck på Ctrl + F.

[4] Skriv i sökrutan Conhost och klicka Sök.

[5] Om systemresursanvändningen är hög, Högerklicka på processen och välj Döda Bearbeta.

Om du tycker att systemresursanvändningen är mycket onormal eller inte kan känna igen processen som använder resurserna under Conhost.exe är det misstänkt. Det kan vara ett virus eller skadlig kod, som vi kommer att diskutera härnäst.

Hur kontrollerar jag om Conhost.exe är falskt?

För att kontrollera om en conhost.exe är säker hittar du dess plats från Windows Task Manager. Dessutom kan Windows Process Explorer hjälpa dig att känna igen skadlig programvara om du misstänker skadlig programvara.

[1] HögerklickaUppgiftbar. Välj Uppgift Chef. Annars trycker du på Ctrl + Flytta + Esc.

[2] Gå till fönstret i Aktivitetshanteraren Bearbeta Flik och välj Konsolfönstervärd löpning.

[3] Alternativt, gå till Detaljer Flik och sök efter Conhost.exe.

[4] HögerklickaConhost.exe process och välj sedan Öppna Fil Plats.

[5] C:\Windows\System32– Om det här är platsen för din conhost.exe-process är den på riktigt. Annars är det falskt.

Skanna din dator helt för att upptäcka virus, skadlig programvara eller spionprogram. Dessutom rekommenderas det starkt att använda antivirus- eller andra säkerhetsprogram för att stabilisera din dators säkerhet.

Relaterad – Vad är HTTP-proxy och hur fungerar det?

Hur man tar bort Ta bort Conhost.exe Virus

Innan du skannar eller använder något antivirusverktyg är det säkrare att döda den falska processen omedelbart.

[1] Öppna Bearbeta Utforskare app.

[2] Under processen dubbelklickar du på filen conhost.exe som du behöver ta bort.

[3] I det nya fönstret öppnar du Bild Flik.

[4] Välj Döda Bearbeta och klicka OK.

[5] Slutligen avslutar du Process Explorer.

Efter att ha tagit bort viruset conhost.exe från att köra löste du tillfälligt skadan på din dator. Därefter måste du följa upp med en fullständig genomsökning och använda verktyg för att utrota det misstänkta programmet från ditt system.

Conhost.exe är viktigt för ett Windows-system. Det körs i bakgrunden på grund av applikationerna på ditt system. Annars använder du den manuellt. Men det är helt säkert och orsakar ingen skada. Alla försök att ta bort conhost.exe från ditt system kommer att hamna i kaos. Applikationer på ditt system kommer att sluta köras som ett resultat av detta. Kort sagt, om du upptäcker att för mycket systemresurser används måste du leta efter virus eller skadlig programvara. Annars är det inget att oroa sig för.

Relaterade Artiklar

Back to top button