Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Vad är 502 Bad Gateway Error och hur åtgärdar du det?

Får du ett 502 Bad Gateway-fel i din webbläsare? Du måste veta vad 502 Bad Gateway är och orsaken bakom detta fel. Det kan dock vara lite knepigt att lösa detta fel. Men du kommer att förstå varför den här typen av fel visas i din webbläsare ibland och hur du åtgärdar det efter att ha läst den här artikeln.

Om 502 Bad Gateway visas i en webbläsare är det något fel på webbserverns kommunikation. För att förklara djupare, det händer när din webbplatsserver förlitar sig på en annan server för information och den andra servern ger ett dåligt svar. Detta fel kan uppstå på grund av så många anledningar. Det här felet visas också i olika format som,

 • 502 Service tillfälligt överbelastad
 • HTTP-fel 502 Dålig gateway
 • 502 Bad Gateway
 • HTTP 502
 • Fel 502
 • 502 Server Error: Servern stötte på ett tillfälligt fel och kunde inte slutföra din begäran
 • 502 proxyfel
 • Tillfälligt fel (502)

På alla felkoder kommer du att märka 502, och det beror på den vanliga HTTP-statuskoden som webbservern är designad i.

Vanliga orsaker till 502 Bad Gateway Error

Några av de vanligaste orsakerna till 502 dåliga gateway-fel är:

 • Proxy timeout
 • Den avbrutna anslutningen mellan proxy och server
 • Förfrågningar i kö

Så här fixar du 502 Bad Gateway Error

Ladda om webbsidan

Den första och främsta lösningen är att ladda om webbsidan. Det är det enklaste alternativet att prova innan du hoppar till andra lösningar.

Använda sig av Ctrl + R på Windows och Kommando + R på Mac för att ladda om sidan. Det finns också en uppdateringsknapp tillgänglig i webbläsarens adressfält för detta ändamål.

Kontrollera serveranslutningen

Om det inte hjälper dig, kolla efter anslutning frågor. Om servern är under underhåll kan du vänta ett tag och sedan försöka öppna den senare. Du kan rådgöra med människor eller använda tjänster som sökmotorrapporter för att kontrollera serverstatus.

Starta en ny surfsession

Stäng alla flikar och starta sedan om webbläsaren. Du kan försöka söka efter webbadressen genom att öppna samma webbläsare igen. Eller från en ny webbläsare som Google Chrome, Safari, Firefox, etc.

Rensa cache och cookies

Webbläsare med föråldrade cachade filer eller skadade filer kan vara en annan orsak till 502 Bad Gateway fel. Rensa cache och radera cookies från din bowsers historik.

Kontrollera DNS-ändringar

Har du bytt värdserver? Eller har du flyttat din webbläsares IP-adress? Dessa ändringar påverkar din webbplats DNS-server. DNS-servrarna tar tid att anpassa sig till förändringarna och vara effektiva. Det kan vara en orsak till din 502 dåliga gateway, och det kommer att vara okej av sig självt efter att DNS-ändringarna träder i kraft. Använd valfritt DNS-spridningsverktyg och kontrollera om gjorda ändringar är synliga för alla geografiska områden.

Kontrollera serveråtkomstloggen

Kontrollera statuskoden i IIS (Internet Information Services) åtkomstloggar. Om det är 502 är felet på din server. Men om det inte är 502 kan det finnas problem med ditt system eller nätverk. Kontrollera på samma sätt alla åtkomstloggar för din proxyserver. En detaljerad kontroll av åtkomstloggarna ger dig status för felet.

Använd felsäkert läge om webbläsaren matar ut 502 Bad Gateway

För det första, inaktivera alla dina tillägg och försök sedan ansluta till din webbplats. Om 502 bad gateway-felet kvarstår, aktivera dina plugins en efter en och ta reda på om problemet är associerat med plugins eller inte.

Starta om ditt system och nätverksenhet

Det här alternativet är bra att prova efter att ha testat alla de andra sex lösningarna. Om 502 bad gateway-felet fortfarande kvarstår efter att ha provat de sex alternativen, är problemet inte med din webbläsare. Det kan finnas i ditt system eller din nätverksenhet. Starta om ditt system och sedan din nätverksenhet.

Sök support

Slutligen, när ingen av lösningarna hjälpte dig, kontakta webbplatsen du letar efter. Baserat på den support de tillhandahåller kan du nå dem via samtal, e-post eller använda deras sociala nätverkskonton. Om det inte finns något fel från webbsidan kontaktar du din internetleverantör.

Vanliga frågor

Vad betyder 502 Bad Gateway?

502 Bad Gateway-felet kan bero på många anledningar. Det primära skälet är att webbservern inte kan kommunicera på grund av proxy-timeout, avbruten anslutning mellan proxy och webbläsare och qued-förfrågningar eller för många förfrågningar på grund av vilken server som har slutat svara.

Vad är 502 Bad Gateway och hur fixar man det?

>>502 Bad Gateway betyder generellt kommunikation fel med webbserver.
>>Du kan försöka mjuka ladda om och ladda om på din webbläsare.
>>Pinga URL:en från skalet eller kommandotolken för att kontrollera om servern är ansluten till webben.
>>Kontrollera serverbelastningen. Om servern har för många förfrågningar att hantera kan den sluta svara och sluta bearbeta förfrågningar eller bli oåtkomlig för klientens webbläsare.
>>Kontrollera om DNS-servern är tillgänglig.
>>Du kan också försöka kontrollera DNS-utbredningen om några ändringar i DNS nyligen har gjorts.

Varför 502 Bad Gateway på WordPress?

Detta är vanligt om din WordPress webbplatsen är värd på en delad WordPress-värdserver. WordPress är enkelt att använda på frontend men komplicerat i backend eftersom för många plugins körs i bakgrunden. För att kunna betjäna en sida som är värd på WordPress krävs en avsevärd mängd datorresurser.