Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Vad är Battle Royale, den berömda tv-spelsgenren?

Du har säkert hört talas om en tv-spelsgenre som ställer många spelare mot varandra för att vara den sista överlevande karaktären på kartan, kallad battle royale, men vad är det? Herre på täppan?

Vad är bHerre på täppan

FORTSÄTTER EFTER ANNONSERING

Spel kända som Herre på täppan är tävlingsspel online som involverar ett stort antal spelare, vars karaktärer kastas in i en virtuell värld där de måste överleva kartans utmaningar tills det bara finns en person kvar.

Spel inom genren är i allmänhet gratis att spela, som de berömda , , och bland annat, som bara har ökat genrens popularitet de senaste åren.

Dessa spel finns i flera lägen, vilket gör att spelare kan spela ensamma eller slå sig samman till lag med två, tre eller fyra spelare för att vara det sista laget som står.

Varje spelare är ansvarig för att samla in sin egen överlevnadsutrustning i världen, såsom vapen, västar, hjälmar och fordon för att resa snabbare till andra fiendespelare.

I spel av denna genre måste du fortfarande överleva zonen genom att springa till utrymmet som är avgränsat som den “säkra zonen”, detta händer över tiden, vilket minskar avståndet mellan spelarna och tiden för matchen.

FORTSÄTTER EFTER ANNONSERING – OTZ

Idag har spel av genren förbättrat sina egna versioner av spelet genom att lägga till speciella förmågor, händelser och möjligheter att återvända till spelet för att få “revansch”.

Men vad är battle royale, eller bättre sagt, vad betyder dess namn? Namnet är vanligtvis relaterat till den japanska filmen Herre på täppan 2000.

FORTSÄTTER EFTER ANNONSERING

Filmen var baserad på romanen Koushun Takami med samma namn där karaktärer måste slåss till döden. Nu när du vet vad battle royale är, låt oss utforska hur den här spelgenren kom till.

Hur Battle Royale kom till

Denna nya genre av multiplayer-spel uppstod tack vare modifieringar skapade av fansen för att ändra funktionen eller utseendet på ett specifikt spel, som spelet “Arma” för att ha inslag av överlevnadsspel i öppen värld i början av 2010-talet.

Mods har alltid funnits i spelvärlden, för att ge en ny smak eller utseende till det släppta spelet.

FORTSÄTTER EFTER ANNONSERING

Spelet släpptes under året 2009sedan dagen för lanseringen har modders släppt otaliga modifieringar för spelet, som ursprungligen var i krigsskyttestil, i princip krigsstrategispel.

Modden släpptes under året 2012 och nådde märket av miljontals spelare under sina första månader av livet, sådan är dess popularitet.

Spelet var enbart fokuserat på överlevnad i den apokalyptiska världen som dominerades av arga zombies som ständigt ville attackera dig, men som vilken bra onlinespelmodd som helst var det möjligt att spela med andra spelare i världen.

Spelet blev så populärt att det fick en fristående version som fortfarande är under utveckling med samma namn.

Tack vare spelets popularitet gjorde många andra moddare liknande modifieringar av spelet, bland dessa modifieringar separerade de den roligaste delen av spelet, “battle royale”.

Det året var spelen ännu inte kända som battle royale, utan kallades för battle royale-spel. PvPdär spelare går in i strid med varandra, vilket ger seger endast till den sista spelaren vid liv eller med flest dödsfall i resultatet.

Av denna genre av mods som släpptes för spelet Arma 2 känner vi till den mest kända av Battle Rayale-genren, PUBG.

FORTSÄTTER EFTER ANNONSERING – ADSENSE

Efter lanseringen av spelets betafas kom många andra spel som kopierade samma stilar ut för att följa framgången som bara spelet hade.

Idag hittar vi många spel av denna genre, se nedan de mest kända och bästa Battle Royale-spelen.

