Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Vad är ASTM International Test Standards List? – Komplett guide

Fil ASTM Standards Index, regleras, leds och skapades i februari 1898 av en grupp ledd av Charles Dudley.

Bekymrade över försämringen av järnvägsspåren kände de att det måste vara säkert säkerhets- och kvalitetsparametrar i de material som används.

Över åren Lista över ASTM-standarderPå samma sätt ändrades namnet till det nuvarande flera gånger.

ASTM eller American Society for Testing and Materials, även kallad ASTM International, översätts till spanska som American Society for Testing and Materials.

Uppsättning ASTM materialstandarder har uppdaterats, liksom andra har tagits bort eller ansetts föråldrade.

Känn till ASTM-nomenklaturen Det här är väldigt viktigt. De identifieras med en bokstav och en siffra som visas i följd, och i vissa fall följs bindestrecket av de två sista siffrorna i det år då standarden godkändes.

Vad är ASTM International och vad är det till för?

För närvarande har ASTM över 12 000 kontrakt som borde användas över hela världen. Dessa kontrakt och standarder möjliggör och säkerställer bättre produktion av material som senare används i många företag.

Från ASTM-standarder för stål till plast som används i leksaker, allt har sin egen standard med dina krav. Till exempel, ASTM F963: “Standard Consumer Safety Specification for Toy Safety”

Precis som det finns OSHA-standarder för elförbrukning på arbetsplatsen, finns det också standarder för ett stort antal material.

Under CoVid-19-krisen gjorde ASTM en allmänt tillgänglig lista över filer gratis de standarder som krävs för PPEnågot som information och varningsskyltar på jobbet.

Efter att ha granskat denna MiracomoSeHace-artikel, oroa dig inte mer! Du behöver inte söka efter filen lista över astmastandarder i PDF-formathär hittar du allt du behöver.

ASTM-standarder från A till C

Precis som OSHA har arbetarskyddsstandarder (som ISO 18001), ASTM har sin egen nomenklatur och här hittar du dem gratis.

Ett medel järn och stålmaterialmedan icke-järnhaltiga material B. För sin del avser C keramik-, betong- och murverksmaterial.

Till exempel kan du hitta A34-06 som innehåller tillägget praxis och förvärvet av magnetiska material. Samt A367-11 (2017), som anger metoder för att testa gjutjärn när det är kallt.

HANDLA OM bokstaven B.Du kanske är intresserad av B9-76 (2017) e1-standarden, som är en specifikation för bruna kablar för vagnar, eller B193-20, en metod för att testa resistiviteten hos elektriskt ledande material.

För sin del, v bokstaven C. C22-00 (2015), som anger gipsets specifikationer, är användbar. Istället kan du också hitta standarder som C76-20 som inkluderar specifikationer för armerade betongkanaler, stormavlopp och avloppsrör.

ASTM-standarderna E till G.

Nu hittar vi bokstäverna E de hänvisar till olika sakerdär F täcker material för specifika tillämpningar och G täcker korrosion, försämring och nedbrytning av material.

Till exempel E84-20, som innehåller en testmetod för egenskaper hos ytförbränning konstruktionsmaterial eller E105-16 istället, vilket är praxis vid probabilistisk materialprovtagning.

De går längre i alfabetisk ordning regler Finklusive specifikation F44-16 för metalliserade keramiska ytor.

För sin del, v bokstaven G.Det finns mycket användbara standarder och tester, som till exempel G69-20, som är en testmetod för att mäta korrosionspotentialen hos aluminiumlegeringar.

Slutligen påminner vi dig vikten av alla sådana regler som vi nämnde för dig och den enorma listan som lagts ut på ASTM-webbplatsen, så nu vet du, om du vill planera en samling leksaker för barn, kontrollera att de uppfyller dessa standarder!