Vad är användargenererat innehåll (UGC)?

0 Shares

Prospekt använder instagram för att lägga upp användargenererat innehåll

Användargenererat innehåll (UGC) är ett ofta förbisett verktyg för marknadsförare att utnyttja. Genom att ge en unik och autentisk inblick i en kunds upplevelse av ditt varumärke eller produkt kan UGC hjälpa till att locka nya kunder till ditt företag.

Vad är UGC?

Användargenererat innehåll (UGC) är allt innehåll som skapats av en kund eller prospekt om ett visst varumärke eller produkt. Liksom ditt eget innehåll kan UGC ta många olika former, inklusive inlägg på sociala medier, foton, recensioner eller till och med något så högproducerat som fan-gjorda reklamfilmer.

Även om många organisationer kan organisera kampanjer för att få UGC från sina följare, är det lika troligt att detta innehåll kan produceras oberoende. Hur som helst, individer eller grupper som skapar användargenererat innehåll får inte betalt för sina ansträngningar.

REI tiny mile-tävling

Ett bra exempel på en UGC-kampanj är REI:s pågående #REIChallenge. Märket för friluftskläder och kläder lägger ofta upp uppmaningar för sina följare att delta i en aktivitet som #TiniestMile-utmaningen och lägga upp foton eller videor på sig själva när de gör det. REI lägger sedan ut favoriter på sina egna sociala mediekanaler.

På så sätt kan REI engagera sig med sina kunder samtidigt som de söker free innehåll och intryck från samma följare. Genom att utnyttja dina kunder och potentiella kunder för att marknadsföra för dig, erbjuder användargenererat innehåll ett unikt värde för varumärken.

Värdet av UGC

Det mest betydande mervärdet av användargenererat innehåll är graden av äkthet det ger ditt varumärke. Oftare än inte litar individer på andra individer mer än de litar på själva varumärket. Jag skulle hellre köpa sneakers som rekommenderas av en pålitlig vän än ett företag som försöker sälja mig vad de tycker är de bästa sneakers.

Även om UGC förvisso är vanligare med B2C-märken, kan det också tillämpas i B2B-området. Att göra det möjligt för dina potentiella kunder att förstå hur någon som liknar dem använder din produkt eller lösning eller hur det hjälper dem att göra sitt jobb bättre är en utmärkt anledning att utnyttja användargenererat innehåll.

Användargenererat innehåll om Adobe

Adobe är ett utmärkt fall för UGC. Deras användare skapar regelbundet videoinnehåll, bloggar, tutorials och mer om hur man bäst använder olika applikationer i sin svit. Med tanke på att enskilda användare investerar tid och ansträngning för att skapa detta innehåll, visar det ett tecken på förtroende och affinitet som användarna har för produkten.

Om ditt varumärke eller produkt kan inspirera användare att skapa sitt eget innehåll som innehåller eller stödjer det, gör det det möjligt för ditt varumärke att visa att du har skapat en gemenskap av användare. På ett sätt tar det en viss grad av press från dina egna marknadsföringsinsatser när du har en bas av användare som marknadsför dig på egen hand.

Övervakar UGC

Med det sagt är det viktigt att notera att användargenererat innehåll kan gå åt båda hållen – positivt och negativt. Medan UGC ger alla en röst om ditt varumärke eller produkt, kan samma saker som gör det bra också göra det farligt för ditt företag.

Användare eller följare av ditt varumärke kan dela klagomål, användbarhetssvårigheter eller supportfrågor online. Om mycket av detta innehåll försvinner utan svar kan potentiella kunder bara se negativt innehåll som är kopplat till ditt varumärke. Som företag måste du aktivt söka upp UGC och övervaka din närvaro på sociala medier och webben för att snabbt och effektivt kunna svara.

Även om många negativa UGC kan vara supportproblem som du kommer att kunna ta itu med, kommer det sannolikt att finnas klagomål som du inte kommer att kunna hantera, åtminstone inte direkt. Till exempel, om det finns ett stort antal inlägg på Twitter som säger att din produkt är för dyr, är det osannolikt att du kommer att ändra kostnaden för din produkt. Som sagt, denna UGC-trend kan informera ditt framtida meddelande som beskriver varför din produkt är värdefull och värd sin prislapp.

Hämtmat

Även om det inte är positivt, är det viktigt att övervaka din närvaro på webben och sociala medier för UGC för att effektivt kunna svara på eller marknadsföra innehåll som dina kunder skapar om ditt varumärke.

Användargenererat innehåll är ett utmärkt mervärde för ditt företag genom att det utnyttjar din kunds upplevelse för att stödja dina marknadsföringsinsatser. Genom att ge dina användare möjlighet att skapa innehåll som stödjer och presenterar ditt varumärke eller produkt, skapar du ett bibliotek med tillgångar som framtidsutsikter kan upptäcka och i slutändan välja ditt företag på grund av.

0 Shares