De bästa Battle Royale-spelen genom tiderna

1. Fortnite

är det mest kända, populära och allmänt betraktade som ett av de bästa Battle Royale-spelen, en av pionjärerna inom crossplay-spel mellan plattformar PC, konsoler och även mobila enheter kan spela tillsammans och mot varandra.

Spelets enorma popularitet kommer med dess kooperativa överlevnadsläge, och sedan dess har spelet samarbetat med artister och medieföretag för att ta med nytt innehåll till spelet.

två. Free Brand

Ett av de mest spelade spelen i mobilvärlden, det blev en pionjär inom mobil Battle Royales. Du kanske inte ens vet vad battle royale är, men du har utan tvekan hört talas om detta mycket populära spel på mobiltelefoner, på grund av hur lätt det är att köra på mer blygsamma mobiltelefoner med flytande.

FORTSÄTTER EFTER ANNONSERING – ADSENSE

Vissa kallade det en PUBG-klon, men det var den första i sitt slag som kom till mobilmarknaden, vid en tidpunkt då de stora utvecklarna inte såg marknaden som potentiell eller inte hade i åtanke hur de skulle portera sitt spel till plattformen.

Även med konkurrenter som tog med sina spel i en mobilversion kunde de inte hamna i direkt konflikt med Garenas FreeFire, eftersom spelet är så lätt att det körs på vilken mobiltelefon som helst.

3. Call of Duty: Warzone

Företaget Activisiongjorde sitt första försök i Battle Royale-världen med de mycket kritiserade ( Battle Royale-läget kallades Mörkläggning), men spelet betalades till lanseringspriset och hade inte ett kampanjläge som var värt att köpa.

Detta är den senaste på vår lista, och utan tvekan Activision hann veta vad battle royale är.

Senare släppte företaget sin dåvarande framgång, som är en del av Call of Duty-serien från Modern Warfare till Black Ops. Warzone har en maximal kapacitet på upp till 150 spelare på en enda karta, men till skillnad från andra spel i Battle Royale-genren tar en dödsfall i spelet dig inte automatiskt ur matchen.

Efter att ha blivit eliminerade för första gången skickas spelare till ett fängelseliknande område där de möter varandra i strid.

Efter en lyckad strid återgår vinnaren till huvudspelet medan förloraren tas bort från spelet. Spelet har även kosmetiska funktioner som ger dina karaktärer och vapen ett nytt utseende.

4. PUBG

Som vi nämnde i början av denna “vad är battle royale”-artikel, är PUBG det äldsta spelet på den här listan med sitt huvudfokus på battle royale.

Du kan spela i matcher på upp till 100 spelare, där du måste hoppa ur ett plan över en öde ö. Planets rutt ändras med varje spel och spelarna har kontroll över när och var de ska hoppa för att få en fördel gentemot andra spelare.

Så fort spelarna landar någonstans på ön måste de omedelbart hitta vapen, medicin, tillbehör, kläder, rustningar och ryggsäckar för att underlätta deras överlevnad i världen som den sista karaktären.

Spelet är fortfarande väldigt populärt och är tillgängligt för datorer, konsoler och mobila enheter.

5. Apex Legends

Vid lanseringen nådde spelet märket av 50 miljoner spelare bara under sin första månad, och var debutspelet i sin genre med de mest uppkopplade spelen under sin första månad i livet.

Spelet introducerades med ett 20-lags trespelarläge, även om det sedan dess har utökats till att inkludera duo- och enspelarlägen.

Apex har 17 spelbara karaktärer, med den unika begränsningen att en karaktär bara kan väljas en gång inom ett lag.

Alla karaktärer har unika stilar, personligheter och förmågor som resulterar i att varje lagkombination har sin egen spelstil, men du måste fortfarande arbeta som ett lag för att vinna tävlingen.

Och så avslutar vi vår lista över de mest populära spelen i Battle Royale-genren, och med att du har full kunskap om vad Battle Royale är.